Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/10/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/10/2011

Οι προειδοποιήσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία, οι καταγγελίες για ατασθαλίες εκ μέρους κυβερνητικών ιατρών που καταχρώνται το σύστημα υπερωριών και παίρνουν φακελάκια από ασθενείς, η αναβολή της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος του Πόλυ Πολυβίου για την έκρηξη στο Μαρί, η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2013, η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και η ανακοίνωση των πρώτων αποφάσεων του ΔΗΣΥ για υποστήριξη υποψηφίων δημάρχων στις επικείμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εφτιαξαν λάθος προϋπολογισμό!», γράφει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανατρέπει τους αισιόδοξους υπολογισμούς της Κυβέρνησης κάνοντας λόγο για έλλειμμα 4% ακόμα και μετά το δεύτερο πακέτο μέτρων και για συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας κατά 1% το 2012. Αλλού αναφέρει πως ο ΔΗΣΥ ανακοίνωσε τις πρώτες αποφάσεις του σε σχέση με τις Δημοτικές Εκλογές και συγκεκριμένα με την υποστήριξη υποψηφίων δημάρχων.

“Η Σημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Παίρνουν φακελάκια για προνομιακά ραντεβού και περίθαλψη», αναφέρει πως μετά τις προχθεσινές καταγγελίες στη Βουλή για γιατρούς στο Δημόσιο, οι οποίοι καταχρώνται το σύστημα υπερωριών και πληρώνονται ακόμη και για εγχειρήσεις στις οποίες δεν παρευρίσκονται, νέες αποκαλύψεις που αφορούν στην επιβεβαίωση πως ορισμένοι γιατροί γίνονται αποδέκτες δωροδοκίας και λαμβάνουν φακελάκια έφερε στο προσκήνιο η εκπομπή του «Σίγμα» «60 λεπτά». Αλλού αναφέρει πως αναβλήθηκε η συζήτηση του πορίσματος του Πόλυ Πολυβίου στη Βουλή και σήμερα το πρωί θα αποφασιστεί στη σύσκεψη των Αρχηγών η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

“Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον κύριο τίτλο «Κομπίνες με εγχειρήσεις», αναφέρει πως παρατυπίες στα βιβλία επεμβάσεων νοσοκομείο, υπόνοιες για πλαστογραφίες, αντιφάσεις στους φακέλους των ασθενών και στημένες παραπομπές για χειρουργικές επεμβάσεις κατά τα Σαββατοκύριακα είναι τα ευρήματα στα οποία καταλήγει προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε ερευνών λειτουργός σε κρατικό νοσοκομείο. Αλλού αναφέρει πως επειδή η Κυβέρνηση «έκοψε» τα κονδύλια για παραχώρηση σπουδαστικού δανείου σε δικαιούχους πρόσφυγες φοιτητές, ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης εισπράττει δόσεις δανείου και θα επιβάλλει τόκους προτού παραχωρήσει τα δάνεια στους δικαιούχους.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Ολόπλευρη στήριξη στον Πρόεδρο», αναφέρει πως ανεπιφύλακτη και ολόπλευρη στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζει η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, η οποία σε χθεσινή της συνεδρία υιοθέτησε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου ημερομηνίας 4 Οκτωβρίου 2011 για το πόρισμα Πολυβίου. Αλλού σημειώνει πως η Κομισιόν στην έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με τη Λευκωσία.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Ενεργήστε τώρα για να αποφύγετε την κρίση» αναφέρεται στις χθεσινές προειδοποιήσεις αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως η Κύπρος χρειάζεται να λάβει επειγόντως μέτρα για διάσωση της οικονομίας της και αποφυγή της δημοσιονομικής της διολίσθησης. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς δήλωσε πως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2013.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου