Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/3/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/3/2011

Το χθεσινό συλλαλητήριο των Τ/κ στην κατεχόμενη Λευκωσία κυριαρχεί στον σημερινό Τύπο που σχεδόν στο σύνολό του το έχει πρωτοσέλιδο Θέμα. Αλλα θέματα στα οποία γίνεται αναφορά είναι οι προσφορές κοινοπραξιών για το αποχετευτικό σύστημα Λεμεσού, οι εξελίξεις στη δίκη για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, οι σχέσεις ΔΗΚΟ – Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ, η υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών κ.ά.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Κύριε Ερντογάν τώρα μας ακούς;” γράφει για ηχηρό μήνυμα των Τ/κ στην Αγκυρα προσθέτοντας ότι ήταν το πιο μαζικό συλλαλητήριο και πως 50 χιλιάδες κόσμος με σφυρίχτρες και βουβουζέλες φώναζαν ”Αγκυρα, πάρε τα χέρια σου από πάνω μας”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δίκη για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή και γράφει για τηλεφώνημα της Ελενας Σκορδέλη στον Ανδρέα Γρηγορίου το πρωινό της 11ης Ιανουαρίου 2010.

«Οι Τ/κ σε καμπή» είναι ο κύριος τίτλος του «Πολίτη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυρίαρχο στοιχείο του συλλαλητηρίου το αίτημα της αυτοδιοίκησης και πως μεταξύ άλλων έστειλαν μηνύματα προς την Τουρκία, τους Ε/κ αλλά και τους ξένους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται για νέα σφαλιάρα από τον οίκο Moody’s που προχώρησε στην υποβάθμιση και των τριών μεγάλων κυπριακών τραπεζών.

Υπό τον τίτλο «Μάχη έξι κοινοπραξιών» η ”Σημερινή” αναφέρεται στο αποχετευτικό Λεμεσού και γράφει ότι ο Διευθυντής του ΣΑΛΑ λέει ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και πως η εταιρεία που προκαταρκτικά αποκλείουν είναι κατά 7 εκ. πιο φθηνή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι φυγαδεύτηκαν από την Πύλα οι Παλαιστίνιοι που επιχείρησαν να στήσουν καταυλισμό από αντίσκηνα.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Δεύτερο ηχηρό μήνυμα» και γράφει ότι ήταν μαζικό το συλλαλητήριο των Τ/κ κατά της πολιτικής Ερντογάν, προσθέτοντας ότι του έκαναν το χατίρι μόνο στις σημαίες και πως μέλη του κινήματος Γιασεμί προσπάθησαν να πορευθούν προς το χώρο της εκδήλωσης με σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα ψηλά κτίρια είναι ”φασαρίες ύψους” για την Πυροσβεστική Υπηρεσία που σπεύδει ν’ αγοράσει πλατφόρμες για να φτάνει τους 28 ορόφους.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο της «Λύση – Ειρήνη – Τώρα» γράφει ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο των Τ/κ ήταν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για λύση τώρα και απόσυρση του νεοφιλελεύθερου πακέτου που επιβάλλει η Αγκυρα. Σε άλο θέμα γράφει ότι οι σχέσεις ΔΗΚΟ – Κυβέρνησης είναι σε δοκιμασία και αναφέρεται σε παράπονα Καρογιάν εναντίον Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ και πως Ανώτεροι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στέλνουν μήνυμα συνέχισης της συνεργασίας με αλληλοσεβασμό.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον τίτλο ”Τ/κ όχι στην λιτότητα” και γράφει ότι χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η Αγκυρα, κάνοντας λόγο για 30 χιλιάδες κόσμο στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το πρώτο ”πράσινο” νοσοκομείο στην Ευρώπη βρίσκεται στη Λευκωσία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου