Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/3/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/3/2011

Το νομοσχέδιο για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατίθεται αύριο στη Βουλή και η συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου για τις δαπάνες των ταξιδιών αξιωματούχων στο εξωτερικό, είναι από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης η χθεσινή διάσκεψη στο Λονδίνο για τη Λιβύη και η απουσία της Κύπρου, οι εξελίξεις στη Συρία με την παραίτηση της Κυβέρνησης και η συζήτηση στην Βουλή για την εμπορία αλλοδαπών εγκύων γυναικών.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Βροντερή απομόνωση», γράφει ότι η Κύπρος ήταν απούσα από τη διάσκεψη του Λονδίνου για τη Λιβύη και ότι ο ΥΠΕΞ, όταν του τηλεφώνησαν από τη βρετανική πρωτεύουσα, τους είπε ότι δεν είχε λάβει πρόσκληση. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις αποκαλύψεις στις οποίες αναμένεται να προβεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους σε σχέση με τις καταγγελίες ότι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν χρήματα από υποψήφιους βουλευτές για να τους προβάλουν.

«Αποκαθηλώνουν τους πρίγκιπες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Πολίτη». Αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων των κρατικών αξιωματούχων και γράφει ότι το νομοσχέδιο που οδηγείται αύριο στη Βουλή αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα ή αύριο με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και θα τους ανακοινώσει την αναβολή της αναμενόμενης συνάντησης μαζί τους τον Απρίλιο.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Εμπόριο βρεφών με θύματα αλλοδαπές γυναίκες», αναφέρεται στις χθεσινές καταγγελίες στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής ότι αλλοδαπές παραμένουν έγκλειστες σε διαμερίσματα μέχρι να γεννήσουν και στη συνέχεια τα βρέφη δίνονται για υιοθεσία. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη συνεχιζόμενη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή και γράφει ότι χθες ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Κώστα Προεστού.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Οι Υπουργοί της χλιδής», αναφέρεται στη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου στοιχείων που κατέθεσε το λογιστήριο του κράτους για τα υπηρεσιακά ταξίδια των Υπουργών και άλλων αξιωματούχων στο εξωτερικό και τις δαπάνες που συνεπάγονται και γράφει ότι σε τρία χρόνια πληρώσαμε 2,5 εκατομμύρια για τα ταξίδια δέκα υπουργών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε διάσταση απόψεων Αστυνομίας-Πυροσβεστικής για τις λαμπρατζιές, με τη Πυροσβεστική να ζητά απαγόρευσή τους και την Αστυνομία να διαφωνεί και να διαβιβάζει επιστολές στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

«Καταργούνται πολλαπλές συντάξεις» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής». Αναφέρεται στην έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου χθες από το Υπουργικό και γράφει ότι η Κυβέρνηση ευελπιστεί σε υιοθέτησή του το συντομότερο δυνατό από τη Βουλή. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στα προγράμματα κατάρτισης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και γράφει ότι 55,5% των ανέργων που συμμετείχαν στα σχετικά προγράμματα έχει εργοδοτηθεί.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Το κράτος περιορίζει τις δαπάνες των VIP ταξιδιών», αναφέρεται στη συζήτηση χθες στη Βουλή και στις δηλώσεις Σταυράκη μεταξύ άλλων ότι η χρήση του υπηρεσιακού αεροσκάφους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η πιο λογική και συμφέρουσα λύση. Αλλού αναφέρεται σε εκδήλωση χθες στις Βρυξέλλες από εργαζόμενους που άφησαν χιλιάδες παπούτσια στα σκαλιά του Χρηματιστηρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές τους συμβάσεις.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Financial Mirror», υπό τον τίτλο «Παραινέσεις Γαλλίας προς Συρία για μεταρρυθμίσεις, όχι προς το παρόν σε κυρώσεις», αναφέρεται στη χθεσινή παραίτηση της Κυβέρνησης στη Δαμασκό και τις αντιδράσεις ηγετών της διεθνούς κοινότητας οι οποίοι συμμετείχαν στη διάσκεψη στο Λονδίνο για το μέλλον της Λιβύης. Γράφει, επίσης, για νέα υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από τον Οίκο Standard & Poors.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου