Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/2/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/2/2011

Η κατάσταση στη Λιβύη και η αντιπαράθεση στη Βουλή για το θέμα του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης μεταξύ άλλων στην απεργία στην Ελλάδα, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την επένδυση του Κατάρ καθώς και η προσωποκράτηση εισαγγελέα της Δημοκρατίας για υπόθεση πλαστογράφησης μαρτυρίας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πολεμικό κλίμα στη Βουλή» αναφέρει ότι «υπό την πολιορκία διαμαρτυρίας οργανώσεων του ΑΚΕΛ η σημερινή συνεδρίαση», ενώ, προσθέτει ότι η προφορική παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα χθες αμφισβητήθηκε. Αλλού γράφει για την απεργία στην Ελλάδα αναφέροντας ότι «ευρείας έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας».

«Βαριές κουβέντες εκτός…πρακτικών » είναι ο κύριος τίτλος του «Πολίτη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «με έντονο διαξιφισμό» ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ κορυφώθηκε η χθεσινή σύσκεψη αρχηγών στη Βουλή με θέμα την ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. . Αλλού γράφει ότι για την κατάσταση στη Λιβύη αναφέροντας ότι «με κάθε αθέμιτο μέσο προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία ο Καντάφι.

Υπό τον τίτλο «Εκατόμβες Νεκρών στη φλεγόμενη Λιβύη » η «Σημερινή» αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ενώ, προσθέτει ότι ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η εφημερίδα αλλού αναφέρει ότι ασκήθηκε κριτική στη Βουλή για τη συμφωνία με το Κατάρ.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Θρίλερ με τις κυρώσεις», γράφει ότι Γαλλία και Γερμανία ανοίγουν στο δρόμο στην επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος Καντάφι, ενώ, προσθέτει ότι «την ίδια ώρα δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων τοποθετεί την Κυπριακή Δημοκρατία στο αντίθετο στρατόπεδο, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι μαζί με την Ιταλία και τη Μάλτα που αντιτίθενται στην επιβολή κυρώσεων βρίσκεται και η Κύπρος».. Αλλού γράφει ότι αρνητική απάντηση εισέπραξαν οι αρμόδιες αρχές από Παλαιστίνιους στους οποίους προτάθηκε είτε να μετακινηθούν από τη Λάρνακα είτε να εργαστούν, ενώ, μελετάται το ενδεχόμενο να τους κόψουν τα επιδόματα.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο της «Συνεταιρισμός» εκτροπής» γράφει ότι «σε συνταγματική και πολιτειακή εκτροπή οδηγεί η εμμονή των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ να προωθήσουν σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής» και «να ψηφίσουν σχέδιο απόφασης για να εξαναγκάσουν τον εκλεγμένο από τον κυπριακό λαό Πρόεδρο να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ». Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι «καυτή» θα είναι η σημερινή ατζέντα της βουλής αφού σε έκτακτη συνεδρία της σήμερα το πρωί θα συζητήσει το κυπριακό πρόβλημα και τις ευθύνες της Τουρκίας.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον τίτλο «Μαζικές εκκενώσεις την ίδια ώρα που ο Καντάφι επιμένει» αναφέρει ότι 14 Κύπριοι έφτασαν στο νησί χθες το βράδυ αφού κατάφεραν να φύγουν από τη Λιβύη, ενώ, κυκλοφορούν φήμες για ολοένα και περισσότερους νεκρούς, βανδαλισμούς και εξάπλωση του πανικού στην Τρίπολη. Αλλού γράφει ότι εισαγγελέας της Δημοκρατίας πλαστογράφησε μαρτυρία και τέθηκε υπό κράτηση χθες για τέσσερις μέρες σε σχέση με κατηγορίες για συνομωσία παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης σε υπόθεση θανατηφόρου δυστυχήματος στη Λεμεσό το 2007.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου