Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση τύπου 24/6/2011


Επισκόπηση τύπου 24/6/2011

Τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου και τα παράνομα στοιχήματα, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεκάδες «νονοί» στο εδώλιο!": Η εφημερίδα γράφει ότι "γοργά... ξετυλίγεται πλέον το «κουβάρι» των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων! Να σημειωθεί ότι η σχετική δικογραφία αριθμεί, κατά πληροφορίες, δεκάδες χιλιάδες σελίδες και... στριμώχνει 85 άτομα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εχουν γράψει σε κασέτες όλη την Αθήνα": Η εφημερίδα τονίζει ότι "«μπίζνα» εκατομμυρίων ευρώ έχει στήσει κυπατζίδικη παρακρατική συμμορία - «παράγκα», που εκβιάζει επιχειρηματίες, μεγαλοκεφαλαιούχους, πολιτικούς και εκδότες, ενεργώντας ταυτόχρονα ως φάμπρικα κατά παραγγελία και αυτόνομων παρακολουθήσεων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χειρότερα δεν γίνεται": Η εφημερίδα γράφει ότι "ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα των υπαλλήλων, των συνταξιούχων, ακόμη και όσων ζουν με το εξευτελιστικό εισόδημα του βασικού μισθού εξαπέλυσε χθες η κυβέρνηση".

ΕΘΝΟΣ: "Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 ευρώ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα βρίσκονται μισθωτοί και συνταξιούχοι. Το πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα περιλαμβάνει εισφορά-σοκ για περισσότερους από τρία εκατομμύρια συνεπείς φορολογουμένους. Πλήττει όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υπουλο σιωνιστικό τέχνασμα σπρώχνει την Ελλάδα στα νύχια του Θηρίου!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι λαοί πρέπει να τρομοκρατηθούν, να πεινάσουν, να αγανακτήσουν, να παραπλανηθούν και στο τέλος να παραδοθούν ανήμποροι ή ανύποπτοι στην «Παγκόσμια Κυβέρνηση», με την πατρίδα μας να αποτελεί πειραματόζωο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και από τον Βενιζέλο": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαφωνεί με πολλά από αυτά, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Δήλωσε και παραδέχθηκε απαντώντας στον «Ε» ότι οι νέες επιβαρύνσεις θα μειώσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και τον τζίρο στην αγορά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χαριστική βολή στα εισοδήματα": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέτρα άμεσης εξόντωσης για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και την πλειονότητα των φορολογουμένων συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα. Μείωση αφορολόγητου ορίου, κεφαλικός φόρος, αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τέλος επιτηδεύματος και μείωση αφορολογήτου στα ακίνητα είναι τα πέντε φορολογικά μέτρα-φωτιά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υπέρβαρα χαράτσια": Η εφημερίδα γράφει ότι "χαράτσια-σοκ για πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους που έχουν δηλώσει για το 2010 ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, για περίπου 550.000 μικροεπαγγελματίες που δήλωσαν για το 2010 ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 8.000 ευρώ και για 3 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή μηνιαίες αποδοχές άνω των 600 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Χαριστική βοή με νέους φόρους": Η εφημερίδα τονίζει ότι "την χαριστική βολή στην οικονομία αναμένεται να καταφέρουν τα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε χθες μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλος".

Η ΑΥΓΗ: "Αγριότητα για μισθωτούς - συνταξιούχους": Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκάρουν τα φορολογικά μέτρα που παρουσίασε χθες ο Ευ. Βενιζέλος ως συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς είναι πολύ σκληρότερα ακόμη και από αυτά που είχαν αρχικώς ζητηθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η κοινωνία στο απόσπασμα": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ακόμη ένα πακέτο σκληρών μέτρων ύψους 5,5 δισ. ευρώ, με φορολογικές επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευαγγ. Βενιζέλος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαρύ φορτίο φόρων για όλους": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σκληρότερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε η αρχική συμφωνία με την τρόικα οδήγησε η νέα διαπραγμάτευση, καθώς οι ξένοι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να υπολογιστούν και οι απώλειες από τις αυξημένες επιστροφές φόρου, λόγω αποδείξεων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ποια χώρα χρωστάει 575 δισ. στην Ελλάδα": Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Ντεπλά μιλά για το φόβο κατάρρευσης του ευρώ, επιρρίπτοντας ευθύνες στη γερμανική πλευρά για τη στάση της και επαναφέροντας ένα κρίσιμο θέμα στην επικαιρότητα: Τις γερμανικές αποζημιώσεις. Οπως αναφέρει σε συνέντευξή του, οι Γερμανοί χρωστούν στους Ελληνες τουλάχιστον 575 δισεκατομμύρια ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τα θαύματα! του «Μπένι»": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αποδεκτές από τους εταίρους αλλαγές, είπε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τονίζοντας τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Εκβιασμοί και μπλόφες στην πλάτη του λαού": Η εφημερίδα γράφει ότι "δάνειο ή χρεοκοπία; Ιδού το δίλημμα στο οποίο καλείται να απαντήσει και η κυβέρνηση αλλά και οι Ελληνες πολίτες. Παζάρια, εκβιασμοί, μπλόφες, όλα χρησιμοποιούνται σε βάρος του ελληνικού λαού προκειμένου να πειθαναγκαστούμε να αποδεχθούμε αμάσητο και το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο Νο2 που ετοιμάζεται".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανεργατική 48ωρη απεργία Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιούνη": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "επί ποδός πολέμου καλεί το ΠΑΜΕ όλες τις οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να βρίσκονται για τρεις μέρες, «νεκρώνοντας» την Τρίτη και την Τετάρτη τους χώρους δουλειάς. Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να ασκήσουν το δικό τους εκβιασμό σε κυβέρνηση-τρόικα-μεγαλοεργοδοσία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο λογαριασμός 2.275 ευρώ τον χρόνο για ζεύγος με ετήσιο εισόδημα 65.000": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η μεσαία τάξη καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό της για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αφού επιβαρύνεται από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 8.000 ευρώ και από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης".

DEALnews: "6 δισ. το μαύρο χρήμα της μπάλας": Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα απίθανο γαϊτανάκι με ξέπλυμα χρήματος, παράνομο πλουτισμό, φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων «πασπαλισμένο» με μεθόδους και πρακτικές μαφιόζικου στιλ από «παράγκες», πρόσωπα του ποδοσφαίρου, παράγοντες, αλλά και ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, έχει στηθεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα".

City Press: "Αυστηρότερα τα μέτρα": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες τα νέα επώδυνα φορολογικά μέτρα, με τα οποία η Ελλάδα ελπίζει να κατορθώσει να καλύψει το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ που υπολειπόταν από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα".

Metro "Φορο-επιδρομή στα εισοδήματα": Η εφημερίδα γράφει ότι "ριζικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των Ελλήνων επιφέρει το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Β. Βενιζέλος, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "«Κάνε τώρα πέναλτι»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Μόνιμη... εισφορά 300 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε επιβολή τέλους επιτηδεύματος, το οποίο μεσοσταθμικά θα φτάνει τα 300 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, με χρόνο άσκησης επαγγέλματος 5 χρόνια και πάνω, που δεν θα συμψηφίζεται με τη φορολογική υποχρέωση, προχωρεί η κυβέρνηση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκτακτοι φόροι 5,5 δισ.": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φορο-σοκ σε εκατομμύρια φορολογούμενος «φέρνει» η συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες αργά το απόγευμα κυβέρνηση-τρόικα «κλειδώνοντας» τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου που πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο έως την ερχόμενη Πέμπτη ώστε να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη": Η εφημερίδα γράφει ότι "βαθύτερα το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προκειμένου να εγκριθεί -επιτέλους- από την τρόικα το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες, τόσο για την καταβολή της πέμπτης δόσης όσο και για την οριστικοποίηση της συμφωνίας χορήγησης νέου δανείου προς την Ελλάδα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρότερο μείγμα μέτρων με φοροεπιδρομή διαρκείας": Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο υπουργός Οικονομικών δεν κατάφερε να μεταπείσει τους επικεφαλής της τρόικας να αποδεχθούν ηπιότερες αλλαγές και προχώρησε σε «σκληρότερο» μείγμα μέτρων για να καλύψει τα «ανοίγματα» του Μεσοπρόθεσμου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου