Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/10/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/10/2011

Η έναρξη της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επικείμενη προκήρυξη του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα οικόπεδα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, η ενίσχυση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και η άρνηση Ελλήνων καλλιτεχνών να συμμετάσχουν στη συναυλία για στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Εγκαταλείπουν τη συναυλία Χριστόφια”, γράφει ότι σε μπούμερανγκ φαίνεται να εξελίσσεται η επιχειρούμενη προσπάθεια του ΑΚΕΛ να χρησιμοποιήσει καταξιωμένους καλλιτέχνες, προκειμένου να στηρίξει τον Πρόεδρο Χριστόφια, μετά τη λαϊκή κατακραυγή να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μαρί και να παραιτηθεί. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε χθες ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ζήτησε συσπείρωση και όχι αμφισβήτηση, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι η Τουρκία που θέλει τους υδρογονάνθρακες.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Μάχες στη Βουλή”, γράφει ότι, υπό το βάρος των δηλώσεων των κομμάτων, πλην του ΑΚΕΛ, ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2012, αρχίζει σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτησή του, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία. Γράφει, επίσης, ότι ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πολυεθνική ναυτική δύναμη που περιπολεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και, μετά τη ρωσική αρμάδα, η Γαλλία αποφάσισε να στείλει κορβέτα, που θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον ένα μήνα.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Στοιβάζει ένταση η Αγκυρα”, γράφει ότι η Αγκυρα ενισχύει την στρατιωτική παρουσία στην περιοχή και στοιβάζει δυνάμεις, σε μιαν προσπάθεια συντήρησης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, και ότι είναι προφανές ότι στόχος είναι η επιβολή νέων τετελεσμένων διά της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία εξετάζει νέα υπόθεση απειλών και εκβιασμών, την οποία συσχετίζει με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία είναι κατηγορούμενος ο Φανιέρος και άλλα τρία πρόσωπα.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Σε 2-3 εβδομάδες ο β’ γύρος αδειοδοτήσεων”, γράφει ότι στην προκήρυξη του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα οικόπεδα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου προχωρεί η Κυβέρνηση εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων. Γράφει, επίσης, ότι ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Χρίστος Χριστοφίδης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι αναβολή της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα έδινε την εικόνα ότι η ε/κ πλευρά στρεψοδικεί και θα δικαίωνε την τουρκική προπαγάνδα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου