Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 8/10/2011


Επισκόπηση τύπου 8/10/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Να πως αδειάζει η τσέπη μας!..." Η εφημερίδα γράφει ότι "φόρους μέχρι τελευταίες δεκάρας καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Το πολυνομοσχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανοίγει νέους ασφυκτικούς λογαριασμούς για περισσότερους κατά 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, με επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, αλλά και την περικοπή των φοροαπαλλαγών 50% ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματος".

AΥΡΙΑΝΗ: "Ωμός εκβιασμός για τη Siemens από τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ωμό εκβιασμό για την - ολοκληρωτική και με προνομιακούς (ερμήνευε: αποικιοκρατικούς) όρους - επιστροφή της Siemens στο πεδίο των εγχώριων δημοσίων προμηθειών και έργων, προκειμένου η Ελλάδα να στηριχθεί δανεικά και πολιτικά από το Βερολίνο, προχώρησε αδίστακτα και με ιταμό ύφος ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τ.Τ. για συμπεθέρες". Η εφημερίδα γράφει ότι "ο σάλος που έχει ξεσπάσει για τα θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος δεν πτοεί την οικογένεια του πρωθυπουργού, που συνεχίζει να αυτοεξαιρείται από κανόνες και περιορισμούς. Μάλιστα η μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου, επανενεργοποίησε τη ΜΚΟ της, οργανώνοντας εκδηλώσεις σε συνεργασία με υπουργεία της κυβέρνησης του γιου της και με χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανεξάντλητες είναι οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, που προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο. Μειώσεις έως 40% στις απολαβές υφίστανται οι υπάλληλοι των εισηγμένων ΔΕΚΟ και των τραπεζών, που υπάρχει κρατική συμμετοχή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι αριθμοί προέρχονται από το ελληνικό αλφάβητο!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι λεγόμενοι «αραβικοί» αριθμοί είναι 100% ελληνικοί! Είναι ακριβώς με την ίδια σειρά των γραμμάτων στο ελληνικό αλφάβητο... Αλλη μία απόδειξη του οικουμενικού ελληνικού πολιτισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σφαγιάζονται τα εισοδήματα από 500-2.650 ευρώ. Και οι μισθοί σε δημόσιο-ΔΕΚΟ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φόρο ακόμη και στα πιο φτωχά στρώματα επιβάλλει η κυβέρνηση στο βωμό του ελλείμματος. Οποιος δηλώνει 6.000 ευρώ (500 ευρώ το μήνα!) θα πληρώσει φόρο 100 ευρώ, ενώ ο επιπλέον φόρος για όποιον βγάζει 32.000 ευρώ είναι μεγαλύτερος από αυτόν που δηλώνει 200.000 ευρώ το χρόνο! Παράλληλα, πλαφόν 1.900 ευρώ μικτά το μήνα στους μέσους μισθούς τόσο στο Δημόσιο όσο και στις ΔΕΚΟ βάζει η κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξοντώνουν οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε οικονομική εξόντωση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και σε υπέρμετρη αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για όλους τους υπόλοιπους οικογενειάρχες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα οδηγούν η νέα φορολογική κλίμακα και οι περικοπές φοροαπαλλαγών που προβλέπουν οι ρυθμίσεις που πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα δημοσιονομικά μέτρα".

ΕΣΤΙΑ: "Τα παιδία παίζει με την φορολογία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι τέτοιος ο πανικός των κυβερνώντων, ώστε έχουν χάσει κάθε έλεγχο. Μέσα σε ένα μήνα έχουν αλλάξει τρεις φορές τα φορολογικά δεδομένα. Η δε σπουδή με την οποία παρενέβαλαν την νέα φορολογική κλίμακα στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις και την εργασιακή εφεδρεία, υποδηλώνει πρωτοφανή προχειρότητα και απουσία σοβαρότητος. Δείχνει ότι «τα παιδία παίζει με την φορολογία»".

Η ΑΥΓΗ: "Χαριστική βολή σε μισθωτούς και μεσαίους". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολομέτωπη επίθεση στα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων εξαπολύει η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα φυσικά πρόσωπα, το οποίο συνιστά μνημείο ταξικής μεροληψίας και κοινωνικής αναλγησίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αναγνώριση πλασματικών χρόνων. Ποσά εξαγοράς και εξαιρέσεις". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγίες για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι όσοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 1/1/2011 και εφεξής με βάση τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3863/2010 μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση αναγνώρισης οποτεδήποτε".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μεγάλες επιβαρύνσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν έως τις 2.750 ευρώ, θα έχουν οι φορολογούμενοι εξαιτίας της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας".

Η ΝΙΚΗ: "Κωδικό όνομα «Ηρώδης»". Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωση του αφορολόγητου που φθάνει έως και τα 11.000 ευρώ για όσους είχαν την τύχη ή την ατυχία να κάνουν τρία παιδιά φέρνει η περικοπή του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Αφαντοι» 100 χιλ. συνταξιούχοι του ΙΚΑ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "όσοι αμέλησαν να απογραφούν θα μπορούν να το κάνουν στα κατά τόπους υποκαταστήματα, ενώ το ΙΚΑ θα κινηθεί νομικά για τα παρανόμως εισπραχθέντα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα φοροκλοπή του λαού από κυβέρνηση - πλουτοκρατία". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συνεχίζεται ο σφοδρός πόλεμος κεφαλαίου - κυβέρνησης κατά των εργαζομένων με τις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει ομοβροντία από νέους φόρους, χαράτσια και την «εξαφάνιση» ουσιαστικά του αφορολόγητου ορίου για εργατοϋπάλληλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες. Αυτές οι φορολογικές διατάξεις θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2011".

Tο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "«Στ' άρματα» σαλπίζει η ΝΔ". Η εφημερίδα γράφει ότι "ζώστηκαν τα φισεκλίκια και είναι έτοιμοι να πάρουν τα... βουνά οι γαλάζιοι συνδικαλιστές. Η πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ιδιωτικού τομέα (και γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες εκκλήσεις του Τσίπρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φοροφυγάδες. Οι 77 της πρώτης λίστας με καταθέσεις 1,934 δισ. ευρώ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 77 φορολογούμενοι, γιατροί σχεδόν οι μισοί, που μοιράζονται καταθέσεις ύψους 1,934 δισ. ευρώ, οι οποίες όμως δεν δικαιολογούνται στο σύνολό τους με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Εφορία".

Press time: "Διεφθαρμένοι σε λίστα ντροπής". Η εφημερίδα γράφει ότι "απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα άμεσα ζητά η Τρόικα. Αυτό, σκέφτεστε, είναι δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως όχι. Οι πρώτοι 3.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα δουν άμεσα την πόρτα της εξόδου, βρίσκονται ήδη σε λίστα αναμονής. Πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και εμπλοκή τους σε σκάνδαλα και, παρότι έχουν ζημιώσει το δημόσιο με ποσό που ξεπερνά συνολικά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, παραμένουν κανονικά στις θέσεις του. Οχι για πολύ όμως...".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "ΣΕΒ: η φορολογική καταιγίδα «στραγγαλίζει» τις επιχειρήσεις.  Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την απογοήτευση αλλά και την αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου για τα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται σωρηδόν, πνίγοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας, εκφράζει ο ΣΕΒ με υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κίνηση εθνικής αφύπνισης". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μία νέα συμφωνία με τους δανειστές θα συνοδευτεί με υπαγόρευση όρων εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, γεγονός που προϋποθέτει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την έγκρισή της και συνεπώς αναγκαία την εθνική συνεννόηση".

Η ΑΞΙΑ: "Αμοιβές - χρυσάφι στα golden boys των τραπεζών!". Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί και οι τράπεζες καταρρέουν, τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών εξακολουθούν να λαμβάνουν, με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, αμοιβές-ΣΟΚ!".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα 32 επενδυτικά σχέδια που φέρνουν οι Γερμανοί". Η εφημερίδα γράφει ότι "με συμβολικές επενδύσεις, στις οποίες συμφώνησαν Ελληνες και Γερμανοί επιχειρηματίες, αλλά και διαπιστώσεις ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες και η χώρα μας είναι ένας καλός επενδυτικός προορισμός, έκλεισε η διήμερη επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ στην Ελλάδα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Ηλιακή» ενίσχυση 30 δισ. με την τιτλοποίηση εσόδων". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σχέδιο για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά 30 δισ. ευρώ, μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από το ενεργειακό πρόγραμμα «Ηλιος», επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Κρατικοποιούνται όλες οι τράπεζες!". Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα βήμα πριν από την κρατικοποίησή τους βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ενώ όπως όλα δείχνουν, έχει δρομολογηθεί, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των τραπεζιτών, και το ενισχυμένο haircut του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο τοποθετείται στο 50% έως 55%".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου