Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 19/12/2012


Επισκόπηση τύπου 19/12/2012

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης, ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την δικαιοσύνη για το χαράτσι της ΔΕΗ και οι φόροι που έρχονται είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μυστήριο με στοιχεία-σοκ της Siemens. Η εφημερίδα γράφει ότι "σκοτεινό περιστατικό έντεκα μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνιου. Πως έκλεψαν (κοντά στο Blue Land) το "φορτωμένο" laptop του διευθυντή μηχανογράφησης, που λέγεται ότι έχει στα χέρια του τον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου".

ΕΘΝΟΣ: Παρέμβαση για τις κυβερνητικές αρρυθμίες. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ευθύνη να παρεμβαίνουν οι ίδιοι για να εξασφαλίζονται ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ανέλαβαν οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στηρίζουν. Στη χθεσινή συνάντησή τους κοινή ήταν η θέση ότι, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν περιθώρια για υπαναχωρήσεις και παλινωδίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 21.12.2012 η απαρχή του Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου! Σύμφωνα με την εφημερίδα "από την εποχή των ΙΧΘΥΩΝ, στην εποχή του Υδροχόου... Ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, μιας μεγάλης πανάρχαιας γιορτής. Η προφητεία του Δανιήλ της Π.Διαθήκης και τα 45 χρόνια που συμπληρώνονται από τότε που οι Ισραηλίτες μπήκαν ξανά στην Ιερουσαλήμ. Γιατί η Ελλάδα είναι μοιραίο να μην τα καταφέρε!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπουρλότο από τη ΔΕΗ  σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η εφημερίδα γράφει ότι "ο διοικητής επιμένει για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις. Από 5 εως 20 ευρώ επιβάρυνση κάθε μήνα από τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς. Μεγαλύτερες αυξήσεις έως 48,8% για τις μικρές καταναλώσεις λόγω της κατάργησης των κλιμακίων. Μοναδικό σωσίβιο η διεύρυνση του Κοινωνικού Τιμολογίου".

ΕΣΤΙΑ: Καταστρέφουν την οικονομία. H εφημερίδα τονίζει ότι "προχθές ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μ.Μαξίμου τους εκπροσώπους πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς στη χώρα μας. Και τους εζήτησε να τονώσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, είτε επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους είτε σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις. Εν τούτοις ακόμη και αυτό βρέθηκαν κάποιοι μικρόνοες να το στηλιτεύσουν".

Η ΑΥΓΗ: Λούλα: Διέξοδος με το δημόσιο μπροστά. Σύμφωνα με την εφημερίδα "εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς και της Βραζιλίας στο Σάο Πάολο. Λούλα:μην χάσετε ποτέ την ελπίδα σας, συνεχίστε τη μάχη με το κεφάλι ψηλά, διότι ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια. Δωρεάν συνδρομή με δικηγόρους από ΕΚΠΟΙΖΩ-ΙΝ.ΚΑ. Η εφημερίδα επισημαίνει "πρόγραμμα νομικής βοήθειας σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η σύμπραξη των δύο ενώσεων καταναλωτών αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας και μέχρι την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Οι απολύσεις στο σκαμνί. Σύμφωνα με την εφημερίδα "δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν 15 εργαζόμενους στον Δήμο Κοζάνης και 34 στο Δήμο Πατρέων, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εξέδωσαν τα Πρωτοδικεία των δύο πόλεων. Εχουν προηγηθεί άλλες τρεις προσωρινές διαταγές σε Αθήνα, Πάτρα και Ξάνθη. Οι δικαστικές διαταγές που παγώνουν προσωρινά τη διαθεσιμότητα έρχονται να προστεθούν σε εκείνη της παράνομης είσπραξης του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Νέα επιδρομή στα ακίνητα. Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το εισόδημα έρχεται και η ώρα των ακινήτων. Στο υπουργείο Οικονομικών μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία αναμένεται πριν από το τέλος του έτους, πρόκειται να κάνουν επανεκκίνηση της διαδικασίας διαβούλευσης για τις αλλαγές στη φορολογία κατοχής των ακινήτων."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμφωνία για τα επόμενα βήματα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε κατ`αρχήν συμφωνία για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, μετά την απόφαση-ανάσα για την εκταμίευση των δόσεων προς τη χώρα, κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς και οι κ.Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης κατά τη χθεσινή σύσκεψή τους στο Μαξίμου".

Η ΝΙΚΗ: 3 όπλα τσακίζουν τη διαθεσιμότητα. Η εφημερίδα γράφει ότι "νομικές συμβουλές για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση μετά το μπαράζ προσωρινών δικαιώσεων. Νομικές συμβουλές για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων".

Ο ΛΟΓΟΣ: Μάστιγα οι αυτοκτονίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τραγικά είναι τα στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε στη Βουλή στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα διαδηλώνουμε κόντρα στη φοροληστεία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι "24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο τομέα. Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Αθήνα στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις Λαϊκών Επιτροπών σε δήμους και συνοικίες Αθήνας και Πειραιά το απόγευμα. Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12μ-3μμ) στον ιδιωτικό τομέα".

ΤΑ ΝΕΑ: 4 γάμοι και μία κηδεία. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η προαναγγελία νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ θόλωσε τη χθεσινή εικόνα της ελληνικής οικνομίας που κυριαρχήθηκε από θετικές ειδήσεις. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αναβαθμίστηκε από τον S&P, η ελληνική ναυτιλία αναδείχθηκε δεύτερη στον κόσμο, ενώ ανακοινώθηκαν μεγάλα ποσά για εξαγωγές και αγρότες".

6ΜΕΡΕΣ: Αύξηση πρόκληση. Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυνική πρόταση από τη ΔΕΗ μόνο για τα οικιακά τιμολόγια. Φουσκώνουν τους λογαριασμούς με 40 ευρώ το δίμηνο. Εμμένουν στο χαράτσι, εκβιάζοντας με νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ηλεκτροσόκ με νέες αυξήσεις από τη ΔΕΗ. Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε τρεις δόσεις μέσα στο 2013, προανήγγειλε χτες ο πρόεδρος της επιχείρησης μιλώντας στη Βουλή. Οι αυξήσεις θα επιβληθούν από την Πρωτοχρονιά θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, κατά μέσο όρο, το μήνα, για την πλειονότητα των νοικοκυριών και θα γίνουν σταδιακά, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πάρτι σπατάλης στο Ιπποκράτειο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Καθιέρωση αυστηρών όρων για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση θα θεσπίσει αυστηρά κριτήρια, με τα οποία θα αποδεικνύεται η οικονομική αδυναμία των φορολογουμένων, προκειμένου αυτοί να έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Τέλος στις γενικές πράξεις φορολογικής αμνηστίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Με ενεργειακό κράχ απειλείται η χώρα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα πρόθυρα οικονομικού κραχ που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου βρίσκεται η αγορά. Στην αλυσίδα προμήθειας ενεργειακών πόρων, παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας επικρατεί χάος, καθώς η μία εταιρεία χρωστά στην άλλη".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αναβάθμιση έξι επιπέδων από τη Standard & Poor's. Η εφημερίδα τονίζει ότι "με μια κίνηση-έκπληξη η Standard & Poor's προχώρησε χθες σε μια γενναία αναβάθμιση έξι βαθμίδων, της Ελλάδας, αξιολογώντας με Β-τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας από το επίπεδο της Επιλεκτικής Χρεοκοπίας όπου την είχε υποβαθμίσει πριν από δύο εβδομάδες".

KΕΡΔΟΣ: Συμφωνία για την ανάπτυξη. Η εφημερίδα γράφει ότι "η επανεκκίνηση της οικονομίας ως μοναδική προϋπόθεση για την οριστική διάσωση της χώρας αλλά και ως συνεκτική ουσία για την τρικομματική κυβέρνηση κυριάρχησε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου