Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση τύπου 10/6/2011


Επισκόπηση τύπου 10/6/2011

To Μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα που περιλαμβάνει, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων της Παρασκευής.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ανίκανοι και άχρηστοι οι Ελληνες»!!!". "Νέα εσωκομματική «θύελλα» ξέσπασε στη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Τα «αίματα άναψαν», τα στελέχη εκτόξευσαν σκληρές κουβέντες για την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός περιήλθε σε έξαλλη κατάσταση, χτυπώντας επίμονο το χέρι του στο τραπέζι και υποστηρίζοντας, ότι η τρόικα ανέλαβε καθήκοντα στην Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας της χώρας μας να διαχειριστεί τα προβλήματά της!" γράφει ο Αδέσμευτος Τύπος.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ψήφισαν ομόφωνα το νέο Μνημόνιο της ντροπής και της εξαθλίωσης". Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη βούλα και την υπογραφή σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου μπήκε χθες και τυπικά η ταφόπλακα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2011-2015".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συνταγή Καταστροφής". Η εφημερίδα γράφει ότι "ληστρική επιδρομή στο εισόδημα όλων των φορολογουμένων, με χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακόμα και των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ περιλαμβάνουν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015 που εγκρίθηκαν χθες από το υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκαν στη Βουλή".

ΕΘΝΟΣ: "Ερρίφθη ο κύβος από κυβέρνηση και Μέρκελ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ορίζοντα τετραετίας προχωρεί η κυβέρνηση. Ο κύβος ερρίφθη. Το νέο Μνημόνιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή. Η Ανγκελα Μέρκελ άναψε πράσινο φως για χορήγηση δανείου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέουμε!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η έρευνα των Ελλήνων επιστημόνων είναι συγκλονιστική και αποδεικνύει ότι ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά γεμίζει τα πνευμόνια μας με δηλητήριο!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Παπανδρέου ζήτησε από τον Σαμαρά ονόματα για υπουργούς". Όπως αναφέρει η εφημερίδα "σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από τον κ. Παπανδρέου για τοποθετήσεις προσώπων που θα προτείνει ως... υπουργούς στην κυβέρνηση, σε ένα πρώτο βήμα για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης «συνευθύνης»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φοροεισπρακτικός 4ετής εφιάλτης". "Ννέο εφιάλτη μέτρων περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ, αφού εγκρίθηκε ομοφώνως από το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου. Θα ανανεώνεται κάθε φορά που διαπιστώνονται αποκλίσεις" τονίζει η Ελευθεροτυπία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φόροι-φόροι περικοπές και ξεπούλημα-εξπρές". "Έκτακτη εισφορά για όλους, ΦΑΠ από φέτος, ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές, αύξηση τεκμηρίων, μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, μειώσεις συντάξεων σε όλα τα Ταμεία ακόμα και για τον ΟΓΑ. Εκποιούν όλες τις ΔΕΚΟ, τράπεζες, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους. Στο σφυρί κτίρια υπουργείων, ακόμη και το κολαστήριο της Χούντας στην οδό Μπουμπουλίνας" γράφει ο Ελευθέρος Τύπος.

ΕΣΤΙΑ: "Αυταπάτες για το Μεσοπρόθεσμο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η παρούσα Κυβέρνησις δεν μπορεί να εφαρμόση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ενεκρίθη από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατετέθη χθες στην Βουλή. Πρώτον διότι έχει χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας. Δεύτερον, διότι οι περισσότεροι υπουργοί δεν πιστεύουν στην πολιτική την οποία καλούνται να εφαρμόσουν".

Η ΑΥΓΗ: "Χαριστική βολή". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "38,2% των εσόδων θα πηγαίνει στους δανειστές για τόκους το 2015, από 29,3% σήμερα. 140% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος το 2015 με βάση τις εκτιμήσεις του καλού σεναρίου! 570 ευρώ το ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα, στο οποίο θα επιβληθεί χαράτσι - έκτακτη εισφορά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χαριστική βολή σε μισθωτούς και συνταξιούχους". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση χωρίς κανέναν ενδοιασμό επιβάλλει σκληρά και επώδυνα μέτρα στα ελληνικά νοικοκυριά και δίνει τη χαριστική βολή στην ήδη αποκαμωμένη ελληνική οικονομία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στη Βουλή μεταφέρεται τώρα η μάχη για τα μέτρα". "Στη Βουλή μεταφέρεται για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το εγχείρημα της υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που, εν μέσω ενστάσεων, εγκρίθηκε ομοφώνως χθες από το υπουργικό συμβούλιο. Το πρόγραμμα προβλέπει, για την περίοδο 2011-15, καταιγίδα μόνιμων και έκτακτων μέτρων ύψους 28 δισ. ευρώ" γράφει η Καθημερινή.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ο.Κ. των υπουργών στο Μεσοπρόθεσμο". 'Οπως αναφέρει η εφημερίδα "το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως στα νέα μέτρα που θα περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο στην συνέχεια κατατέθηκε στη Βουλή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξεσηκωθείται να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγής του λαού". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο λαός μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική που του φορτώνει την κρίση, το χρέος και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, αν μετατρέψει την αγανάκτησή του σε οργανωμένη αντεπίθεση για τα δικαιώματά του, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αίμα και δάκρυα αξίας 100 δισ. ευρώ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρά μέτρα που φέρνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων και φορολογικές επιβαρύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Πρόκειται για έναν βαρύ λογαριασμό που θα επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει το νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 100 δισ. ευρώ".

DEALnews: "Σύγκρουση Γιώργου με τον «τσάρο»". Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονο διαξιφισμό είχαν χθες ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου με τον «τσάρο» της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Αφορμή οι αλλαγές στις αποκρατικοποιήσεις -προσθήκες και διαφοροποίηση του χρονοδιαγράμματος- που δέχθηκε ο υπουργός ύστερα από τις πιέσεις της τρόικας".

City Press: "Επιχείρηση «φοροκαταιγίδα»".  "Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς προσανατολίζεται πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ως αντισταθμιστικό μέτρο για τη μείωση του αφορολογήτου και την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, καθώς τα δύο αυτά μέτρα προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν θα εφαρμοστούν" γράφει η City Press.

Metro "Καταιγίδα μέτρων και περικοπών". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κατατέθηκε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Προβλέπει μέτρα ύψους 28 δισ. ευρώ για το διάστημα 2012-2015".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η χαριστική βολή στα εισοδήματά μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αγρια φορολογική επίθεση στην οικονομική ανάπτυξη".
Όπως υπογραμμίζει η «Ν», "στην αποτυχημένη συνταγή, που «βυθίζει» με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία, στηρίζεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015 που ενέκρινε, χθες, το υπουργικό Συμβούλιο, καθώς πλήττει καίρια την επιχειρηματικότητα και οδηγεί σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά και κυρίως τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού".

ΕΞΠΡΕΣ: "Εισφορά και τεκμήρια για 1,8 δισ. στη διετία". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έκτακτη εισφορά, αύξηση τεκμηρίων και θέσπιση ειδικών τεκμηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με στόχο έσοδα 400 εκατ. για εφέτος και 1,4 δισ. για το 2012, περιέχονται στο περίγραμμα των μέτρων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα νέων φόρων παντού". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«καταιγίδα» σκληρών έκτακτων φόρων άνω των 6 δισ. ευρώ φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο την πενταετία 2011-2015. Φέτος οι πρόσθετοι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχονται σε 2,45 δισ. ευρώ, ενώ το νέο φορο-πακέτο για το 2012 ανεβαίνει στα 2,88 δισ. ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Καταιγίδα έκτακτων εισφορών". Η εφημερίδα γράφει ότι "πραγματική καταιγίδα έκτακτων, οριζόντιων εισφορών και πρόσθετων τελών περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής που δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση, με στόχο αφενός να άρει τις μέχρι σήμερα αποκλίσεις σε σχέση με το μνημόνιο και αφετέρου να πείσει τους εταίρους της ότι η Ελλάδα παραμένει ακόμη αξιόπιστη για δανεισμό".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου