Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 12/10/2011


Επισκόπηση τύπου 12/10/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο απεργιακό μπαράζ". "Για 3 μέρες δεμένα στα λιμάνια και τα πλοία, χωρίς Μέσα Μεταφοράς αύριο και την Παρασκευή, κλειστά και τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι σήμερα και αύριο, με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη και τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστροφή της χώρας στο '50 με «κούρεμα» πάνω από 60% στο δημόσιο χρέος, που προανήγγειλε ο Γιούνκερ". "Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του '50 θα σημάνει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που, όπως πανθομολογείται από διεθνείς και εγχώριους αναλυτές, θα ισοδυναμεί με ντε φάκτο πτώχευση. Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην εποχή της μεγάλης φτώχειας, των συσσιτίων, της μετανάστευσης, της μαύρης αγοράς, ακόμα και των κάρων στους δρόμους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πως θα φύγει...". "Νέους τρόπους διαφυγής αναζητεί τώρα ο Γ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι είναι πολιτικά «τελειωμένος» και επιδιώκοντας να γλιτώσει την τιμωρία για όσα έχει διαπράξει σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων".

ΕΘΝΟΣ: "Ποιές ΔΕΚΟ γλιτώνουν κούρεμα με την «ψιλή»". "Μικρότερες από ό,τι αρχικά προβλεπόταν θα είναι οι μειώσεις των αποδοχών για τους εργαζομένους σε μια σειρά από Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Οι απασχολούμενοι στη ΔΕΗ, στον ΟΠΑΠ, στα Λιμάνια και στις Εταιρείες ύδρευσης γλιτώνουν από το πλαφόν των 1.900 ευρώ που επιβάλλεται στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Οι μισθοί στα Ελληνικά Πετρέλαια [HEPr.AT]  παραμένουν στο προνομιακό επίπεδο των 18 ετησίως".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Βάνγκα και οι φοβερές και τρομέρες «προφητείες» της!!!".
"Τα όσα η Βάνγκα προείδε σχετικά με τις επερχόμενες συγκλονιστικές για τον κόσμο μας εξελίξεις, οι οποίες -είναι βέβαιο- θα σηματοδοτήσουν την απαρχή μιας Νέας Εποχής και θα αλλάξουν ριζικά τις παραστάσεις μας για τη ζωή και τον άνθρωπο!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διπλή απειλή στο χαράτσι της ΔΕΗ". "Με την ένδειξη «πληρώνεται εις ολόκληρον» θα αρχίσουν να καταφτάνουν από τη Δευτέρα οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα είναι φουσκωμένοι με την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκορπίζει το ΠΑΣΟΚ στο παρά πέντε της χρεοκοπίας".
"Στα άκρα έφτασαν χθες οι σχέσεις της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά το πυρ ομαδόν των βουλευτών κατά του πολυνομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Ποιός δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αντικίνητρο το ισχύον εργασιακό καθεστώς". "Αν το πολιτικό σύστημα της χώρας μας δεν αποφασίση να ασχοληθή σοβαρά με το ποιός και υπό ποίες προϋποθέσεις δημιουργεί θέσεις εργασίας, φοβούμεθα ότι η ανεργία θα φθάση στο 20% του εργατικού δυναμικού. Ολοι μιλούν γενικώς και αορίστως για την ανεργία, αλλά κανένας δεν αναζητεί την πραγματική αιτία του προβλήματος. Ετσι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται και λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Για τη σωτηρία της χώρας και του λαού". "Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης απευθύνουν έκκληση προς τις «κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου» να συνεργαστούν για τη «σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της τρόικας, με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών»".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Τι θα πληρώσετε". "Τις πρώτες ημέρες της διάγει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να εκτιμά ότι έχουν κατατεθεί περίπου 10.000 αιτήσεις. Περισσότεροι, πάντως, είναι οι πολίτες που περιορίζονται στην κατάθεση προκαταρκτικής δήλωσης λόγω του υψηλού κόστους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αγκάθι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας". "Οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας ανησυχούν έντονα την Ευρώπη. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι το Παρίσι αντιδρά στην προοπτική ενός μεγάλου «κουρέματος», από τον φόβο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κριθεί ως πιστωτικό γεγονός, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την Ευρωζώνη".

Η ΝΙΚΗ: "Πόσο ασφαλή είναι τα λεφτά στις τράπεζες". "Τα σενάρια κουρέματος του δημόσιου χρέους και η νέα καθίζηση στο Χρηματιστήριο επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, το θέμα της ασφάλειας των αποταμιεύσεών μας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πόνο και δάκρια μας υπόσχονται μέχρι το 2015". "Η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση, ύψους 8 δισ. από το «πακέτο» διάσωσης όταν το Eurogroup και το ΔΝΤ εγκρίνουν τα αποτελέσματα της έκθεσης αξιολόγησης, πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου, αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η τρόικα. Οι ελεγκτές της τρόικας σημειώνουν ότι η αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων λιτότητας θα πρέπει να είναι επαρκής για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κίνδυνος για τη λαϊκή υγεία η κατάργηση των μισών κλινικών στα νοσοκομεία". "Στην κατάργηση των 1.000 κλινικών από τις 1.950 στα δημόσια νοσοκομεία προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας. Πρόκειται για μείωση του 50% των κλινικών, μέτρο άκρως επικίνδυνο σε βάρος της υγείας του λαού, που θα ενισχύσει ταυτόχρονα τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που κόβει φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, τα οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το μεγάλο κόλπο με τα σκουπίδια". "Ωρα μηδέν για τη δημόσια υγεία με τη συσσώρευση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων, εξαιτίας του μεγάλου κόλπου των εργαζομένων στους δήμους: τυπικά δεν απεργούν - και με τις καταλήψεις πληρώνονται κανονικά!".

City Press: "Ταλαιπωρία και απεργίες". Σύμφωνα με την εφημερίδα "απαράδεκτη η καθημερινότητα του πολίτη στην πρωτεύουσα. 48ωρη απεργία στις αστικές συγκοινωνίες. Παραμένουν στους δρόμους τα σκουπίδια έως τις 19 Οκτωβρίου".

Metro "Φλερτάρουν με την απόδραση". "Ο Ευ. Βενιζέλος «έριξε το γάντι» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Εάν τολμάτε, ρίξτε την κυβέρνηση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""Ερχεται η έκτη δόση αλλά και τα νέα μέτρα". "Στις αρχές Νοεμβρίου τοποθετεί η τρόικα την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα για το 2013 και 2014 τα οποία θα «κλειδώσουν» μέχρι τα μέσα του 2012", γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».
ΕΞΠΡΕΣ: "Η τρόικα «απελευθερώνει» τη χορήγηση της 6ης δόσης". "Η έκτη δόση του δανείου των 8 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμη, πιθανότατα, στις αρχές Νοεμβρίου και αφού προηγουμένως το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνουν την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Βόμβα» από Τρισέ". "Δραματική έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ανάλογη με αυτή των ΗΠΑ, να αναλάβουν άμεσα δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, απηύθυνε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ.Κ. Τρισέ. Σημείωσε ότι η κρίση είναι συστηματική και πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η όποια καθυστέρηση θα είναι καταστροφική".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η ετυμηγορία της τρόικας". "Ζοφερότερες προβλέψεις για το ύψος της ύφεσης το 2012, ενστάσεις για την καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και επιφυλάξεις για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, η οποία αναθέτει στο eco/fin και το ΔΝΤ την έγκριση του τελικού «ok» για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου