Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/3/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/3/2011

Η επιστροφή της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου, η αντίδραση Ερντογάν στο τελευταίο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων, μια παγκόσμια ανακάλυψη Κυπρίων γιατρών, το αποτέλεσμα διαιτησιών κράτους - ιδιωτών σε διάφορα έργα και η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αλλα θέματα που απασχολούν τις πρώτες σελίδες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, η νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, η έκθεση αξιολόγησης της Τουρκίας στο Ευρωκοινοβούλιο κ.ά.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Η Αμμόχωστος αντίδοτο στο αδιέξοδο'', γράφει ότι παρασκηνιακή πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγείται παράδοση της πόλης στα ΗΕ μέσα στο καλοκαίρι ώστε να «ξεκολλήσουν οι συνομιλίες». Σε άλλο θέμα γράφει ότι όσον αφορά την κατάσταση της Λιβύης το ΝΑΤΟ είναι πιο κοντά στη στρατιωτική επέμβαση.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο ''Επίθεση φιλίας τώρα προς Τ/κ'', γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θα αφήσει ποτέ μόνους τους Τ/κ και ανέφερε πως θα πάρουν και οι Ε/κ νερό από την Τουρκία μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού προς τα κατεχόμενα, αν υπάρξει ειρήνη. Σε άλλο θέμα γράφει για πλήγμα από Moody's και αναστάτωση στην Ελλάδα για την υποβάθμιση από τον Οίκο της ελληνικής οικονομίας κατά τρεις βαθμίδες.

«Η Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Παγκόσμια πρωτιά πέτυχαν Κύπριοι επιστήμονες'', γράφει για ανακάλυψη μη επεμβατικής διάγνωσης για το σύνδρομο Ντάουν και για επαίνους από έγκριτα περιοδικά στο δρα Φίλιππο Πατσαλή και στην ομάδα του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα συζητείται ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση αξιολόγησης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και αύριο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο ''Κακοδικίες εκατομμυρίων'', γράφει ότι το κράτος είναι χαμένο από χέρι όταν οδηγείται σε διαιτησία με ιδιώτες και πως παραλείψεις λειτουργών και λάθη διαιτητών γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ ιδιωτών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε λουκέτο και απολύσεις στα πρατήρια καυσίμων και ότι οι πρατηριούχοι εξετάζουν σήμερα μέτρα-σοκ, αλλά και σε οργή του Υπουργού Εμπορίου για τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Η «Χαραυγή», με τον τίτλο ''Φρένο στην ανεργία'', γράφει ότι σε ένα χρόνο τοποθετήθηκαν 2883 άτομα σε θέσεις εργασίας, μέσα από τα κυβερνητικά προγράμματα και σχέδια αντιμετώπισης της ανεργίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σημερινή ημέρα της Γυναίκας και γράφει ότι η 8η του Μάρτη είναι σύμβολο αγώνα και περισσότερες διεκδικήσεις για πλήρη ισότητα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου