Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Επισκόπηση τύπου 15/3/2011


Επισκόπηση τύπου 15/3/2011

Οι εξελίξεις στην Ιαπωνία και ο παγκόσμιος συναγερμός μετά το πυρηνικό ατύχημα στο εργοστάσιο Φουκουσίμα, οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, οι συλλήψεις 6 υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και το σχέδιο Παμπούκη για τη δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ": "Στο πόδι για τα σχολεία". "Ξέσπασμα από γονείς και εκπαιδευτικούς για τις συγχωνεύσεις σχολείων εκδηλώθηκε χθες, μία μέρα μετά την αναγγελία τους. Στην περιφέρεια άρχισαν λαϊκές συνελεύσεις και...... μαζικές εισβολές στα Γραφεία Εκπαίδευσης. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, γονείς και εκπαιδευτικοί ανεβάζουν μαύρες σημαίες στις ταράτσες των σχολείων που συγχωνεύονται ή καταργούνται".

Η ΑΥΓΗ: "Πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας". "Αβάσταχτο το τίμημα για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και τη μικρή πτώση του επιτοκίου. Εκτακτα μέτρα 3,1 δισ. ευρώ για το 2011 ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δημοψήφισμα και κοινωνικούς αγώνες σε όλη την Ευρώπη κατά του Συμφώνου για το Ευρώ προωθεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γιάφκες «Πυρήνων της Φωτιάς» σε Βόλο, Χολαργό και Καλλιθέα". "Τον εκτελεστικό βραχίονα των Πυρήνων της Φωτιάς, πιστεύουν οι αστυνομικοί ότι εξάρθρωσαν, μετά τη θεαματική σύλληψη των τριών νεαρών που βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων για την τρομοκρατία στη χώρα μας!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκβιάζει με εκλογές ο Γιώργος αν δεν ψηφιστεί από την Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών το σύμφωνο για το ευρώ". "Αναζητεί συνενόχους για το νέο 20ετές Μνημόνιο. Εισαγάγει δηλαδή στην Βουλή προς κύρωση το Σύμφωνο του Ευρώ, όπως εν τέλει θα διαμορφωθεί στο διήμερο 24-25 Μαρτίου ζητώντας κατ΄εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος την υπερψήφιση του με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5, δηλαδή 18 βουλευτές".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : "Τα παραμύθια του Γιώργου με αποδείξεις και ονόματα". "Το κρέας... ψάρι επιχειρεί να βαφτίσει εν μέσω Σαρακοστής η κυβέρνηση, επιμένοντας στην «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» και όχι στην εκποίησή της, για την οποία πάντως έχει προϊδεάσει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ".

ΕΘΝΟΣ: "Χειροπέδες στην «τρόικα» των Πυρήνων". "Την ηγεσία των «Πυρήνων» πιστεύει ότι κρατά η Αντιτρομοκρατική. Στον Βόλο συνελήφθη η τρόικα της οργάνωσης, τρία καταζητούμενα από το 2009 στελέχη της. Ετοίμαζαν νέα χτυπήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Χοιρίδια» με σφραγίδα ... Made In Greece τα μωρά μας!".
"Μπορεί οι περισσότεροι Ελληνες να αντιδρούν στην «κάρτα του πολίτη» η Παγκόσμια, όμως, Τάξη προχωρεί ακάθεκτη στο σφράγισμα ακόμη και των νεογέννητων. Το περιβόητο μικροτσίπ ενσωματωμένο σε ένα ειδικό βραχιόλι, τοποθετείται ήδη στα νεογέννητα σε Μαιευτήρια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ομολογεί την ακυβερνησία ο Πεταλωτής με καρφιά σε υπουργούς". "Ζητά, εκ μέρους του Μαξίμου, μεγαλύτερη αφοσίωση των υπουργών στο έργο τους, φρένο στις υπόγειες συγκρούσεις κορυφαίων υπουργών, ενώ προειδοποιεί ότι ο Παπανδρέου μπορεί να λάβει επώδυνες αποφάσεις για τους υπουργούς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχεται ακόμη ότι χρειάζεται σχέδιο για να πορευθεί η χώρα στο μέλλον, που σημαίνει ότι έως τώρα η κυβέρνηση δεν το είχε".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το σχέδιο Παμπούκη για εκποίηση 50 δισ. ευρώ". "Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται ότι παραχωρείται και δεν πωλείται η δημόσια γη και αρκετά στελέχη του Υπουργικού Συμβουλίου μιλούσαν χθες για την πληρότητα του σχεδίου νόμου (ή νομοθετικής ρύθμισης)που παρουσίασε ο κ. Παμπούκης".

ΕΣΤΙΑ: "Διδάγματα από Ιάπωνες". "Η Ιαπωνία, σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού της υπέστη την μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα ανασυνταχθή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κυνηγοί κεφαλών για χρέη στο Δημόσιο "Την ώρα που η αγορά μαστίζεται από βαθιά κρίση και εκατοντάδες επιχειρήσεις βάζουν καθημερινά λουκέτο, το υπουργείο Οικονομικών καταφεύγει σε ειδική ομάδα κρούσης με επικεφαλής ιδιώτη προκειμένου να εισπράξει, ακόμη και με αναγκαστικά μέτρα, ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πυρηνική αγωνία στην Ιαπωνία". "Εκτός ελέγχου παρέμενε έως χθες το βράδυ η κατάσταση στο ιαπωνικό πυρηνικό συγκρότημα Φουκουσίμα Ντάι-Ιτσι, καθώς οι συνεχείς απόπειρες ψύξης του αντιδραστήρα υπ΄αριθμόν 2 δεν πέτυχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα".

Η ΝΙΚΗ: "Η Ελλάδα μπορεί πλέον να τυπώνει ευρώ". "Πριν από έναν μήνα είχε γράψει η «Ν» για το μηχανισμό ELA (Emergency Liquidity Assistance), «Εκτακτη Συνεισφορά Ρευστότητας», που προβλέπεται στο άρθρο 123 της Συνθήκης της Λισαβόνας και που μπορεί τώρα να κάνει χρήση η Τράπεζα της Ελλάδος".

Ο ΛΟΓΟΣ : "Κίνδυνος για πυρηνικό τσουνάμι". "Δύο ήταν τελικά οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στον Αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα Νταϊτσί, μετά από ισχυρό μετασεισμό, μεγέθους 6,2 βαθμών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : "Ξεσηκωμός να μην κλείσει κανένα σχολείο". "Η κατάργηση 2.000 σχολικών μονάδων από την κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς".

ΤΑ ΝΕΑ: "700.000 μικρομεσαίοι στον φοροτεχνικό τους". 'Στην πόρτα του λογιστή οδηγούνται υποχρεωτικά οι περίπου 700.000 μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Πρόκειται για οποιονδήποτε κάνει αυτοπεραίωση - τους ελεύθερους επαγγελματίες με τζίρο άνω των 50.000 ευρώ και τις μικρές επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα άνω των 100.000 ευρώ".


City Press : "Σχολεία: Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις".  "Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις 1.056 σχολικών μονάδων από την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό των τελευταίων χρόνων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τα πρώτα φιλέτα των 50 δισ. ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ : "Επιβολή... νέων κανόνων στους οίκους αξιολόγησης". Οι υπουργοί Οικονομικών ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει μέχρι το καλοκαίρι νέο κανονιστικό πλαίσιο για τους οίκους αξιολόγησης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιχείρηση ιδιωτικοποιήσεις". "Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου αφενός να έχει έτοιμη τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την Ε.Ε., και αφετέρου να κάμψει τις αντιρρήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ"
.
ΚΕΡΔΟΣ: "Επιθετική κίνηση εξαγοράς υπαινίσσεται η Alpha Bank". "Με μία ασυνήθιστου ύψους ανακοίνωση, η Alpha Bank γνωστοποίησε χθες την αύξηση συμμετοχής της Morgan Stanley στο 5,1% του κεφαλαίου της (έναντι 4,96%), υπαινισσόμενη επιθετική εξαγορά εκ μέρους της Εθνικής, δεδομένου ότι ο οίκος λειτουργούσε ως σύμβουλος της Εθνικής, στη διαδικασία υποβολής πρότασης συγχώνευσης των δύο τραπεζών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : "Οι μετοχές «γιόρτασαν» τις ευρωπαϊκές αποφάσεις". "Σε πανηγυρική εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, αποτυπώνοντας τα κέρδη από τις αποφάσεις της Ενωσης για το ελληνικό χρέος με τον καλύτερο τρόπο στην άνοδο των μετοχών των τραπεζών και των υπό κρατικό έλεγχο εισηγμένων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου