Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση τύπου 12/6/2011


Επισκόπηση τύπου 12/6/2011

Η οικονομία με το νέο πακέτο των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο και οι πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την επιδιωκόμενη συναίνεση.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: " "Δεν δίνουμε άλλοθι σε όσους μας θέλουν έξω από το ευρώ"- "Αλλαγές παντού" το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου στο "Βήμα" . Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που απαιτούνται για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων εξηγεί πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, παρά μόνο η θέλησή του να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Βγείτε σε σύνταξη και κερδίστε"Η εφημερίδα γράφει ότι " Οι ρυθμίσεις που ευνοούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Πώς θα αναγνωρίσετε πλασματικό χρόνο. Τι γίνεται με τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ανατροπές & θυσίες έρχονται με το νέο Μνημόνιο- Καθαρές λύσεις από τον Γ. Παπανδρέου με δομικό ανασχηματισμό" Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένος για καθαρές λύσεις, αλλά και για ριζικές ανατροπές, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει μετά το νέο Μνημόνιο σε δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και βολιδοσκοπεί ήδη εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα "κοινής αποδοχής" ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πειραιώς Σεραφείμ: Ο "Μεσσίας" των Ιουδαίων είναι ο φρικτός Αντίχριστος!" Η εφημερίδα γράφει ότι "ο δυναμικός Μητροπολίτης απαντά στον Ραββίνο της Θεσσαλονίκης Μορντεχάι Φριζή. Η ενασχόληση των Ραββίνων του Εβραϊκού Εθνους με την Καμπάλα και τον αποκρυφισμό της, τις επικλήσεις δαιμόνων και την μαύρη μαγεία, την χρήση της Σολωμονικής τούς "προευπρεπίζει" ικανώς".

Η ΕΠΟΧΗ: "Η λύση να δοθεί έξω από τη Βουλή- Καθημερινή αντίσταση σε πλατείες και δρόμους" Η εφημερίδα γράφει ότι "μπροστά μας είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αν περάσει, εδραιώνει νομιμοποιώντας θεσμικά τη ληστεία των εργαζομένων, περιθωριοποιεί με ασύλληπτη ανεργία και φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες, επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις στον μεσοπόλεμο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πίεση από μέσα στο ΠΑΣΟΚ και από Ευρώπη στη Νέα Δημοκρατία"Η εφημερίδα γράφει ότι "σε διαφορετικές στενωπούς έχουν εισέλθει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη δοκιμασία της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή και την οριστικοποίηση της συμφωνίας για παροχή νέας βοήθειας προς τη χώρα, με αποτέλεσμα το πολιτικό σκηνικό να μεταδίδει εικόνα έντονης ρευστότητας".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Αγοράζει χρόνο, βουλιάζει τη χώρα"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ως Λουδοβίκος τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, με πλήρη όμως επίγνωση , ο πρωθυπουργός θέτει κυνικά το δίλημμα "ή εγώ ή χρεωκοπία". Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβάλλεται ως σανίδα σωτηρίας".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αρχίζει το μεγάλο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας"Η εφημερίδα γράφει ότι "αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου αρχίζει το μεγάλο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, που εκχωρείται με συνοπτικές διαδικασίες και εξευτελιστικές τιμές στους δανειστές μας".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι φοροφυγάδες στα πούπουλα"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν προβλέπονται έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής! 8 παράθυρα για καραμπινάτες παρανομίες. Η τρόικα αμφισβητεί την ικανότητα των μηχανισμών ελέγχου. Ουδείς πιστεύει πλέον ότι η κυβέρνηση μπορεί να ακουμπήσει τη φοροδιαφυγή. Γι' αυτό τα πρώτα έσοδα από αυτό το μέτωπο παραπέμπονται στο 2013".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στην απεργία με το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Ιούνη"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία. Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Το μεγάλο κόλπο με τα ασημικά της χώρας"Η εφημερίδα γράφει ότι "το παιχνίδι είναι σικέ και οι καθημερινές εξελίξεις έρχονται δυστυχώς να επιβεβαιώσουν τα ακραία σενάρια που γράψαμε πριν από ενάμιση μήνα. Το μήλο της έριδος σε όλη αυτή την διεθνή επικοινωνιακή κατάρρευση των πάντων στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από τις αποκρατικοποιήσεις και από το μοίρασμα της πίττας των μοναδικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων που θα εκποιηθούν άμεσα".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Εκλογές ή χάος- Ανίκανη η κυβέρνηση, βουλιάζει τη χώρα"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ομολογούν την παταγώδη αποτυχία και ζητούν προσφυγή στις κάλπες. Τρέμουν στο Μαξίμου διαρροές στις ψηφοφορίες για το Μεσοπρόθεσμο και την οργή των "Αγανακτισμένων". Φοβούνται οι "νταβατζήδες" αυτοδυναμία του Σαμαρά".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "4,5 χρόνια στη μέγκενη του νέου Μνημονίου "Η εφημερίδα γράφει ότι "Τραγικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων φέρνουν τα μέτρα έως το 2015. 12 δισ. νέοι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές. 2,1 δισ. μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. 6,2 δισ. περικοπές σε Υγεία και κοινωνικές παροχές. 5,7 δισ. λιγότερες δαπάνες για κράτος και δήμους".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "4 βόμβες Βενιζέλου- Παρέμβαση στις εξελίξεις από τον υπουργό Αμυνας" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων "πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι", να αποκτήσει δηλαδή μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αγορών και των διεθνών οίκων αξιολόγησης, εκτιμά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχωρεί στο "ΘΕΜΑ" ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Μακροβούτι στην ύφεση"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αδικίες και αντιφάσεις αναδεικνύουν τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν με το περίφημο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης. Ενα πρόγραμμα που οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία σε μακροβούτι στην ύφεση".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Υποβρύχια- Το πόρισμα - βόμβα που κρύβει το "Σύστημα" !Η εφημερίδα γράφει ότι "ονόματα, λογαριασμοί, εταιρείες, τράπεζες και μια καταγγελία βόμβα "ανώνυμου- επώνυμου" δικηγόρου για λογαριασμό στην Ελβετία ύψους 9 εκατ. ευρώ!".

REAL NEWS: "Κανείς δεν θέλει να κυβερνήσει!- Γιώργος και Αντώνης αποποιούνται των ευθυνών τους" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Παπανδρέου- Επιζητεί "συγκυβέρνηση" για να μοιραστεί το πολιτικό κόστος των νέων επαχθών μέτρων. Σαμαράς- Δεν ζητάει εκλογές, ενώ δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Νοικοκυριά σε απόγνωση- Ο πικρός απολογισμός του Μεσοπρόθεσμου"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Ελλάς Ελλήνων Αγανακτισμένων"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αντιστάθμισμα η αύξηση της προκαταβολής φόρου"Η εφημερίδα γράφει ότι "η αύξηση της προκαταβολής φόρου έως και 100% από τις ανώνυμες εταιρίες και της ΕΠΕ εξετάζεται ως αντιστάθμισμα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ποιες αποκρατικοποιήσεις κινητοποιούν τους ιδιώτες" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οφέλη, πέραν των καθαρά εισπρακτικών, προσδοκά να αντλήσει η κυβέρνηση από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που συμπεριέλαβε στο μεσοπρόθεσμο, το οποίο περιέχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου