Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/6/2011

Οι εξελίξεις στο ΔΗΚΟ μετά την απώλεια της Προεδρίας της Βουλής, η συνάντηση του νέου Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η κατανομή των προεδριών των 16 κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής στα Κόμματα και οι επαφές του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη για το συνταξιοδοτικό είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», υπό τον ολοσέλιδο τίτλο «Δυσφορία με ΑΚΕΛ», γράφει ότι λίγες ώρες μετά την απώλεια της προεδρίας της Βουλής και η ηγεσία του ΔΗΚΟ αναζητά τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα, πέραν της ανυπακοής και άρνησης του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Μάριου Καρογιάν, επικαλούμενος εθνικούς λόγους. Γράφει, επίσης, ότι οι Βάσος Λυσσαρίδης, Χριστόδουλος Βενιαμίν και Γιώργος Ιακώβου προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο διεκδικώντας αύξηση των χρημάτων που λαμβάνουν ως σύνταξη, αλλά η προσφυγή τους απορρίφθηκε.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Παίρνει κεφάλια την Τρίτη ο Μάριος Καρογιάν», γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν θα εισηγηθεί τη διαγραφή από το Κόμμα του Ζαχαρία Κουλία και θα ζητήσει να συζητηθούν «όλα τα τελευταία κρούσματα απειθαρχίας, υπονομεύσεων και αντικομματικής συμπεριφοράς», κατά την κοινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ την Τρίτη, 7 Ιουνίου. Γράφει, επίσης, ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, συμφωνήθηκε η κατανομή των Προεδριών των 16 κοινοβουλευτικών επιτροπών στα κόμματα.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Λαιμητόμος ΔΗΚΟ την Τρίτη», γράφει ότι τίτλους τέλους για την κομματική παρουσία του Ζαχαρία Κουλία θα επιχειρήσει να ρίξει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ την προσεχή Τρίτη, την ώρα που ο Αμμοχωστιανός βουλευτής εγείρει θέμα παραίτησης από την προεδρία του ΔΗΚΟ για τον Μάριο Καρογιάν. Γράφει, επίσης, ότι σημεία και τέρατα ως προς την έκταση της αδήλωτης εργασίας και της απώλειας εσόδων του κράτους από παράνομη απασχόληση αποκάλυψε αιφνιδιαστική έφοδος λειτουργών των κρατικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Επιχορηγούσαν…τους εαυτούς τους», γράφει ότι οικονομικό σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων στην Υπηρεσία Θήρας έρχεται να εκθέσει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Δημοκρατίας, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις που έπαιρνε από το κράτος η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού. Γράφει, επίσης, ότι την εσωστρέφεια που κτυπά την πόρτα του κόμματος τους επιχειρούν να προλάβουν στο ΔΗΚΟ, με τον Πρόεδρο του να διαμηνύει πως στη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου θα εισηγηθεί τη διαγραφή του Ζαχαρία Κουλία και του Γιώργου Κολοκασίδη.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί η πηγή του θανατηφόρου βακτηρίου», γράφει ότι η Γερμανία έχει συγκροτήσει μια Εθνική Ομάδα Εργασίας με στόχο να εντοπίσει τη πηγή των μολύνσεων από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli, το οποίο έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και σήμανε συναγερμό σε όλο τον κόσμο, και να σταματήσει την εξάπλωση του. Γράφει, επίσης, ότι η διεθνής στρατιωτική άσκηση «Αργοναύτης 2011» εισήλθε χθες στο τελικό στάδιο της με τη συμμετοχή κυπριακών, ελληνικών και βρετανικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου