Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/10/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/10/2011

Στην πλειοψηφία τους οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν στο κύριό τους θέμα τη δημοσιοποίηση το μεσημέρι του πορίσματος του Πόλυ Πολυβίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Προβάλλεται επίσης η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μην ανανεώσει τη συμφωνία της με τη Ρωσία στο θέμα του φυσικού αερίου.

«Νέα σελίδα μετά το πόρισμα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Γράφει ότι το πόρισμα παραδίδεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια δημοσιοποιείται σε συνέντευξη Τύπου. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη Προεδρικό και ΑΚΕΛ έχουν ήδη αποφασίσει, όπως γράφει, ότι ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να παραιτηθεί ότι και να λέει το πόρισμα, ενώ διερωτάται ποιές θα είναι οι στρατηγικές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πώς θα αντιδράσει η κοινωνία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μειώνεται η φοιτητική χορηγία κατά 10 τοις εκατό στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ίδια ώρα που οι φοιτητές τα τελευταία χρόνια αξίωναν αύξησή της.

«Η Σημερινή», στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Μαθαίνουν τις ευθύνες τους», γράφει για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Πολυβίου, το οποίο ρίχνει φως στους αίτιους της τραγωδίας. Αναφέρεται ακόμη ότι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι έφταιξαν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θάνατο του Μητροπολίτη Κυρηνείας και αναφέρει ότι το σκήνωμά του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου στις δύο θα τελεστεί η κηδεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η είδηση της κοίμησης του Μητροπολίτη, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε ολόκληρη την Κύπρο καθώς ήταν αγαπητός.

«Ασήκωτες οι ευθύνες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Φιλελευθέρου». Γράφει ότι έφθασε η ώρα της αλήθειας για τη φονική έκρηξη και ότι το πόρισμα, έκτασης 640 σελίδων, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πολίτες και ότι μετά τη δημοσιοποίησή του εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέος γύρος αντιπαραθέσεων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις με τις έρευνες για φυσικό αέριο και γράφει ότι τουρκικά πολεμικά πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι Αμμοχώστου και ότι το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου είχαν πραγματοποιήσει ασκήσεις μεταξύ Ακρωτηρίου και της πλατφόρμας στο οικόπεδο 12. Γράφει ακόμη ότι στην περιοχή πέταξαν ισραηλινά μαχητικά.

Η «Χαραυγή», στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Εναντίον όλων», γράφει για παιχνίδια εντυπώσεων με στόχο την ένταση από την Αγκυρα με αφορμή τις κυπριακές έρευνες στο οικόπεδο 12 και ότι δεν ανανέωσε τη συμφωνία με τη Ρωσία για αγορά φυσικού αερίου. Γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις από πλευράς Κυβέρνησης για τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται ότι σήμερα αναμένεται να ανοίξει ο κυκλικός κόμβος του ΓΣΠ μετά τη χθεσινή ταλαιπωρία των οδηγών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον αυτοκινητόδρομο θα υπάρχουν ελεύθερες προσβάσεις ενώ θα γίνουν και νέες ρυθμίσεις.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου