Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 9/10/2011


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου  9/10/2011

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Εχασαν 5,5 δισ. σε μια νύχτα όλοι οι Ελληνες!". Η εφημερίδα τονίζει ότι "απώλειες-σοκ μετρούν οι πολίτες από τη νέα καταιγίδα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, κάθε νοικοκυριό χάνει με τα νέα μέτρα 1.400 ευρώ κατά μέσον όρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Οπισθεν ολοταχώς οι χριστοδουλικοί!". Η εφημερίδα γράφει ότι "τον θέλουν άρρωστο - ετοιμοθάνατο! Τον θέλουν ανήμπορο να περπατήσει! Τον θέλουν χωρίς φωνή - ο άφωνος Ιερώνυμος. Τον θέλουν «Πράσινο» και Οργανο του Πρωθυπουργού. Τον θέλουν σιωπηλό έναντι των Αιρέσεων και των πικρών καταστάσεων που δέχεται το σήμερα και το αύριο του Κλήρου! Την Παρασκευή, όμως, απέδειξε ο... ετοιμοθάνατος Ιερώνυμος, ο άφωνος, ο άπραγος, ότι έχει και φωνή και θέληση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Κλειδώστε μεγαλύτερη σύνταξη. Κρυφές ρυθμίσεις αυξάνουν τις αποδοχές". Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τις κατάλληλες κινήσεις μπορούν χιλιάδες ασφαλισμένοι όλων των ταμείων να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη σύνταξη, καθώς οι μειώσεις που έχουν ανακοινωθεί τις μειώνουν σημαντικά. Καίρια σημεία είναι η ασφαλιστική κλίμακα και η παραμονή στην εργασία, προκειμένου ο ασφαλισμένος να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη".

Η ΕΠΟΧΗ: "Κουρεύουν το λαό και όχι το χρέος!" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλοι πια μιλούν για «κούρεμα». Αλλά ο καθένας το βλέπει όπως τον συμφέρει. Η Γερμανία πιέζει για «κούρεμα» 50% που, όμως ο Ν. Σαρκοζί φοβάται ότι θα εμπλέξει τις γαλλικές τράπεζες που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ελλάδα σε άγνωστα νερά". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα και μαζί της η Ευρωζώνη φαίνεται πως πλέουν ολοταχώς προς τις αχαρτογράφητες θάλασσες της χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους του κοινού νομίσματος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση Σόιμπλε για μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι πλέον κυρίαρχη στο Βερολίνο, παρά τις επιφυλάξεις της κ. Μέρκελ, ενώ έχει υιοθετηθεί κι από αρκετές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παραιτείται ο Γιώργος και εκβιάζει για οικουμενική". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο «μεγάλο κόλπο», για να αποφύγει τις συνέπειες της πτωχευτικής τραγωδίας που θα σημάνει η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους και να βγει ακόμα και αλώβητος από την πολιτική πυρκαγιά των εξελίξεων των επομένων εβδομάδων, έχει ήδη στήσει ο Παπανδρέου και είναι ζήτημα ημερών, αν όχι ωρών, να το θέσει σε εφαρμογή".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Από το αφτί και στον κουρέα". Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η αλλαγή στάσης των ηγετών της ευρωζώνης, που δίνουν έμφαση πλέον όχι στη σωτηρία της Ελλάδας αλλά των τραπεζών τους, από το επικείμενο γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το νέο σχέδιο οριστικοποιείται με τις διαβουλεύσεις Γερμανίας-Γαλλίας".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τώρα παλλαϊκός ξεσηκωμός κόντρα στο εγκληματικό πολυνομοσχέδιο". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η εργατική τάξη και ο λαός να διεκδικήσουν και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, να κάνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις δική τους περιουσία και να αποδεσμεύσουν τη χώρα από την ΕΕ. Να υψώσουν φωνή και ανάστημα: «Ο πλούτος που μας κλέβετε μας ανήκει»".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Πόσο θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις μετά το κούρεμα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μόνο ένα θαύμα θα σώσει την Ελλάδα από την πραγματική χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή καθώς οποιοδήποτε «κούρεμα» κι αν γίνει «συντεταγμένο» ή «ελεγχόμενο» ή όπως αλλιώς και να ονομαστεί δεν αποτελεί ουσιαστική λύση στο μέγα πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Εργασιακές συμβάσεις μιας μέρας". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έρχονται και στην Ελλάδα οι συμβάσεις της μιας μέρας! Το πρωί θα υπογράφουμε την πρόσληψή μας και το απόγευμα την απόλυσή μας. Χωρίς να χτίζουμε δικαίωμα αποζημίωσης, συμμετοχής στο σωματείο, απεργίας κλπ. Με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Προς «τελική λύση». Συναγερμός στις τράπεζες της Ευρώπης". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στην ευρωζώνη για το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας, καθώς η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί αναζητούν ερήμην της Ελλάδας την «τελική λύση». Στο επίκεντρο της προετοιμασίας βρίσκεται η αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Εν όψει των εξελίξεων αυτών, η κυβέρνηση αγωνιά και η κοινωνία γεμίζει ανασφάλεια".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Σε «πιστωτικό γεγονός» πάνε την Ελλάδα!" Η εφημερίδα γράφει ότι "οριστικά έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι -ουσιαστικά οι Γερμανοί (αφού αυτοί έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο)- να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα! Να προκαλέσουν το περιβόητο «πιστωτικό γεγονός», σύμφωνα με εκτιμήσεις (και πληροφορίες) έγκυρων διεθνών οικονομικών και χρηματιστηριακών κύκλων".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ολοταχώς για «κούρεμα» χρέους και πρωθυπουργού".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι Γερμανοί και οι... άλλοι επισπεύδουν τη βίαιη και (δύσκολα) ελεγχόμενη αναδιάρθρωση. Βουβό κίνημα στην κυβέρνηση κατά Παπανδρέου. Σχέδια για συναίνεση με άλλον πρωθυπουργό ή διαφυγή μέσω εκλογών".

Realnews: "«Κάποιος πρέπει να σας ελέγχει»". Η εφημερίδα γράφει ότι "«Μέρος της εθνικής κυριαρχίας είναι το σκληρό αντάλλαγμα για τη σημαντική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πως κάποιος πρέπει να σας ελέγχει για να μη δημιουργηθούν στο μέλλον ξανά αυτά τα προβλήματα», τονίζει σε συνέντευξή του o Μίκαελ Φουκς, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κορυφαίο στέλεχος του CDU, του κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Ιεράρχηση 2.000 ακινήτων για εκμίσθωση ή πώληση". Η εφημερίδα γράφει ότι "επίσπευση της ιεράρχησης των προς αξιοποίηση από τη λίστα των 2.000 ακινήτων του Δημοσίου ζητεί η κυβέρνηση από τις 7 τράπεζες που έχουν αναλάβει τον ρόλο συμβούλου για τις αποκρατικοποιήσεις. Το Δημόσιο επιχειρεί να στείλει στις αγορές μήνυμα για επιτάχυνση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και να διασφαλίσει την επίτευξη του στόχου για έσοδα 4 δισ. ευρώ εφέτος από τις αποκρατικοποιήσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα μυστικά του... κουρείου. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε γύρω από το ενδεχόμενο haircut των ομολογων". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ξεθώριασαν εδώ και καιρό, καθώς οι αγορές είδαν ότι ούτε οι ίδιοι οι συγγραφείς τους δεν τις υπερασπίστηκαν στην πράξη. Οσο δε και αν άργησαν να το παραδεχθούν οι πολιτικοί και οι άλλοι αξιωματούχοι, τώρα η αναθεώρησή τους είναι απλώς θέμα ολίγων ημερών. Επίσημα κάνουν λόγο για τεχνικές αλλαγές, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρότερο, με κεντρικό σημείο αναφοράς ένα «βαθύ κούρεμα» της τάξης του 60%".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου