Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/2/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/2/2011

Η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη έξω από τη Βουλή, η οποία θα συζητήσει το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, και η πολιτική της Κυβέρνησης για στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Κάνε πρώτα αυτοκριτική…”, γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, απαντώντας στις επικρίσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, τον καλούν να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του. Γράφει, επίσης, ότι εκκρεμεί εδώ και τέσσερα χρόνια το αίτημα τρίτεκνης οικογένειας να της παραχωρηθεί κατάλληλο διαμέρισμα, και ότι η οικογένεια διαμένει σε ακατάλληλο διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων σε προσφυγικό συνοικισμό στο Στρόβολο.

Ο ”Πολίτης”, υπό τον τίτλο ”Μπλόκο στη Βουλή θα στήσει το ΑΚΕΛ”, γράφει ότι το λαϊκό παράγοντα κινητοποιεί το ΑΚΕΛ και ότι οι μαζικές οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Πέμπτη, οπότε είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στη Βουλή, μαζί με το Κυπριακό, το θέμα της υποβολής αίτησης ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Γράφει, επίσης, ότι διεξήχθη χθες ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού, που κατάφερε να συγκεντρώσει τετραπλάσιο αριθμό συμμετοχών σε σχέση με πέρσι.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Βαριές κουβέντες ανταλλάσσουν τώρα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ”, γράφει ότι έντονη αντιπαράθεση με ξεκάθαρο προεκλογικό χρώμα είχαν χθες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες εφ όλης σχεδόν της πολιτικής ύλης. Γράφει, επίσης, ότι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αποκατάσταση και διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους είναι οι γυναίκες μέλη της Κίνησης Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκαν με την απόρριψη των δύο προτάσεων νόμου για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Επιλέγουν την όξυνση”, γράφει ότι πολιτική υψηλών τόνων, έστω και τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, επιλέγουν όλα τα κόμματα και κυρίως τα δύο μεγάλα, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, και ότι αξιοσημείωτο είναι πως οι τόνοι ανεβαίνουν απότομα, την ώρα που κάθε πλευρά υποστηρίζει πως δεν είναι δική της επιλογή η όξυνση του κλίματος. Γράφει, επίσης, ότι δεν συντρέχει μέχρι στιγμής λόγος οι περίπου 160 Κύπριοι εργαζόμενοι στη Λιβύη να εγκαταλείψουν τη χώρα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Πρέσβης της Κύπρου στην Τρίπολη Περικλής Στιβαρός.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Στήριξη στις τρίτεκνες”, γράφει ότι σαφής δέσμευση του προγράμματος διακυβέρνησης αποτελεί η αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης οικογένειας, μία δέσμευση η οποία σταδιακά υλοποιείται, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο 6ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων. Γράφει, επίσης, ότι η απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ ήταν ”ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου