Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/6/2011

Η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ το οποίο θα συζητήσει το θέμα που προέκυψε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Γιώργο Κολοκασίδη και τον Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία εξαιτίας της στάσης τους στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Βουλής αλλά και οι χθεσινές συναντήσεις του Υπουργού Οικονομικών για το συνταξιοδοτικό είναι τα βασικά θέματα τα οποία προβάλλουν στις πρώτες τους σελίδες οι σημερινές εφημερίδες.

«Διαγράφει τους δύο και κλείνει το θέμα», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ θα διαγράψει με εισήγηση του Μάριου Καρογιάν τους Γιώργο Κολοκασίδη και Ζαχαρία Κουλία για τη στάση που τήρησαν στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Βουλής. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στο χρέος της Λιβύης προς την Κυπριακή Δημοκρατία και γράφει ότι οι εκπρόσωποι των δικαιούχων εταιριών δεν πήραν ακόμη τις επιταγές τους για την εξόφληση των οφειλών της Κυβέρνησης της Λιβύης.

Η «Σημερινή» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Λαιμητόμος στήνεται σήμερα στο ΔΗΚΟ» γράφει ότι ο Μάριος Καρογιάν θα καταθέσει πρόταση για διαγραφές και ότι στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν προσκλήθηκαν οι κύριοι Κολοκασίδης και Κουλίας. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται σε έρευνα στην τ/κ κοινότητα σύμφωνα με την οποία τα κατεχόμενα αποτελούν παράδεισο σεξουαλικού τουρισμού και ότι στην Πράσινη Γραμμή γίνεται εμπορία γυναικών.

«Κραχ στις συντάξεις» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Φιλελεύθερου». Αναφέρεται σε εννιά σενάρια για τους Κυβερνητικούς υπαλλήλους που εισηγείται ο αναλογιστής και γράφει ότι χωρίς αλλαγές το σύστημα θα καταρρεύσει. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε αναμενόμενη πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τις φρουρές των πολιτικών προσώπων, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, εισηγείται μείωση έως και 30 των αστυνομικών φρουρών.

Η «Χαραυγή» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Κυβέρνηση τολμά» και αναφέρεται στο διάλογο που ξεκίνησε για το συνταξιοδοτικό και την ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων για την μελέτη του αναλογιστή. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές επαφές του Πρωθυπουργού της Σερβίας στη Λευκωσία και γράφει ότι η Σερβία προσβλέπει στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Παραίτηση μετά τους ισχυρισμούς για νεποτισμό» αναφέρεται στην παραίτηση του Αθανάσιου Καγιάρα από τη θέση του Οργανωτικού Συμβούλου της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες μετά τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για τον τρόπο επιλογής του, το συμβόλαιό του και τις σχέσεις του με την θυγατέρα του Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ Ανδρέα Μολέσκη. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις με το βακτήριο E Coli και την επιδημία στην Ευρώπη.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου