Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/3/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/3/2011

Ο χειρισμός των αεροσκαφών από το Κατάρ με κατεύθυνση προς τη Λιβύη από την Κυβέρνηση, οι διαφωνίες ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ αναφορικά με το Κυπριακό με αφορμή τη σύγκρουση Αντρου Κυπριανού και Γιώργου Κολοκασίδη, οι παρατηρήσεις της Γενικής Ελέγκτριας αναφορικά με επιπλέον κόστος για το αποχετευτικό Λάρνακας και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ αναφορικά με τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Ενα ψήφισμα, μια πτήση, χίλιες γκάφες”, γράφει ότι άλλα συμφωνεί ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού στις Βρυξέλλες και άλλα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στη Λευκωσία, και ότι οι αντιφατικοί χειρισμοί με τα αεροσκάφη από το Κατάρ εξέθεσαν τη χώρα διεθνώς. Αλλού προβάλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ, ο οποίος αναφέρει ότι κακώς ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου απέρριψε την απογραφή πληθυσμού.

Ο ”Πολίτης”, με τίτλο ”Ψέματα αποχετευτικού κόστους 1 εκατ. ευρώ”, γράφει ότι επιπλέον κόστος 1 εκ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι δημότες Λάρνακας για έργα τοποθέτησης αντλιοστασίων της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος της πόλης, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Γενικής Ελέγκτριας. Αλλού γράφει ότι νέα διοικητικά όργανα στις επαρχίες προβλέπουν τα δύο νομοσχέδια για αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκηση που προωθεί η Βουλή.

”Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Γκρεμίζουν γέφυρες με επίκεντρο τις διαφωνίες τους στο Κυπριακό”, γράφει ότι σε ολική ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις των δύο συνεργαζομένων κομμάτων στην Κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με αφορμή τις διαφωνίες τους στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει έτοιμος για έντιμη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για το καλό του τόπου.

”Ο Φιλελεύθερος”, με τίτλο ”Ρίχνουν λάδι στη φωτιά”, γράφει ότι όλο και περισσότερο λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης που ξέσπασε ανήμερα της 25ης Μαρτίου ρίχνουν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με τους Αντρο Κυπριανού και Γιώργο Κολοκασίδη να συνεχίζουν με την ίδια σφοδρότητα να ανταλλάσουν πυρά γύρω από τη μορφή λύσης του Κυπριακού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μόνο συνοδεία αρχηγών θα μπορούν να επισκέπτονται οι υποψήφιοι βουλευτές τα αστυνομικά γραφεία και μόνο αν εκλεγούν ίσως θα μπορέσουν να επισκεφθούν στρατόπεδα, αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει αυστηρά μέτρα για να κρατήσει όσο το δυνατόν μακριά από τα σώματα ασφαλείας τις προεκλογικές μάχες.

Η ”Χαραυγή”, στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Ασπίδα το ΑΚΕΛ για τους εργαζομένους”, γράφει ότι το ΑΚΕΛ δεν θα κάνει το χατίρι σε όσους επιθυμούν να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι Τ/κ συνδικαλιστές ύψωσαν τη φωνή τους έξω από την Ευρωβουλή, καταγγέλλοντας την Τουρκία και στις Βρυξέλλες.

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου