Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/6/2011

Η ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος χθες από τη Βουλή των Ελλήνων και οι ταραχές που ακολούθησαν, οι νέες αποκαλύψεις για τα στημένα παιχνίδια και τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ και η σημερινή πανσυνδικαλιστική συνάντηση για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

«Σπάει το σπυρί» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Η εφημερίδα γράφει ότι κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, έρχεται στην Κύπρο κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ για τους ύποπτους αγώνες ενώ αναφέρεται και σε ποινική δίωξη του Προέδρου της Ομόνοιας Μιλτιάδη Νεοφύτου και του Αρχηγού της Εθνικής Κύπρου Γιάννη Οκκά για υπόθεση διπλών συμβολαίων. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε νέες αποκαλύψεις μέσα από την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας για τον Νίνο Σαββίδη, ο οποίος επί δύο χρόνια εργαζόταν στην γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας χωρίς συμβόλαιο.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Προκαλεί ασφυξία το μεσοπρόθεσμο» αναφέρεται στην ψήφιση του προγράμματος χθες από την Ελληνική Βουλή και στις συμπλοκές και τις οδομαχίες στο κέντρο της Αθήνας. Πρωτοσέλιδα επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην οργή που προκάλεσαν στα κόμματα οι δηλώσεις του Βρετανού Υφυπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Λίντιγκτον για το θέμα των περιουσιών και την εξίσωση των κατεχομένων με τις ελεύθερες περιοχές.

Με τίτλο «Χάθηκαν στα δύο μέτρα», ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στην σημερινή πανσυνδικαλιστική σύσκεψη και τις τοποθετήσεις των συντεχνιών επί των μέτρων της Κυβέρνησης ενώ αναφορά γίνεται και στο μέτρο για την εισφορά των 1000 ευρώ από τις εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι φαίνεται να ανατρέπεται λόγω τεχνικών δυσκολιών.
Επίσης η εφημερίδα πρωτοσέλιδα αναφέρεται σε έρευνα της Αστυνομίας για υπόθεση που αφορά 16χρονο από την Αφρική που φαίνεται να έπεσε θύμα εμπορίας προσώπων και να κατέληξε στην Κύπρο με κοντέινερ.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Σε βαρύ κλίμα το ‘ναι’» αναφέρεται στην ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος στην Ελλάδα και τις κινητοποιήσεις και συγκρούσεις στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση Αντρου Κυπριανού –Μάριου Καρογιάν οι οποίοι αποφάσισαν να τα ξαναπούν για θέματα οικονομίας με στόχο την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Συμπλοκές της ελληνικής αστυνομίας με διαδηλωτές» αναφέρεται στις χθεσινές οδομαχίες και συγκρούσεις στην Αθήνα, που ακολούθησαν την ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος από την Βουλή. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην απαγόρευση των λεγόμενων “Water walking balls” λόγω κινδύνων ασφυξίας και πνιγμού.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου