Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 6/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 6/6/2011

Η αυριανή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ και οι αποφάσεις που αναμένεται να λάβει, η συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για συζήτηση της συνεργασίας ΔΗΚΟ – Κυβέρνησης με φόντο τον ανασχηματισμό, οι πρώτες αποφάσεις του νέου Προέδρου της Βουλής για επανεξέταση του θέματος της μείωσης των φρουρών των πολιτικών και του προσωπικού που εργάζεται στο γραφείο του, το πρόβλημα του αναλφαβητισμού των μαθητών που εισέρχονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών για το συνταξιοδοτικό είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Ποια κεφάλια κινδυνεύουν», αναφέρει πως το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ συνέρχεται αύριο για να διαγράψει τους Ζαχαρία Κουλία και Γιώργο Κολοκασίδη ενώ στο στόχαστρο του Προέδρου Μάριου Καρογιάν είναι επίσης ο ΓΓ του κόμματος Κ. Κενεβέζος, ο Π. Λεωνίδου και ο Κ. Μαυρίδης. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου θα ζητήσει να επανεξεταστεί το ζήτημα με τις φρουρές των πολιτικών αλλά και του προσωπικού που εργάζεται στο γραφείο του.

«Η Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διπλή κίνηση εκδηλώνει ο Μάριος Καρογιάν», αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ από τη μια διαγράφει Ζαχαρία Κουλία και Γιώργο Κολοκασίδη από το κόμμα και από την άλλη προτίθεται στη συνάντηση που θα έχει σύντομα με τον Πρόεδρο Χριστόφια να θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων συνεργασίας με την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει πως ανυποψίαστοι Ελληνοκύπριοι που επισκέπτονται τα κατεχόμενα πέφτουν θύματα των καμερών του Αττίλα και καλούνται να πληρώσουν επιτόπου πρόστιμα για «υπέρβαση ορίου ταχύτητας». Αν δηλώσουν αδυναμία οδηγούνται στα μπουντρούμια.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ψήνεται ο ανασχηματισμός», αναφέρει πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Μάριο Καρογιάν για να συζητηθεί και το θέμα της συνεργασίας με φόντο, όμως, τον ανασχηματισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πρόεδρος θέλει να προχωρήσει ενώ το ΔΗΚΟ ευνοεί συζήτηση όρων συνεργασίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως με διαγνωσμένο πρόβλημα αναλφαβητισμού στα ελληνικά θα περάσουν το κατώφλι του Γυμνασίου, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, συνολικά 764 απόφοιτοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ χαμηλές επιδόσεις σε αντίστοιχο τεστ αλφαβητισμού στα Μαθηματικά σημείωσαν 560 μαθητές που ολοκλήρωσαν φέτος την Στ’ Δημοτικού.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Νέα ‘φτερά’ στον τουρισμό», αναφέρει πως ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία αναμένεται σύντομα να ανοίξει τα φτερά της με προορισμό την Κύπρο, όπου και θα δραστηριοποιηθεί, καλύπτοντας σημαντικά το κενό των ναυλωμένων πτήσεων που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο της Eurocypria. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως με εργοδοτικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα συναντάται σήμερα ο Υπουργός

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου