Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/6/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/6/2011

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης στην Ελλάδα και ο διορισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, η έκθεση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου για την οικονομία, και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μέγιστη οροφή δαπανών για τα υπουργεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, και η απόρριψη εκ μέρους της ΑΗΚ ισχυρισμών ότι επιβάλλει εταιρική πολιτική επιλεκτικά, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Εκθεση-σοκ για την Οικονομία”, γράφει ότι σε έκθεση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου αναφέρεται ότι το 58% των φόρων σήμερα πάει σε δαπάνες προσωπικού του δημόσιου τομέα και σύντομα θα αυξηθεί στο 64%, και ότι το κράτος σε 10 ως 15 χρόνια θα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Γράφει, επίσης, ότι από την 1ην Ιουλίου θα ισχύουν πιο αυστηρά πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή και ότι θα επιβάλλεται και χρηματική επιβάρυνση 5% επί του ποσού του οφειλόμενου φόρου που δεν καταβάλλεται έγκαιρα ενώ αναφέρεται και σε 30,000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στα δικαστήρια.

Η ”Σημερινή’‘, υπό τον τίτλο ”Αγοράζει… χρόνο και ελπίδα ο Γ. Παπανδρέου”, γράφει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός προέβη χθες σε ανασχηματισμό, σε μιαν προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στην κυβέρνησή του και να αποφύγει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Γράφει, επίσης, ότι το ΔΗΚΟ θα ζητήσει ισχυρές δεσμεύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και αναμόρφωση των όρων της συγκυβέρνησης, προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα, που περιλαμβάνουν την οικονομία, την παιδεία και τις επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Νέος ‘τσάρος’ ο Βενιζέλος”, γράφει ότι, μεταφέροντας στους ώμους του κ. Βενιζέλου όλη τη ”δύσκολη” δουλειά, ο Ελληνας Πρωθυπουργός προχώρησε χθες στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οικονομικής λιτότητας. Γράφει, επίσης, ότι το Δικαστήριο προχώρησε χθες στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων γιατρού που εργάζεται ως έκτακτη ιατρική λειτουργός στο δημόσιο και ανήκει στην ομάδα των 18 που το Ταμείο Συντάξεων Ιδιωτών Γιατρών ενήγαγε για καθυστερημένες συνδρομές.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Οροφή δαπανών”, γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες μέγιστη οροφή δαπανών για τα διάφορα υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, ως επιπρόσθετη ασφαλιστική δικλίδα για να διατηρηθούν οι δαπάνες μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2011. Γράφει, επίσης, ότι η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου χαρακτήρισε ανυπόστατους και αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Κίνησης Πολιτών Κύπρου ότι η νέα Πλατεία Ελευθερίας παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, καθώς τα κονδύλια έχουν δοθεί αλλού.

Η αγγλόγλωσση ”Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”ΑΗΚ: Μεταχειριζόμαστε τους πελάτες ισότιμα”, γράφει ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου απέρριψε χθες ισχυρισμούς ότι επιβάλλει εταιρική πολιτική επιλεκτικά σε περιπτώσεις απλήρωτων λογαριασμών, αφότου προέκυψε ότι συνέχισε να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε δύο εταιρείες, παρά το γεγονός ότι οφείλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αρκετούς μήνες παροχής ρεύματος. Γράφει, επίσης, ότι ο Δήμος Λάρνακας πάντρεψε χθες 154 ζευγάρια από το Ισραήλ και τη Ρωσία σε μιαν προσπάθεια να καταγραφεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου