Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 27/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 27/6/2011

Η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τα πλοκάμια των στημένων παιχνιδιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο απασχολούν πρωτοσέλιδα το σημερινό Τύπο. Αλλα θέματα είναι δηλώσεις του Βρετανού ΥΦΥΠΕΞ, Ντέιβιντ Λίντιγκτον για το Κυπριακό, δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής ενόψει της 7ης Ιουλίου, οι εξελίξεις στην υπόθεση Μολέσκη κ.ά.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Δεν ανησυχεί το Προεδρικό!...'', αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση Χριστόφια - Καρογιάν και γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απειλεί να φύγει από τη συγκυβέρνηση αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του για οικονομία και Κυπριακό. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Βρετανού ΥΦΥΠΕΞ, Ντέιβιντ Λίντιγκτον, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο, που μιλά για το Κυπριακό, τα επόμενα βήματα μετά τη Γενεύη και αναλύει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη διαδικασία.

''Η Σημερινή'', με κύριο τίτλο ''Πάει με απαιτήσεις στον Χριστόφια ο Καρογιάν'', γράφει ότι από τις απαντήσεις που θα λάβει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια θα εξαρτηθούν πολλά, ίσως ακόμα και η συμμετοχή του κόμματος στην Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κήρυξε τέλος στην εκεχειρία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση, θέτοντας προθεσμία την 7η Ιουλίου για να αποσύρει ο Πρόεδρος Χριστόφιας τις προτάσεις της ε/κ πλευράς.

''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Διήμερο με καυτή ατζέντα'', γράφει ότι είναι κρίσιμα τα ραντεβού του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για το μέλλον της συνεργασίας στην Κυβέρνηση και αύριο με όλη την πολιτική ηγεσία στο Εθνικό Συμβούλιο ενόψει της συνάντησης της 7ης Ιουλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγινε γνωστή η ταυτότητα του μάρτυρα στην υπόθεση Μολέσκη για την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας σκέφτεται να διατάξει ποινική έρευνα.

Η ''Χαραυγή'', στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο ''Ερευνες και στην Κύπρο'', και γράφει ότι πληροφορίες από την Ελλάδα εμφανίζουν το κύκλωμα στημένων παιχνιδιών να απλώνει τα πλοκάμια του και στο νησί μας με τη μεταφορά χρημάτων. Σε άλλο θέμα γράφει για ''καυτή'' εβδομάδα στην Ελλάδα όπου το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα συζητηθεί στη Βουλή, ενώ κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου