Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 6/12/2012


Επισκόπηση τύπου 6/12/2012

Οι συσκέψεις για το φορολογικό, οι αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων για το φορολογικό σύστημα, η ελεύθερη πρόσβαση ανέργων κι ανασφάλιστων στα νοσοκομεία και οι αντιδράσεις των Δήμων για τη διαθεσιμότητα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Η εφημερίδα γράφει ότι «ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος έχει αποδείξει τόσο στο παρελθόν όσο και στη σύντομη μέχρι τώρα θητεία του στο υπουργείο Υγείας ότι αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο. Ετσι και τώρα εκμεταλλευόμενος κονδύλια του ΕΣΠΑ προωθεί τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συμφορά για ελεύθερους επαγγελματίες! Η εφημερίδα γράφει ότι «την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ στα 550-750 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους άλλους έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να βρεθούν χρήματα, τα οποία θα διατεθούν για να αυξηθεί το οικογενειακό επίδομα που θα παίρνουν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι».

ΕΘΝΟΣ: 5 αλλαγές στο τραπέζι για το φορολογικό. Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στενεύουν τα περιθώρια για την προώθηση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου. Θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 11 του μηνός. Ακόμα και την ύστατη ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την τροποποίηση σημαντικών διατάξεων. Κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Wall Street Journal «ανακάλυψε» τον Γέροντα Παΐσιο! Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο άρθρο της η εφημερίδα που εκφράζει το κεφάλαιο, στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι ο Παΐσιος επισκεπτόμενος τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, πριν από τριάντα και πλέον χρόνια, είχε προφητέψει ότι η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάζουν φόρους με τεκμήρια σε μηδενικά εισοδήματα! Η εφημερίδα γράφει ότι «με διάταξη-βόμβα επιβάλλεται χαράτσι από 1.200 ευρώ έως 4.000 ευρώ σε πολίτες με έσοδα κάτω των 3.000 ευρώ. "Παγίδα" η υποχρεωτική υποβολή δήλωσης για όλους τους φορολογουμένους άνω των 18 ετών ανεξαρτήτως εισοδήματος, που φέρνει "τεκμαρτό" φόρο 26% από το πρώτο ευρώ [EUR=X]  ».

ΕΣΤΙΑ: Ριζική απλούστευσις στην φορολογία. Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει μπροστά του μία ιστορική ευκαιρία. Να θέση την προσωπική του σφραγίδα σε μία μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση. Για να το πράξη, πρέπει να λύση το δαιδαλώδες φορολογικό σύστημα ως γόρδιο δεσμό. Να καταργήση όλες τις διατάξεις του και να τις αντικαταστήση με δύο ή τρεις διατάξεις. Τίποτε περισσότερο. Να καταστήση το ελληνικό φορολογικό σύστημα το απλούστερο σε όλη την Ευρώπη»

Η ΑΥΓΗ: Παίζουν με τη φωτιά οι κουκουλοφόροι του Μαξίμου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «εκτός δημοκρατικού πλαισίου, εμπρηστική δήλωση της Ν.Δ. προλειαίνει το έδαφος για προβοκάτσιες με αφορμή τη σημερινή επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αποφασιστική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησε από τη Βουλή μετά την άρνηση της Ν.Δ. να ανακαλέσει και τη σιωπηλή κάλυψη της κυβέρνησης».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις. Ολες οι αλλαγές για τους παλαιούς ασφαλισμένους. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μεγάλες ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης φέρνει η αύξηση των ορίων ηλικίας για τους παλαιούς ασφαλισμένους -που πρωτοασφαλίστηκαν μέχρι 31.12.1992- στο ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ και στα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Απολύεστε. Η εφημερίδα υποστηρίζει «τον δρόμο της απόλυσης δείχνει ο Γιάννης Στουρνάρας κατ΄αρχήν σε 25.000 δημοσίους υπαλλήλους και ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται απλώς θέμα διαθεσιμότητας. Λίγες ώρες μετά υπογράφεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον συνταγματολόγο και υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με την οποία αρκεί η εντολή του υπουργού στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για τη διακοπή της μισθοδοσίας και το άνοιγμα της πόρτας εξόδου στους εργαζόμενους. Στην Τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Στήνουν το ίδιο σκηνικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «μέσα από τα άκρως απόρρητα έγγραφα ειδικού χειρισμού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ξεδιπλώνουμε τα όσα συνέβησαν στην «εξέγερση» του Δεκεμβρίου του 2008 και παρουσιάζουμε τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Δεκέμβριος 2012: Τα ίδια κέντρα και παράκεντρα θέλουν και πάλι εξέγερση, χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά τους ανυποψίαστους νέους του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας έτσι τον κ. Τσίπρα -όπως τότε ο Αλαβάνος- αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τον βηματισμό της...».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φυλάκιση χωρίς αναστολή για αδικήματα φοροδιαφυγής. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «την κατάργηση του ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινών για αδικήματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής είναι αποφασισμένη να προωθήσει η κυβέρνηση, καθώς τα μέσα που έχουν επιστρατευθεί έως σήμερα για την αντιμετώπισή της αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Τρεις τρόποι για να πάρετε τα χρωστούμενα ενοίκια. Η εφημερίδα γράφει ότι «σύμφωνα με υπολογισμούς της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, τα ανεξόφλητα ενοίκια εκτιμάται ότι θα φθάσουν εφέτος στο ύψος ρεκόρ των 1,2 δισ. ευρώ, με ένα στους δύο ενοικιαστές να καθυστερούν έως και 6 μήνες την καταβολή του μισθώματος. Εν μέσω αυτού του εκρηκτικού τοπίου που έχει δημιουργηθεί στην αγορά κατοικίας ένα από τα "παράθυρα" που δίνει ο νομοθέτης είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους ιδιοκτήτες, να προχωρήσουν σε έξωση - εξπρές του κακοπληρωτή ενοικιαστή».

Ο ΛΟΓΟΣ: Φοροδιαφεύγεις; Φυλακίζεσαι...Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Εξετάζουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή -όπως συμβαίνει στην Αμερική- όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργάνωση - κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε κάθε τόπο δουλειάς συζητάμε με το συνάδελφό μας, τη συναδέλφισσά μας, τι θα κάνουμε, οργανωμένα, συλλογικά, για να οργανώσουμε την αντίσταση στην υλοποίηση των μέτρων, εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση».

ΤΑ ΝΕΑ: Παιχνίδια με τη φωτιά μπροστά στο «φάντασμα του 2008». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε μετωπική σύγκρουση οδηγήθηκαν χθες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ με την οποία εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση καλώντας σε συμμετοχή στα προγραμματισμένα για σήμερα συλλαλητήρια για την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Της διαπλοκής το μαύρο δάκρυ. Η εφημερίδα γράφει ότι «ποιοι έκαναν τη "βρόμικη δουλειά" συκοφαντώντας την κοινωνία και παίζοντας τα παιχνίδια των δανειστών. Γιατί τώρα η τρόικα "τελειώνει" και αυτούς. Γιατί την πάτησαν και έπεσαν στα βράχια τα σχέδιά τους».

6ΜΕΡΕΣ: Χαρίζουν 840 εκατ. στους μνηστήρες της ΕΥΔΑΠ. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «μόλις ο νέος ιδιοκτήτης της ΕΥΔΑΠ βάλει το "κλειδί στην πόρτα", αυτόματα θα βάλει στην τσέπη του και καθαρό κέρδος ύψους τουλάχιστον 232 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί μάλιστα να ξεπεράσει το μισό δισ.! Αν προχωρήσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και την ερχόμενη Ανοιξη υλοποιηθεί η... αξιοποίηση του αθηναϊκού νερού, τότε η όποια νέα ΟΥΛΕΝ θα ψωνίσει κανονικό χρυσάφι».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από κόσκινο 28 γιατροί στη Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει 28 γιατροί της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα αφορά το χρηματισμό τους από φαρμακευτικές εταιρίες για την προώθηση φαρμάκων, όπως αναφέρεται στο απολογιστικό δελτίο του ΣΔΟΕ για το μήνα Νοέμβριο. Οι εφοριακοί ξεσκονίζουν τις φορολογικές δηλώσεις αλλά και τα περιουσιακά τους στοιχεία».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οριστικά έκπτωτος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Σχέδιο για αναπροσαρμογή του τέλους επιτηδεύματος. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε αύξηση του τέλους επιτηδεύματος φαίνεται να καταφεύγει η κυβέρνηση, ως ισοδύναμο μέτρο που θα επιτρέψει την αύξηση του επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ώστε να αμβλυνθούν οι επιβαρύνσεις που προκαλούνται από την κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων για τα τα τέκνα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πάνω 20% το Τέλος Επιτηδεύματος. Η εφημερίδα σημειώνει «σε 550 έως 650 ευρώ από 500 η ειδική εισφορά για 800.000 επαγγελματίες και σε 1.000 ευρώ για εταιρείες. Φόρος 17,5% από 10% στους τόκους καταθέσεων. Συντελεστής 45% για εισόδημα πάνω από 48.000 ευρώ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επαγγελματίες - μικρομεσαίοι μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο. Η εφημερίδα τονίζει ότι «με νέες επιβαρύνσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο να λύσει το γόρδιο δεσμό ενίσχυσης των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και τις διορθώσεις στη φορολογική κλίμακα».

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου