Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 14/12/2012


Επισκόπηση τύπου 14/12/2012

Η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup, η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου και οι εσωκομματικές αναταράξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ξαφνικά Βουλγαράκης". Η εφημερίδα γράφει ότι "παγωμάρα στο κόμμα Καμμένου! Παραιτήθηκε χθες με επιστολή και ο Μαρκόπουλος.Γιατί ο "εξόριστος" πρώην υπουργός ενδιαφέρεται για τη συνοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τι καταγγέλουν οι αποχωρήσαντες Γιάννης Κουράκος και Χρήστος Ζώης για ύποπτη χρηματοδότηση".

ΕΘΝΟΣ: "Ενεση με σούπερ δόση 52,5 δισ." Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της οικονομίας δημιουργεί η απόφαση του Eurogroup να χορηγηθεί η δόση των 52,2 δισ.ευρώ. Στο μεγαλύτερο μέρος του το ποσό αυτό θα παραμείνει στην Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κτηνωδία! "Αργοπεθαίνει" φρουρούμενος ο Ντερτιλής". Σύμφωνα με την εφημερίδα "χθες ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος κοντά στον Ντερτιλή στον "Ερυθρό Σταυρό" είπε στους φρουρούς: μία ημέρα θα λέτε στα παιδιά σας ότι "φρουρούσατε τον νέο Κολοκοτρώνη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορολογικό ο τελικός λογαριασμός". Η εφημερίδα γράφει ότι "κατατέθηκε στη Βουλή το επώδυνο νομοσχέδιο. Τι φόρους θα πληρώσουμε με τις νέες κλίμακες εισοδήματος και την κατάργηση φοροαπαλλαγών. Ολες οι αλλαγές για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων".

ΕΣΤΙΑ: "Απόφασις σταθμός για την Ελλάδα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως έχει πολύ ορθά τονίσει ο Πρωθυπουργός, η οικονομία είναι κατά 50% ψυχολογία.Και αυτό που ελπίζεται ότι θα αλλάξη άρδην μετά την χθεσινή απόφαση του Eurogroup, που έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση ποσού 52,5 δισ.ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, είναι η ψυχολογία."

Η ΑΥΓΗ: "Πύρρειος δόση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "δυσβάστακτο για τον ελληνικό λαό το τίμημα των 52 δισ. Την ερχόμενη εβδομάδα εκταμιεύονται τα 34 δισ. και τα υπόλοιπα σε δόσεις μέχρι τον Μάρτιο και υπό την προϋπόθεση της αυστηρής εφαρμογής του".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια:νέα ρύθμιση με περίοδο χάριτος 4 χρόνων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες θα δώσουν οι νέες ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια, οι οποίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "50 φοροπαγίδες". Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες επιβαρύνσεις σε οικογένειες με παιδιά και τους έχοντες μεσαία εισοδήματα φέρνει το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε νύχτα στη Βουλή. Οι 50 διατάξεις -φωτιά στοχεύουν στην άντληση εσόδων-φορών 2,3 δισ.ευρώ μέχρι το 2016".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Παρέμβαση Καραμανλή για τις εξελίξεις στην Κεντροδεξιά". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν θα γίνω κομματάρχης κανενός. Αυτό είναι το μήνυμα του Κ.Καραμανλή μέσω συνεργατών του, με αφορμή της εξελίξεις στην πολιτική σκηνή. Υπάρχει η κεντροδεξιά παράταξη που τους χωράει όλους. "

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μεγάλη δόση-ανάσα για τη χώρα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απόφαση-ανάσα για την κυβέρνηση και τη χώρα συνιστά το χθεσινό "πράσινο φως" των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη σταδιακή εκταμίευση ποσού ύψους 52,4 δισ.ευρώ από την επόμενη εβδομάδα έως το Μάρτιο του 2013."

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "6 ασφαλή καταφύγια για τα λεφτά σας". Η εφημερίδα γράφει ότι "τα μυστικά των έξυπνων και ασφαλών επενδύσεων. Ποιές τοποθετήσεις υπόσχονται εξαιρετικές αποδόσεις. Η δόση-μαμούθ έρχεται. Πως θα βγείτε κερδισμένοι. Αναλυτικά όλες οι προτάσεις των ειδικών της αγοράς".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης". Σύμφωνα με την εφημερίδα "όσοι πόνταραν στην κατάρρευση της χώρας διαψεύστηκαν, δηλώνει ο Γ.Στουρνάρας. Ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς υποστηρίζει ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν ήταν μάταιες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στόχος μας να γίνει δύναμη και να επικρατήσει το λαϊκό δίκιο". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οφείλουμε ως κόμμα να ανταποκριθούμε στα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα του λαού, με μαχητικό και ανυποχώρητο αγώνα, στη διαμόρφωση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα κινητοποιήσει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα δρομολογήσει με συνειδητή επιλογή τη ριζική ανατροπή, που εξ αντικειμένου ταυτίζεται με την εργατική-λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λεφτά (τώρα) υπάρχουν αλλά..." Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπροστά σε νέα, μεγάλα στοιχήματα βρίσκεται η Ελλάδα μετά το πράσινο ως για την εκταμίευση της δανειακής δόσης που θα φτάσει τελικά στα 52,5 δισ.ευρώ- δηλαδή όσο το 25% του ελληνικού ΑΕΠ".

6ΜΕΡΕΣ: "Μεγάλα λόγια, λίγα λεφτά". Η εφημερίδας υποστηρίζει ότι "θριαμβολογίες Σαμαρά για την εκταμίευση των 34,4 δισ. Ψίχουλα θα περάσουν στην ελληνική κοινωνία. Κερδισμένα τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Χαμένες οι επιχειρήσεις και οι προμηθευτές. Πληρώνουμε με τη δόση το τελευταίο κούρεμα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κυνηγούν το όνειρο στο εξωτερικό". Η εφημερίδα γράφει ότι "εκατοντάδες νέοι γιατροί και νοσηλευτές κατέκλυσαν χτες ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, για να μάθουν πως μπορούν να "δραπετεύσουν" στο εξωτερικό για μια καλύτερη θέση εργασίας και μια αξιοπρεπή ζωή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Γιατί παγώνει η περιφερειακή οδό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσδοκία για τερματισμό της "ασφυξίας" με 49,1 δισ.". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χρειάστηκαν μόλις μιάμιση ώρα για να εγκρίνουν την αποδέσμευση του ποσού των 49,1 δισ.ευρώ για την Ελλάδα, απόφαση που δημιουργεί προσδοκίες για αλλαγή του κλίματος και τερματισμό της καταστροφικής αβεβαιότητας που έχει "παγώσει" την ελληνική οικονομία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη ευκαιρία. Αλλαγή πορείας με 52,5 δισ." Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη συντομότερη συνεδρίαση του Eurogroup από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα, εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 52,4 δισ. Τα πρώτα 34,3 δισ.θα έρθουν την προσεχή Δευτέρα και τα υπόλοιπα σε τρεις μηνιαίες δόσεις, το πρώτο τρίμηνο του έτους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εγκρίθηκε από το Eurogroup και κατατέθηκε στη Βουλή Φορολογικό αξίας 2,5 δισ." Η εφημερίδα γράφει ότι "φορολογικό κοστούμι αξίας 2,5 δισ.ευρώ φορά η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, στο σύνολο σχεδόν της φορολογικής βάσης, καταθέτοντας αργά χθες στη Βουλή ένα φορολογικό νομοσχέδιο προσαρμοσμένο σχεδόν απόλυτα σε εισπρακτικούς αλλά οχι μεταρρυθμιστικούς στόχους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πράσινο φως για δάνεια 49 δισ.μέσα σε 100 ημέρες". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ.ευρώ, που θα δοθεί στην Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα, και 14,8 δισ.ευρώ, μέχρι το τέλος του α'τριμήνου του 2013 υπό την προϋπόθεση ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου, έδωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, διαβεβαίωσαν ότι, εάν χρειαστεί, θα λάβουν και επιπλέον αποφάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου υποχώρησης του χρέους στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020."

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου