Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 10/12/2012

Επισκόπηση τύπου 10/12/2012

Η κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου και οι ρυθμίσεις των δανείων στις Τράπεζες είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Ελλάδα θα δει σύντομα «φως στο τούνελ»! Η εφημερίδα τονίζει ότι "«ενέσεις» αισιοδοξίας έδωσε στον ελληνικό λαό, με διαδοχικές συνεντεύξεις του σε Ελλάδα και Κύπρο, ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ρητώς ότι μέσα στη χρονιά που έρχεται η Ελλάδα θα δει φως στο τούνελ και θα μπει επιτέλους σε αναπτυξιακή τροχιά".

ΕΘΝΟΣ: Οι νέοι φόροι για μισθωτούς και επαγγελματίες. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου και αύριο κατατίθεται στη Βουλή. Παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, οι διατάξεις του είναι διάσπαρτες από πρόσθετους φόρους για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ροκανίζει τα οφέλη".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρωσίδα γερόντισσα: «Εσείς θα δείτε τον Αντίχριστο»! Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι γνωστή στους ορθοδόξους χριστιανούς όλης της Ρωσίας και εκοιμήθη στις 6 Μαρτίου 1999. Τα χαρίσματα που της δώρισε ο Θεός επιβεβαιώνονται από πολλούς πιστούς χριστιανούς οι οποίοι ζητούσαν τη βοήθεια της. Η μοναχή Νίλα συνήθιζε να λέει ότι ο Θεός μπορεί να αναβάλει την εκπλήρωση των προφητειών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τα δάνεια του ΟΕΚ. Η εφημερίδα γράφει ότι "οικονομική «ανάσα» και για τους περίπου 100.000 δανειολήπτες που έχουν στεγαστικά δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής κατοικίας αναζητά η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία δανείων με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό, τα οποία είχαν ιδιαίτερα χαμηλή δόση, αλλά που στην τρέχουσα συγκυρία μπήκαν και αυτά στο «κόκκινο», καθώς οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα".

ΕΣΤΙΑ: Η μεσαία τάξη ωθείται στα άκρα. Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μεσαία αστική τάξις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Επί συνόλου 10,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, η συντριπτική πλειονότης ανήκει στην μεσαία τάξη. Είναι οι άνθρωποι που με την καθημερινή εργασία τους κινούν την οικονομία και παράγουν πλούτο. Και το γεγονός ότι μεταπολεμικώς η Ελλάς έφθασε να συγκαταλέγεται μεταξύ των 30 πρώτων κρατών της παγκοσμίου κατατάξεως του ΟΗΕ ως προς τον δείκτη ανθρώπινης αναπτύξεως που συντίθεται από το κατά κεφαλήν εισόδημα, το επίπεδο παιδείας και το προσδόκιμο ζωής, είναι αποτέλεσμα της αναδείξεως μιας πολύ ισχυρής μεσαίας τάξεως".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλαγές σε Χωροταξία, Πολεοδομία και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο και λειτουργικό πλαίσιο, που θα απλοποιεί και θα επιταχύνει τις διαδικασίες κατάρτισης, έγκρισης και αναθεώρησης των χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδίων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σπέρνουν τον φόβο και για νέους φόρους. Σύμφωνα με την εφημερίδα "κλίμα φόβου σπέρνει το κυβερνητικό επιτελείο για να εκμαιεύσει ένα φορολογικό νομοσχέδιο στα μέτρα της τρόικας, που θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 34,4 δισ. ευρώ. Τρεις ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης παραμένουν ανοιχτά δύο μέτωπα: το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, το οποίο έχει «τρύπα» 3 δισ. ευρώ, και το φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο αναμένεται να κλείσουν σήμερα οι τρεις εκκρεμότητες μετά τις 14 αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις οποίες έχουν ήδη καταλήξει. Και τα δύο απαιτούν την έγκριση της τρόικας".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Στο Φάληρο φέρνει τους Τούρκους ο Λάτσης. Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Τούρκοι στρατηγοί θα μπορούν να παρακολουθούν τον ελληνικό Στόλο πίνοντας καφέ στον... Φλοίσβο. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του ομίλου Λάτση να παραχωρήσει τη Μαρίνα του Φλοίσβου στον τουρκικό Ομιλο Dogus, μια εταιρεία συμμετοχών στην οποία έχει μερίδιο και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού της Τουρκίας".

ΤΑ ΝΕΑ: Τα κόλπα των σταρ με το ΙΚΑ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λιγότερα ένσημα και από τα... οικοδομικά έχουν κολλήσει την περίοδο 2007 - 2012 διάσημοι τραγουδιστές. Ερευνες που έχουν αρχίσει ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αποκαλύπτουν υποθέσεις τεράστιας εισφοροδιαφυγής με εμπλεκόμενους γνωστούς καλλιτέχνες και επιχειρήσεις της νύχτας".

6ΜΕΡΕΣ: Φοβούνται νέο μαγείρεμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωτοχρονιά με τη λίστα Λαγκάρντ φαίνεται ότι θα κάνουμε, αφού ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την άφιξή της στην Ελλάδα από τις γαλλικές αρχές. Ο καινούργιος χρόνος, λοιπόν, μπορεί να μη φέρει δώρα αλλά θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με πρωτότυπα στοιχεία μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης δεν θα περιέχει μόνο ονοματεπώνυμα, αλλά καταγράφει ροές λογαριασμών έως το 2007".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οπου φτωχός και η μοίρα του... Συγκλονίζει η τραγωδία στη Μεσοροπη Καβάλας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια. Σε ανοιχτή γραμμή επιχειρήσεις-τράπεζες. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με επίκεντρο τις ρυθμίσεις των δανείων τους στα πιστωτικά ιδρύματα, οι επιχειρήσεις δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους έως ότου ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, κάτι που δεν εκτιμάται ως ιδιαίτερα πιθανό τουλάχιστον στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Στόχος των επιχειρήσεων αλλά και των τραπεζών που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε οι χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων να μετατραπούν από βραχυπρόθεσμες σε μακροπρόθεσμες -όπου αυτό είναι εφικτό- με χρήση εμπραγμάτων εγγυήσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Από ποιους θα πληρωθεί ο λογαριασμός των φόρων. Η εφημερίδα τονίζει ότι "το «λογαριασμό» ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,3 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, 238 εκατ. ευρώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, 230 εκατ. ευρώ οι τρίτεκνες οικογένειες, ενώ άλλα 282 εκατ. ευρώ θα χάσουν οι αγρότες, φέρνουν οι ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου