Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 17/12/2012


Επισκόπηση τύπου 17/12/2012

Το ενιαίο μισθολόγιο που εισάγεται με το νέο έτος και στις ΔΕΚΟ, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η εκταμίευση της δόσης, η κινητοποίηση για ανάπτυξη και οι τραγωδίες με τη δολοφονία των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους στις ΗΠΑ και ο πνιγμός των λαθρομεταναστών ανοιχτά της Λέσβου είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συντάξεις ΙΚΑ: Πως και πόσο θα μειωθούν!" Η εφημερίδα γράφει "η νέα κλίμακα καθιερώνει συντελεστή 22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ και 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ. Ολοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα έως 21.000 ευρώ δικαιούνται σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "Μισθολόγιο δημοσίου τώρα και στις ΔΕΚΟ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ενιαίο μισθολόγιο εισάγεται με το νέο έτος και στις ΔΕΚΟ. Την εξομοίωση των αποδοχών με εκείνες που καταβάλλονται στον στενό δημόσιο τομέα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι περικοπές κυμαίνονται γύρω στο 25%. Η οροφή τοποθετείται στα 2.200 ευρώ μεικτά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Αγιος Λαυρέντιος, του Τσέρνιγκωφ:"Ο κόσμος όλος θα δει τον Αντίχριστο σαν... Ειρηνοποιό"! Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αγιος της Ρωσικής Ορθοδοξίας (Αδελφή της Ελληνικής Ορθοδοξίας) προείδε πράγματα φοβερά-τρομερά. "Θα έρθει ένας καιρός που θα παλεύουν και θα παλεύουν (μεταξύ τους τα έθνη), και ένας Παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ασφαλιστικό 18 αλλαγές φέρνει το 2013 σε όλα τα Ταμεία". Η εφημερίδα γράφει ότι "πόσο μειώνονται κύριες και επικουρικές συντάξεις.Ποιές θα ειναι οι περικοπές στο εφάπαξ ακόμα και για όσους βρίσκονται σε "λίστα αναμονής" από το 2010. Για ποιους εργαζόμενους αυξάνονται 2 έως 5 έτη τα όρια ηλικίας και ποιοι δεν θίγονται."

ΕΣΤΙΑ: "Ευρωπαϊκό κόμμα υπό τον Α.Σαμαρά". Η εφημερίδα τονίζει ότι "κλείνει ο κύκλος ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Μετά από 35 χρόνια κυριαρχίας των δύο μεγάλων κομμάτων στο πολιτικό μας σύστημα, φαίνεται ότι αμφότερα κλείνουν οριστικώς τον κύκλο τους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τραγωδίες σε ΗΠΑ και Λέσβο". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα ίδια δράματα. Θρήνος στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ για τη δολοφονία των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους. Κανείς, όμως, δεν θρηνεί για τους μετανάστες που πνίγηκαν μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου. Γιατί οι Δυτικοί που κόπτονται υποκριτικά για τη δημοκρατία στη Συρία, αδιαφορούν πλήρως για τους ανθρώπους της....".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μαύρη πρόκληση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μαύρο πρόσωπο της βίας ξεδιπλώνει σε όλα τα μέτωπα η Χρυσή Αυγή υπό την ανοχή της αστυνομίας. Δύο περιστατικά χθες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η απρόκλητη επίθεση τριών χρυσαυγιτών που ξυλοκόπησαν χθες στον περίβολο του ΟΑΚΑ τον βουλευτή Δ.Στρατούλη, δίνοντάς του τα "διαπιστευτήριά" τους."

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ποιους θέλει στη φυλακή η Μέρκελ". Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γερμανός πρέσβης-καταδότης της ελληνικής διαπλοκής. Ελληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και εκδότες κατηγορούνται για σκάνδαλα από το Βερολίνο. Λίστα με συγκεκριμένα ονόματα παρέδωσε ο Βόλφγκανγκ Ντολτ στις ελληνικές Αρχές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πως μας κλέβει η Google". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρους εκατομμυρίως ευρώ αποφεύγουν να πληρώσουν πολυεθνικές, όπως η Google, εκμεταλλευόμενες παραθυράκια του νόμου, ενώ παράλληλα μεταφέρουν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους όπως οι Βερμούδες. H Google Ελλάδας από το 2009 έχει καταβάλει για φόρους λίγο περισσότερα από 328.000 ευρώ: τα πολλών δισ.ευρώ έσοδα από την Ελλάδα φεύγουν απευθείας στην Ιρλανδία".

6ΜΕΡΕΣ: "Οι 10 ανατροπές στις συντάξεις". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι ασφαλισμένοι από τις συνεχείς αλλαγές. Γκρίζο τοπίο από 1/1/2013 για όσους τερματίζουν τον εργασιακό τους βίο. Αναλυτικά όλα τα προβληματικά σημεία, οι παγίδες και οι μαύρες τρύπες από τα αντιφατικά νομοθετήματα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μάχη για ανάπτυξη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την εκταμίευση της δόσης η κυβερνητική πολιτική επικεντρώνεται, πλέον στην προσπάθεια για αξιοποίηση του θετικού κλίματος, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων, την επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να ανακοπεί η ύφεση και η ανοδική πορεία της ανεργίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δεκαετές σχέδιο ανάπτυξης που θα αλλάξει τα δεδομένα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα με στόχο να επανέλθει η οικονομία σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, επιτυγχάνοντας ρυθμούς μεγέθυνσης υψηλότερους των στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, θα εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ, αποκαλύπτει με αποκλειστικές δηλώσεις του στη "Ν" ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου