Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/6/2011

Οι χθεσινές διαγραφές των Γιώργου Κολοκασίδη και Ζαχαρία Κουλία από το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, οι προειδοποιήσεις του Προέδρου Χριστόφια προς τους ξενοδόχους από το βήμα της ετήσιας ΓΣ του ΠΑΣΥΞΕ, οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου για την εργατική διαφορά στην εταιρεία ΚΕΟ και η μείωση της προσωπικής φρουράς του νέου Προέδρου της Βουλής, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο « Τελειώνει η κρίση ή τώρα αρχίζει;», γράφει ότι προβληματισμό και αγωνία για το μέλλον του κόμματος προκαλούν στο ΔΗΚΟ οι χθεσινές διαγραφές των δύο αξιωματούχων, Γιώργου Κολοκασίδη και Ζαχαρία Κουλία, από το Εκτελεστικό Γραφείο. Γράφει, επίσης, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δεν θα παίρνει επίδομα εξωτερικού, δεν θα έχει αυτοκίνητα συνοδεία και δεν θα φρουρείται στο ξενοδοχείο που διαμένει.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Προς νέες διαγραφές προχωρεί ο Μάριος Καρογιάν», γράφει ότι μετά τις διαγραφές των Γιώργο Κολακασίδη και Ζαχαρία Κουλία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει και με άλλες, αυτή τη φορά δευτεροκλασάτων στελεχών, υποστηρικτών των διαγραφέντων. Γράφει, επίσης, ότι επτά συστάσεις απηύθυνε προς την Κύπρο η ΕΕ, ζητώντας επιτακτικά μείωση του ελλείμματος μέχρι το 2012, αύξηση των ετών συνεισφορών και διασύνδεση προσδόκιμου ζωής με όριο συνταξιοδότησης κ.ά.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Διαγραφές πράξη πρώτη», γράφει ότι δεν φαίνεται ότι θα κλείσει με τις διαγραφές Κολοκασίδη και Κουλία ο κύκλος των εκκαθαρίσεων στο ΔΗΚΟ και αναφέρεται σε μήνυμα Καρογιάν για τους επόμενους. Γράφει, επίσης, ότι ζοφερό έως εφιαλτικό το μέλλον για ημικρατικούς οργανισμούς και Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού κτυπά και γι’ αυτούς το τσουνάμι του συνταξιοδοτικού προβλήματος και προσθέτει ότι το κόστος των συντάξεων θα φθάσει το 2025 στα 217 εκ. ευρώ.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Σκληρός εργοδότης», γράφει ότι σαν αδίστακτος και σκληρός εργοδότης μίλησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ σε σχέση με την εργατική διαφορά στην εταιρεία ΚΕΟ, καλώντας τους εργαζόμενους να προσγειθούν, αλλιώς θα προσγειωθούν ανώμαλα. Γράφει, επίσης, ότι αυστηρές συστάσεις και προειδοποιήσεις προς τους ξενοδόχους, έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, από το βήμα της ετήσιας ΓΣ του ΠΑΣΥΞΕ σε ό,τι αφορά δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Το ΔΗΚΟ απέβαλε δύο αντάρτες μέλη του», αναφέρεται στη χθεσινή διαγραφή του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργου Κολοκασίδη και του βουλευτή του Κόμματος Ζαχαρία Κουλία από το Εκτελεστικό Γραφείο. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία προειδοποιεί το κοινό να μην ξεγελιέται από υποσχέσεις επιτήδειων για πολλαπλασιασμό των χρημάτων τους με «μαγικό» τρόπο.

Η εβδομαδιαία “Financial Mirror», υπό τον τίτλο «Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», γράφει ότι η ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε χθες να πείσει τους αμφισβητίες στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα να στηρίξουν τη νέα συμφωνία διάσωσης της χώρας με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γράφει, επίσης, ότι η Ελενα Αμβροσιάδου, μια από τους κορυφαίους μάνατζερ του hedge fund στον κόσμο θα καταθέσει τις απόψεις της για το πώς μπορούν να μεγιστοποιηθούν οι ευκαιρίες διεθνών επενδύσεων και ανάπτυξης στο 1ο Greek Power Summit στην Αθήνα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου