Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/6/2011

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο τερματισμός των διαδικασιών μετεξέλιξης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και των κρατικών νοσηλευτηρίων σε ημικρατικούς οργανισμούς, το πόρισμα της Γενικής Ελέγκτριας για τις διαδικασίες προσλήψεων που γίνονται για την Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η εξέταση του θέματος αύριο στην Βουλή, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Χαιρετίσματα στην αυτονόμηση…” γράφει ότι τερματίστηκαν, με απόφαση της Κυβέρνησης, οι διαδικασίες για μετεξέλιξη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και των κρατικών νοσηλευτηρίων σε ημικρατικούς οργανισμούς και ότι μελετάται η λήψη άλλων μέτρων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με πρωτοσέλιδο τίτλο τον επικήδειο για το ευρώ, κυκλοφορεί σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο Ελληνας Πρωθυπουργός” γράφει ότι στην ελληνική Βουλή ξεκίνησε χθες η συζήτηση ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι από την 1η Ιουλίου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται νέα μέτρα για πάταξη της φοροδιαφυγής και ότι, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη, 30.000 υποθέσεις βρίσκονται ενώπιον δικαιοσύνης.

”Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Ετοιμο πόρισμα για Μολέσκη”, γράφει ότι το πόρισμα της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην αγορά υπηρεσιών για την επιλογή συντονιστών οργανωτικών θεμάτων για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας, είναι έτοιμο, ενώ στο μεταξύ, το θέμα τίθεται αύριο ενώπιον της Βουλής. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ”σε τεντωμένο σχοινί η οικονομία” και πως στο Προεδρικό, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ θα βρεθούν την Τρίτη, ενώ ΚΕΒΕ και ΟΕΒ ακολουθούν ενώ τα επιτόκια για τα ομόλογα βρίσκονται στα ύψη.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Μάχη επιβίωσης” γράφει ότι κρίσιμες μάχες για την οικονομική επιβίωση της δίνει από χθες η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup, ενώ στο μεταξύ δημοψήφισμα το Φθινόπωρο προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι λόγω ανθρώπινου λάθους ξέσπασε χθες η πυρκαγιά σε ιδιωτικό δάσος σε περιοχή του χωριού Αγιος Επιφάνειος στην Λευκωσία και έκαψε έκταση περίπου 2 εκταρίων από χόρτα και πεύκα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου