Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/10/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/10/2011

Η κλιμακούμενη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολιτευόμενων κομμάτων λόγω του πορίσματος της Αστυνομίας για την τραγωδία στο Μαρί, η ομιλία του Προέδρου Χριστόφια στην 31η αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου, οι δηλώσεις του Αρχηγού Αστυνομίας σε σχέση με τις ποινικές διώξεις για την τραγωδία στο Μαρί, καθώς και η εξάρθρωση κυκλώματος μεταφοράς μεταναστών υπό το καθεστώς φοιτητή, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια», με πρωτοσέλιδο τίτλο σήμερα «Εκρηξη κατά Αστυνομίας Προεδρικού», γράφει ότι όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ με δηλώσεις των ηγετών τους και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατήγγειλαν ως «διατεταγμένο» από το Προεδρικό το «πόρισμα» που εξέδωσε η Αστυνομία, στο οποίο επιρρίπτονται ευθύνες για την έκρηξη στο Μαρί στους νεκρούς, το Διοικητή Ναυτικού και το Διοικητή της Ναυτικής Βάσης. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι την Πέμπτη θα συζητηθεί το πόρισμα Πολυβίου στη Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες το Σώμα με ψήφισμά του θα ζητήσει την παραίτηση Χριστόφια.

«Η Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εμφύλιος στην ηγεσία», γράφει ότι εμφυλιοπολεμικό κλίμα καλλιεργείται πλέον μέσα στους κόλπους της πολιτικής ηγεσίας, με σαφείς τάσεις οριστικής εξουθένωσης των αντιπάλων και προσθέτει ότι «τέτοιο κλίμα δεν βίωσε ποτέ προηγουμένως το πολιτικό σκηνικό και ίσως ακόμη τα χειρότερα να μην τα είδαμε». Αλλού γράφει ότι σε εξάρθρωση κυκλώματος μεταφοράς στην Κύπρο μεταναστών υπό καθεστώς φοιτητών προέβη η Αστυνομία.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Κρίση εκτός ελέγχου», γράφει ότι εκτός ελέγχου μοιάζει πλέον να οδηγείται η πολιτική ζωή του τόπου καθώς, μετά το διφορούμενο πόρισμα της Αστυνομίας, η αντιπαράθεση μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και του κυβερνητικού στρατοπέδου για τις πολιτικές ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια εξωθούνται στα άκρα. Αλλού, γράφει ότι αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης να εντοπίσει όσους φοροδιαφεύγουν στα ακίνητα, δηλώνουν εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, σχολιάζοντας την πρόταση της Γενικής Ελέγκτριας που αποκάλυψε χθες ο «Οικονομικός Φιλελεύθερος».

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Θα ασκήσουμε την προεδρία της ΕΕ», γράφει ότι η Κύπρος θα ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, όπως διαμήνυσε στην Αγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος με ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα είπε ότι Ερντογάν και Νταβούτογλου συμπεριφέρονται ως «νεοσουλτάνοι». Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ποινική δίωξη των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί και ότι η αντιπολίτευση «κτίζει» πάνω στη διαστρέβλωση.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου