Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/2/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/2/2011

Τα επεισόδια έξω από το γήπεδο ”Αντώνης Παπαδόπουλος”, οι σχέσεις μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, η δημοσκόπηση στα κατεχόμενα που φέρει τους Τ/κ να ανησυχούν για την τ/κ τους ταυτότητα λόγω της εισροής εποίκων, και η κατάσταση στη Λιβύη και οι κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Συγκρούσεις με ρόπαλα και δακρυγόνα”, γράφει ότι σοβαρά επεισόδια μεταξύ της Αστυνομίας και οπαδών της Ομόνοιας σημειώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το γήπεδο ”Αντώνης Παπαδόπουλος”, όπου διεξαγόταν ο αγώνας Ανόρθωσης-Ομόνοιας, στο πλαίσιο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Γράφει, επίσης, ότι συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξη από τη Λιβύη των 11 τελευταίων Ε/κ εργαζομένων σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων στο βάθος της Σαχάρας.

Ο ”Πολίτης”, υπό τον τίτλο ”Στο σκαμνί ο Γκαντάφι”, γράφει ότι την ώρα που η μία μετά την άλλη οι πόλεις της Λιβύης καταλαμβάνονται από τους εξεγερμένους, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε ομόφωνα αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς, παραπέμποντας τον Μουαμάρ Γκαντάφι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τις δολοφονίες αμάχων και κάνοντας λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία συνέλαβε 32 άτομα για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το γήπεδο ”Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Πόλεμος δακρυγόνων”, γράφει ότι σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το απόγευμα ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου ”Αντώνης Παπαδόπουλος”, όταν οπαδοί της Ομόνοιας επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την Αστυνομία, η οποία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ οι οπαδοί απάντησαν με μολότοφ και πέτρες. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ εξαπολύει πυρά προς κάθε κατεύθυνση, πυροβολώντας όσους τάσσονται υπέρ της υποβολής αίτησης ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Συγκυβέρνηση σε ασφυξία”, γράφει ότι όλα τα σενάρια για την τύχη της συγκυβέρνησης ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ είναι ανοικτά, ωστόσο αναμένονται τις επόμενες ημέρες κινήσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο, και ότι, όπως πληροφορείται η εφημερίδα, θα υπάρξει κίνηση από το Προεδρικό για πραγματοποίηση συνάντησης, ώστε να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που προκαλούν τις εντάσεις. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία εισέρχεται στην εποχή της δίκυκλης αστυνόμευσης για να θέσει υπό την προστασία της στόχους ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Αγώνας επιβίωσης για Τ/κ”, γράφει ότι το 92% των Τουρκοκυπρίων δηλώνουν ότι φοβούνται πως χάνουν σταδιακά την τ/κ τους ταυτότητα από την ανεξέλεγκτη ροή εποίκων στα κατεχόμενα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες στον τ/κ Τύπο, ενόψει των νέων κινητοποιήσεων των Τ/κ στις 2 Μαρτίου. Γράφει, επίσης, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων πραγματοποιείται υπό τη σκιά της νέας έκθεσης που ετοιμάζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για τις απευθείας συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου