Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 16/12/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 16/12/2012

Το ρευστό πολιτικό και κομματικό καθεστώς, οι φοροαλλαγές και το νέο φορολογικό, οι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου και η φοροεπιδρομή από το ΣΔΟΕ είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Ζητείται διέξοδος με νέα πρόσωπα- Δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην Κεντρική Μακεδονία: Ζητούνται έντιμοι, άφθαρτοι και αποτελεσματικοί κυβερνήτες από το εκλογικό σώμα".

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Ώρα αλλαγών σε πρόσωπα και μοντέλο διακυβέρνησης- Αγωνία Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη να μη χαθεί κι αυτή η ευκαιρία- Τρίζουν καρέκλες -υπουργοί κάτω από τη βάση στο βαθμολόγιο του Μεγάρου Μαξίμου- Ποιοί ξεκίνησαν τον "βρώμικο" πόλεμο κατά του Γ. Στουρνάρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Σκληρή αρθρογραφική επίθεση κατά του πρωθυπουργού από Αλαφούζους : έχουν χάσει την εικόνα της πραγματικότητας.... Και όταν ομιλούν μάλλον ... πέρδονται!"

Η ΑΥΓΗ : "Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Σαμαρά" και "Ταξίδι Τσίπρα σε Βραζιλία, Αργεντινή, Η αλληλεγγύη των λαών, απάντηση στα μνημόνια".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ : "Συνταξιοδοτικός οδηγός- Οι μεγάλες ανατροπές για τους παλαιούς ασφαλισμένους- Οι προϋποθέσεις για να βγείτε στη σύνταξη".

Η ΕΠΟΧΗ : "Λεφτά υπάρχουν τώρα... (αλλά μόνο για τράπεζες και τοκογλύφους)- Επικοινωνιακό όπλο της συγκυβέρνησης η δόσης που βαφτίζει ΄΄εθνική σωτηρία΄΄".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : "Συγκροτείται ΄΄επιτροπή σοφών΄΄για δράση κατά της φοροδιαφυγής- Πρόταση προς Ράπανο για την προεδρία της - Επίτροπος Σεμέτα : Θα κερδίζατε 10 δισ". Επίσης στην πρώτη σελίδα : "Η Ευρώπη περιμένει τον Μόντι".

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : "Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οριστική τακτοποίηση- Λύση για πολεοδομικές παραβάσεις- αυθαίρετα".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : "Η εκταμίευση της δόσης πυροδοτεί τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό- Η συντέλεια των κομμάτων". Στην πρώτη σελίδα επίσης : "Το 75% των βουλευτικών αποδοχών αφορολόγητο!"

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : "Διαδηλώσεις κόντρα στη φοροληστεία την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη". Επίσης στην πρώτη σελίδα : "Τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας- Τεράστια κέρδη στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών".

Ο ΛΟΓΟΣ : "Πλάτη στους υπερχρεωμένους καταναλωτές- πρόγραμμα παροχής δωρεάν δικαστικής υποστήριξης από την ΕΚΠΟΙΖΩ και το ΄΄ΝΕΟ ΙΝΚΑ΄΄

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : "Γιατροί, αγρότες και ... Σκοπιανοί στα χέρια του ΣΔΟΕ- Με μεθόδους FBI το κυνήγι των φοροφυγάδων" . Επίσης στην πρώτη σελίδα : "Πάμε να σωθούμε μετά τη δόση- νέος μαραθώνιος του Σαμαρά"

ΤΟ ΑΡΘΡΟ : "Το τέλος των θιάσων- Η διάλυση του κόμματος Καμμένου σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις για τα λαϊκιστικά κόμματα που επένδυσαν στην απόγνωση των πολιτών- Η νέα πολιτική πραγματικότητα ξεφουσκώνει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό Σύριζα, Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής".

ΤΟ ΒΗΜΑ : "Νέα κόμματα στον ορίζοντα- Η συμφωνία για τα 52,4 δισ. αλλάζει το πολιτικό τοπίο- Ο "Συναγερμός" Σαμαρά, οι αγωνίες των Ανεξάρτητων "φυγάδων", ο γρίφος Παπαδήμου, η "Ελιά" του Βενιζέλου, οι επιδιώξεις του Κουβέλη, το "κλείσιμο" του ΚΚΕ, η λάτιν εκδοχή του Τσίπρα.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : "Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλάει στο ΄΄Π΄΄για τα νέα δεδομένα μετά την επιτυχία των Βρυξελλών- Γλυτώσαμε τον γκρεμό!- ΄΄Ευτυχώς το Grexit πέθανε, αλλιώς θα είχαμε καταστραφεί".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ : "Αμερικανορωσικός πόλεμος για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ για τον ενεργειακό έλεγχο της Ευρώπης- 1,4 δισ. ευρώ προσφέρουν οι Ρώσοι και η φιλοαμερικανική εταιρεία μόλις 400 εκατ.ευρώ- Άγριες κόντρες και μίζες για τον ΟΠΑΠ- Οι ιδιωτικοποιήσεις προκαλούν αναταράξεις και διασπάσεις στα κόμματα και δημιουργούν νέα".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Σκάνδαλο Λαυρεντιάδη- Πώς στήθηκε, ποιούς καίει" και επίσης : "Το παρασκήνιο της δόσης και οι μπίζνες της επόμενης μέρας- Οι κινήσεις Σαμαρά για να αρθούν τα κοινοτικά εμπόδια σε επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις"

FREE SUNDAY : "Υπονομευμένο το νέο ξεκίνημα- επικίνδυνη διολίσθηση σε μεταρρυθμιστικό αδιέξοδο- η ανατομία της σούπερ δόσης- η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της τους επόμενους λίγους μήνες".

REAL NEWS : "Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες, εμφανίστηκαν ... οι πρώτοι ΄΄μνηστήρες΄΄ για τα πετρέλαια!". Άλλο θέμα στην πρώτη σελίδα: "Η ώρα της δικαιοσύνης- ΄΄φύλλο και φτερό΄΄το Ίδρυμα του Γιάννου"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ:

ΕΞΠΡΕΣ : "Χαλαρή άμυνα από την ΕΕ ενάντια στην κρίση χρέους- Με παρέμβαση της Γερμανίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταθέτουν χρονικά τις κρίσιμες αλλαγές".

ΚΕΡΔΟΣ : "Ακριβό γίνεται το trading σε μετοχές και παράγωγα- Ικανοποίηση στην αγορά από τη φορολογία των μερισμάτων- Προβληματισμός από την επιβάρυνση των χρηματιστηριακών συναλλαγών".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου