Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/6/2011

Η παραίτηση του επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ Ανδρέα Μολέσκη, η αποστολή υποψήφιου βουλευτή του ΑΚΕΛ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ, η συμφωνία για προσωρινή εισφορά κερδοφόρων εταιρειών για δύο χρόνια, οι ελπίδες για συμφωνία για το φυσικό αέριο, και οι κομματικές παρεμβάσεις για την Αγγλική Σχολή, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Πάει Βρυξέλλες υποψήφιος του ΑΚΕΛ”, γράφει ότι το Υπουργείο Γεωργίας, ενώ ζήτησε λειτουργούς για απόσπαση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ ως περιβαλλοντικούς ακόλουθους, τελικά επέλεξε έναν τεχνικό, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ, και αποκλείστηκαν υπάλληλοι με περισσότερα προσόντα. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, έχοντας στο χαρτοφύλακά του γραπτές προτάσεις για το Κυπριακό και την οικονομία, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Βάζουν χέρι… στην Αγγλική Σχολή”, γράφει ότι στον αέρα τείνει να τιναχθεί το οικοδόμημα της ιστορικής Αγγλικής Σχολής, αφού κομματικές παρεμβάσεις δημιουργούν προβλήματα και δεν την αφήνουν να εκπληρώσει την αποστολή της, και ότι οι απόφοιτοι πνέουν τα μένεα κατά της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ. Γράφει, επίσης, ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Θεόφιλος Θεοφίλου προβάλλουν ως επικρατέστεροι για να διαδεχθούν τον κ. Μολέσκη στη θέση του επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Παραίτηση-κουκούλωμα”, γράφει ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλήθος στοιχείων και πληροφοριών, τα οποία συνηγορούν στην έναρξη ποινικής έρευνας για τις στημένες προσφορές και την πρόσληψη Καγιάρα, εντούτοις η Κυβέρνηση αποφεύγει επιμελώς να ζητήσει την επίσημη παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση Μολέσκη. Γράφει, επίσης, ότι καταγγελίες σοκ έγιναν στη χθεσινή κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για τη δράση ”φουσκωτών” που τρομοκρατούν επιχειρηματίες για να πουλήσουν προστασία.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ” ‘Ναι’ στη συνεισφορά του πλούτου”, γράφει ότι ”ένα μεγάλο ”ναι” εξασφάλισε και χθες η Κυβέρνηση από την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ για εισφορά για δύο χρόνια ύψους 1.000 ευρώ από όλες τις κερδοφόρες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στον Εφορο Εταιρειών και τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφουν κέρδη. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία του, είπε ότι με τα δικά της πιθανά αποθέματα σε υδρογονάνθρακες, η Κύπρος μπορεί να καταστεί γέφυρα ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Ανεβαίνουν οι ελπίδες για συμφωνία για το φυσικό αέριο”, γράφει ότι συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Noble Energy χθες έληξαν με συζητήσεις για αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο. Γράφει, επίσης, ότι οι Κύπριοι προτρέπονται να συμβάλουν στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας με το να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις θερινές τους διακοπές, και ότι εκστρατεία με τίτλο ”Διακοπές στο εξωτερικό; Πάμε Ελλάδα” θα αρχίσει την Παρασκευή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου