Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/2/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/2/2011

Η συνέχιση της δίκης για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή με πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις του Κακουργιοδικείου, οι διαδηλώσεις στα κατεχόμενα και οι δηλώσεις Ερτογάν κατά των Τ/κ , η συζήτηση στη Βουλή για το συνταξιοδοτικό καθώς και οι νέες αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, είναι τα θέματα τα οποία προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι σημερινές εφημερίδες.

«Επισπεύδεται η μεγάλη δίκη», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Αναφέρεται στη χθεσινή κατάθεση του μάρτυρα Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, ο οποίος είπε ότι του πρότειναν δύο φορές να συμμετάσχει στη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάσταση στα κατεχόμενα και τις δηλώσεις Ερτογάν καθώς και στις επαφές του τέως ηγέτη των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Αγκυρα, και μιλά για αντιπαράθεση με Ερντογάν.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Προαγωγές την υστάτη για ευνοϊκές συντάξεις», αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίπτωση όπου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας υπάλληλος εμφανίζεται να προήχθη σε συγκεκριμένη θέση και αφυπηρέτησε την ίδια μέρα και επομένως θα λαμβάνει σύνταξη για θέση στην οποία δεν υπηρέτησε. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συμβολική εκδήλωση έξω από τη λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα και την ανάπτυξη πολυάριθμων «αστυνομικών».

Η «Σημερινή», με τίτλο «Είπαν μου να σκοτώσω τον Αντη Χατζηκωστή για 50,000 ευρώ», αναφέρεται στη χθεσινή κατάθεση του μάρτυρα Ζαβράντωνα στο δικαστήριο σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος Δίας. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ένταση που επικράτησε στη συζήτηση χθες στη Βουλή της πρότασης νόμου για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων.

«Μεγάλο το κύμα αυξήσεων» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος». Γράφει ότι αυξήθηκαν οι τιμές των λαχανικών έως και 230% σε 15 μέρες και ότι αυξήσεις επιβλήθηκαν επίσης και στο λάδι, το αλάτι και άλλα προϊόντα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση για διακοπή παραχώρησης αδειών εισόδου σε οικιακές βοηθούς από το Βιετνάμ λόγω κυρίως της άγριας εκμετάλλευσης Βιετναμέζων.

Η «Χαραυγή» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Οι Τ/κ δεν πτοούνται» και αναφέρεται στις κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα και τις δηλώσεις των συνδικαλιστών ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για τα δημοσιονομικά κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων εξαγωγών, ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού.

Τέλος η αγγλόφωνη «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Αλλαγές στις συντάξεις πριν τις εκλογές», αναφέρεται στη συζήτηση στη Βουλή για τις διπλές συντάξεις, με δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης να υποβάλει προτάσεις πριν τις εκλογές. Αναφέρεται επίσης στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Ρίο στις εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται τα κοστούμια για το διάσημο καρναβάλι της πόλης.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου