Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/10/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/10/2011

Στις υπερωριακές αμοιβές των γιατρών του δημοσίου αναφέρεται σήμερα πρωτοσέλιδα μεγάλη μερίδα του Τύπου. Επίσης, η κατάσταση της οικονομίας, οι δηλώσεις στήριξης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η επικείμενη συνάντηση της Νέας Υόρκης και μια μυστική - όπως αναφέρεται - συνάντηση Αρχιεπισκόπου - Προέδρου ΔΗΣΥ, είναι θέματα που απασχολούν τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Αναφορά γίνεται και σε θέματα που αφορούν την κατάθεση χθες του προϋπολογισμού, τις εξελίξεις στο φόνο του Αντη Χατζηκωστή, την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο κ.ά.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο ''Το μυστικό βιβλιάριο των υπερωριών'' γράφει ότι αυτό βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Ελέγκτριας και πως μεταξύ άλλων, γιατροί λάμβαναν ως υπερωριακή αποζημίωση ποσά που ξεπερνούν τα 500 ευρώ ημερησίως, πέραν του μισθού τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κατάθεση του προϋπολογισμού χθες στη Βουλή και κάνει λόγο για νέο πακέτο μέτρων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου.

«Σωρεία παρατυπιών...σ' ένα σύστημα που χρήζει επέμβασης» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Σημερινή» και γράφει ότι έβγαλαν νυστέρια και αλληλοκαρφώνονται οι γιατροί του Δημοσίου, ενώ αναφέρεται και σε διοικητική έρευνα του Υπουργείο Υγείας για τις υπερωρίες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή και γράφει ότι κατατέθηκε το ημερολόγιο της Σκορδέλλη, αλλά και για έντονες ενστάσεις από την υπεράσπιση για μη κατάθεσή του ως τεκμηρίου.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο ''Τα στοιχεία καίνε γιατρούς'' γράφει ότι χειρουργούσαν ακόμα και ανύπαρκτους ασθενείς και πως δύο έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, του Υπουργείου Υγείας και της ελεγκτικής υπηρεσίας, εντοπίζουν πολύ σοβαρά στοιχεία και αφορούν 4 συνολικά γιατρούς του δημοσίου. Σε άλλο θέμα γράφει για εκτός ορίων ''πόλεμο'' κυβέρνησης - κομμάτων και πως η κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο έχει εκτραχυνθεί.

«Στήριξη από την Ευρώπη» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι ο Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο και ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης εκφράζουν εκτίμηση και σεβασμό για τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αυξάνεται το παράβολο για τους υποψηφίους Δημάρχους από 100 λίρες σε 1000 ευρώ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο ''Υπόσχεση να διώξουν τα 'σάπια μήλα''' γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι γιατροί που εκμεταλλεύονται το σύστημα υπερωριών πρέπει να φύγουν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η εξέταση των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση εναντίον του πρώην Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος Καν από Γαλλίδα συγγραφεά μπήκαν στο ράφι μετά από χτεσινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα του Παρισιού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος», υπό τον τίτλο ''Σφίγγουν για καλά τα ζωνάρια'' αναφέρεται στην οικονομία και γράφει ότι η κυβέρνηση καλείται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα για να προλάβουμε τα χειρότερα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα Οκτωβριανά και γράφει για την πρώτη εξέγερση των Κυπρίων εναντίον των Αγγλων αποικιοκρατών.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Γνώμη», υπό τον τίτλο '''Προσκύνησε' αλλά δεν έλαβε το χρίσμα'' αναφέρεται σε καβγά, όπως αναφέρει, του Αρχιεπισκόπου με τον Νίκο Αναστασιάδη σε συνάντησή τους για τις Προεδρικές, που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όπου ο Προκαθήμενος ανακοίνωσε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι βρήκε άλλον για υποψήφιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο πόρισμα Πολυβίου για την έκρηξη στο Μαρί και αναφέρεται σε σημείο προς σημείο αντιφάσεις που περιέχονται σε αυτό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Κυπριακό Ποντίκι», υπό τον τίτλο ''Μανιφέστο 'λύσης' του Κυπριακού'' γράφει ότι στη Νέα Υόρκη θα κλειδώσουν τις συγκλίσεις, δηλάδή, όπως γράφει, τις υποχωρήσεις του Χριστόφια, θα κλείσει το περιουσιακό και θα βάλει η συνάντηση τις βάσεις για να κλείσει η πτυχή των εγγυήσεων. Σε άλλο θέμα γράφει για το περιεχόμενο της πρότασης του ΚΟΤ για τα καζίνο.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Weekly», υπό τον τίτλο ''Η οικονομία ολισθαίνει'' γράφει για σκληρό προϋπολογισμό λιτότητας το 2012 που ελπίζει να αποτρέψει δημοσιονομική κρίση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αύξηση 5% στις αφίξεις τουριστών κατά το μήνα Σεπτέμβριο, κυρίως από τη μεγάλη πηγή που είναι η Ρωσία.

Η μηνιαία εφημερίδα ''Ο Κοριός'' υπό τον τίτλο ''Θέλω την καρέκλα μου...'' γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταμπουρωμένος πίσω από το γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου και του Συντάγματος επιμένει στην παραμονή του στην εξουσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ήρθαν αυτά που προειδοποιούσε ο Γεράσιμος Αρσένης στον ενεργειακό τομέα και τους κινδύνους από την έλλειψη πανεθνικής στρατηγικής.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου