Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση τύπου 28/6/2011


Επισκόπηση τύπου 28/6/2011

Η 48ωρη γενική απεργία με τα πανελλαδικά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και των Αγανακτισμένων πολιτών, και οι κρίσιμες ψηφοφορίες για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο αντιστοίχως, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο έλεος αγανακτισμένων και ανταρτών βουλευτών το Μεσοπρόθεσμο!...": Η εφημερίδα γράφει ότι "σε θρίλερ εξελίσσεται για την κυβέρνηση το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το οποίο βρίσκει δυναμικά απέναντί της τα μέτωπα των αγανακτισμένων και των ανταρτών του ΠΑΣΟΚ ".

Η ΑΥΓΗ: "Σήμερα και αύριο Όλοι στον δρόμο": Κατά την εφημερίδα "σαρανταοκτάωρη γενική απεργία και περικύκλωση της Βουλής από συνδικάτα και Αγανακτισμένους πολίτες για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο. "Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες" με τη μαζική μας συμμετοχή στα ειρηνικά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στον όλεθρο": Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη η στρατηγική του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων απέναντι στη χώρα μας. Σκληρή κριτική στην στρατηγική της τρόικας για την ελληνική οικονομία και ειδικά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ασκεί ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μύνχαου, σε άρθρο με τίτλο "Ισως οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να πουν όχι" στο Μεσοπρόθεσμο ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κλειστόν λόγω Μεσοπρόθεσμου": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα και αύριο νεκρώνει η Ελλάδα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των Αγανακτισμένων πολιτών που αντιδρούν στα νέα επώδυνα μέτρα. Επίκεντρο των διαδηλώσεων θα είναι πάλι το Σύνταγμα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Το... Παράνομο στοίχημα του Βενιζέλου. Θα τη ρίξει αύριο την κυβέρνηση ή το φθινόπωρο;": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα παράνομο στοίχημα με τον εαυτό του για το πότε θα ρίξει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως παίζει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ερώτημα είναι που θα κάτσει η μπίλια."

ΕΘΝΟΣ: "Από τις περικοπές του 2010, το Μεσοπρόθεσμο και το ενιαίο μισθολόγιο 4 μισθούς χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η φοροεπιδρομή που έρχεται, σε συνδυασμό με τις οριζόντιες περικοπές του 2010 στις αποδοχές, αλλά και τα μέτρα του ενιαίου μισθολογίου αναμένονται να οδηγήσουν συνολικά σε απώλειες αποδοχών 27% και κατά μέσο όρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιατί ο Σόρος προφητεύει την κατάρρευσή μας!": Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "σήμερα ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος εκτιμά πως κάποια χώρα θα αποχωρήσει οσονούπω από την ευρωζώνη. Ο Σόρος, που έγινε διάσημος στοιχηματίζοντας εναντίον της στερλίνας το 1992 και κερδίζοντας 1 δισεκατομμύριο δεν κατονόμασε τη χώρα που εννοεί, αλλά όλοι μιλάνε για την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου παλεύει να περάσει ένα ακόμη πακέτο αυστηρών μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές μας, προκειμένου να μας σώσουν από τη χρεοκοπία ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξεγυμνώνει τον Παπανδρέου, ξεσκεπάζει τους Γαλλογερμανούς": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα κεφάλαια διάσωσης δεν χρησιμοποιούνται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για να εξοφληθεί το χρέος που διακρατείται από γερμανικές και γαλλικές τράπεζες αποκαλύπτει ο Γκάρντιαν ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Ψηφίστε "ΟΧΙ" στο Μεσοπρόθεσμο. Η πιο έντιμη λύση": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα ηχηρό όχι θα ισοδυναμεί με ένα δυνατό ναι σε πολιτικές ρεαλισμού που θα προσφέρουν βιώσιμη ανάπτυξη και όχι το έδαφος για τις μαύρες τρύπες του επόμενου τριμήνου. Ένα ηχηρό όχι είναι εθνική ανάγκη για να ταρακουνήσει όλους αυτούς που έχουν ξεφύγει τον τελευταίο καιρό και συμπεριφέρονται στους Έλληνες σαν είναι υποτελείς. Ένα ηχηρό όχι δεν θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία, αλλά θα αποτελέσει σταθμό για να την αποφύγουμε".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "8 αλλαγές πριν από την εκτέλεση": Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "τον επόμενο μήνα ξεκινάει η πώληση της δημόσιας περιουσίας έναντι 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Για την ώρα, έρχονται 8 αλλαγές στον εφαρμοστικό νόμο:περιορίζεται το επίδομα ανεργίας σε 18 μήνες στην τετραετία, από το 2013, κόβεται οριστικά το μπόνους φόρου των αποδείξεων του 2012, πέφτει στα 300 ευρώ για φέτος το τέλος επιτηδεύματος για περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, οριστικοποιείται η σχεδόν πλήρης εξίσωση (στο 80%) του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από 1/10/2013".

ΕΣΤΙΑ: "Συμπτώματα πανικού": Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τώρα τη χώρα μας είναι ο πανικός. Ένας πανικός που έχει καταλάβει τους κυβερνώντες και διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι δηλώσεις και οι ενέργειες του Πρωθυπουργού και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών κατά το τελευταίο διάστημα υποδηλώνουν ότι δεν ελέγχουν την κατάσταση ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμες για 5η δόση και ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφορίες": Η εφημερίδα γράφει ότι "η κοινοβουλευτική μητέρα των μαχών για την κυβέρνηση η οποία είναι μάλιστα άμεσα συνδεδεμένη με τη χορήγηση της πέμπτης δόσης της βοήθειας από την τρόικα, άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο και την Πέμπτη με τις κρίσιμες ψηφοφορίες για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο αντιστοίχως".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κλείνουν τα αυτιά τους στην πρόταση Ραγκούση": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε μια πρόταση σοκ η οποία ξεκίνησε να βρίσκει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, αλλά δυστυχώς μόνο εκεί, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Γ.Ραγκούσης σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα σήμα κοινωνικής δικαιοσύνης.Η πρόταση είναι βαριά φορολόγηση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς από το 1974 και μετά, που κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό μπουμ της χώρας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γαλλικό κλειδί για το χρέος": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Σαρκοζί δηλώνει ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι έτοιμες να παρατείνουν έως και 30 χρόνια την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων. Επίθεση επενδύσεων στην Ελλάδα προαναγγέλλει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων της Γερμανίας ".

Η ΝΙΚΗ: "5+1 αντάρτες φοβίζουν το Μαξίμου": Η εφημερίδα τονίζει ότι "ορατός είναι ο κίνδυνος κυβερνητικοί βουλευτές να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα για να τους μεταπείσει. Επαφές με τους αντάρτες κάνει και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος όμως μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι στη γενική απεργία με το ΠΑΜΕ σήμερα και αύριο": Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "καθολικό όχι στο φρικτό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με κάλεσμα συμμετοχής και από ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Από την Ακρόπολη χτες το πανό του ΠΑΜΕ έστειλε σε κάθε γωνιά της χώρας και του κόσμου το μήνυμα: Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται ποτέ. Οργάνωση- Αντεπίθεση. Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Γενική απεργία στην κόψη του ξυραφιού".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στην κόψη του ξυραφιού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στα 300 ευρώ για το 2011 το τέλος επιτηδεύματος": Η εφημερίδα γράφει ότι "ο καθορισμός του τέλους επιτηδεύματος στα 300 ευρώ για εφέτος και στα 400 -500 ευρώ από του χρόνου, αποτελεί τη βασικότερη διευκρίνιση του εκτελεστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προς συμφωνία για το χρέος. Επιμήκυνση έως 30 χρόνια για τα ομόλογα": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θετικό ήταν το κλίμα που κυριάρχησε στις χθεσινές συνομιλίες που είχαν στη Ρώμη κορυφαία στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών με αντικείμενο το rollover του ελληνικού χρέους. Το σχέδιο που εκπόνησαν οι Γάλλοι δείχνει να έχει και τη γερμανική συναίνεση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κοντά σε deal για το χρέος": Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "σχέδιο γαλλικής πατρότητας με "αρχιτέκτονα" την BNP PARIBAS και με πολιτική σφραγίδα Σαρκοζί ανοίγει το δρόμο για το μεγάλο deal μετακύλισης (rollover) μέρους του ελληνικού χρέους-μία μετακύλιση, που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, θα έχει 30ετή διάρκεια και θα αφορά τα κρατικά ομόλογα που λήγουν έως το 2014".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο Βήτα" αν ακυρώσει το Μεσοπρόθεσμο η Βουλή": Η εφημερίδα τονίζει "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, με το βλέμμα των ευρωπαϊκών αρχών αλλά και των αγορών να είναι στραμμένο στην ελληνική Βουλή περιμένοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου