Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/3/201


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/3/2011

Οι επιθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων στην Λιβύη και οι αμφιβολίες για την κατάληξη που θα έχει η στρατιωτική επιχείρηση, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επιχείρηση στη Λιβύη και την υποκρισία, όπως είπε, του διεθνούς παράγοντα, που για 37 χρόνια αγνοεί την παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο, είναι το κύριο θέμα της σημερινής ειδησεογραφίας.
Προβάλλονται επίσης η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του φόνου του Αντη Χατζηκωστή, οι διαμαρτυρίες των αιγοπροβατοτρόφων, καθώς και οι αποκαλύψεις Wikileaks για την Κύπρο και ο έλεγχος των προϊόντων που εισάγονται από την Ιαπωνία.

Η «Αλήθεια» προβάλλει το κύριο θέμα της «Πού είναι ο Καντάφι;» και γράφει ότι είναι αντιφατικές οι πληροφορίες για την τύχη του, και σύμφωνα με το CNN, αγνοούνται τα ίχνη του. Νεκρός φέρεται να είναι ο ένας από τους γιούς του. Αλλού αναφέρει ότι ουρανοξύστης με σώμα και μορφή της Κλεοπάτρας θα κτιστεί στην Κερύνεια με τουρκική σφραγίδα και θα στοιχίσει 65 εκ δολάρια. Θα έχει πεντάστερο ξενοδοχείο, πάρκα, καζίνο, παγοδρόμια και άλλα.

Ο «Πολίτης» στο πρωτοσέλιδό του με τίτλο «Βόμβες εν μέσω διαφωνιών» γράφει ότι την ώρα που στο διπλωματικό πεδίο εντείνονται οι διαφωνίες για την επίθεση στη Λιβύη, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με προφανή στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή των βασικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος Καντάφι. Σε άλλη στήλη γράφει ότι περίπου 50 είδη που αγοράζουμε από την Ιαπωνία μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών, στους ελέγχους που θα γίνονται για να εντοπιστούν τυχόν προϊόντα μολυσμένα με ραδιενέργεια.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σφυροκοπούν τα στρατηγικά σημεία του Καντάφι» και γράφει ότι εντείνεται η δράση των συμμαχικών δυνάμεων στο μέτωπο της Λιβύης. Ηδη απέκτησαν τον έλεγχο μεγάλου μέρους του εναέριου χώρου της, ενώ έπληξαν στρατηγικό πλησίον της σκηνής του Μουαμάρ Καντάφι. Σε άλλη στήλη γράφει ότι κτηνοτρόφοι στην Πάφο και στη Λάρνακα διαμαρτυρήθηκαν χθες για την άρνηση των γαλακτοβιομηχάνων να εφαρμόσουν το πρότυπο για το χαλούμι με αποτέλεσμα να μείνει απούλητο το αιγοπρόβειο γάλα.
«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Καθήλωσαν τον Καντάφι» γράφει ότι εν μέσω αμφιβολιών για την κατάληξη που θα έχει η στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, συνεχίστηκαν και χθες οι βομβαρδισμοί επιλεγμένων στόχων εναντίον του καθεστώτος Καντάφι και οι συμμαχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν εξουδετερώσει τον αντιαεροπορικό μηχανισμό του και τώρα θα ασχοληθούν με την επόπτευση του αεροπορικού αποκλεισμού. Σε άλλη στήλη, γράφει ότι ο Κώστας Προεστός δήλωσε χθες στο Κακουργιοδικείο στην υπόθεση του φόνου του Αντη Χατζηκωστή ότι άκουσε τον Γρηγόρη Ξενοφώντος να λέει στον Φάνη Χατζηγεωργίου ότι «εν φόνο που έκαμα».

Η «Χαραυγή» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Επιλεκτική εφαρμογή του δικαίου» γράφει ότι την υποκρισία του διεθνούς παράγοντα, που για 37 χρόνια αγνοεί την παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο, καυτηριάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Την ίδια ώρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στέλλει το μήνυμα ότι η Βρετανία δεν μπορεί να λειτουργεί με τρόπο που να εξυπηρετεί μόνο τα δικά της συμφέροντα. Σε άλλη στήλη γράφει ότι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει στις Βρυξέλλες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «Απειλείται αδιέξοδο ενώ οι αντάρτες χρονοτριβούν» και γράφει ότι οι επιθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων ενδεχομένων να επιβραδυνθούν για να επικεντρωθούν στον αεροπορικό αποκλεισμό ενώ οι αντάρτες, που άρχισαν την επανάστασή τους πριν από ένα μήνα, δεν φαίνεται να έχουν εκμεταλλευτεί τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikeleaks, οι ΗΠΑ ήθελαν να «τιμωρήσουν» τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο για το «όχι» στο σχέδιο Ανάν ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καλές σχέσεις μαζί του.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου