Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 6/12/2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 6/12/2012

Η κατάθεση των νομοσχεδίων που αφορούν την καταρχήν συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας για το μνημόνιο, σήμερα στη Βουλή κυριαρχεί σήμερα στον Τύπο. Τα προωτοσέλιδα γράφουν επίσης για την αναμενόμενη προκαταρκτική έκθεση της Pimco για τις ανάγκες των τραπεζών, αλλά και της έκθεσης ξένου οίκου για τις ευθύνες των τραπεζιτών. Αλλα θέματα αφορούν τη συνεχιζόμενη απεργία των οδηγών λεωφορείων, την αφή της φλόγας του Μαραθώνα, τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών σε πρόνοιες του μνημονίου που αφορούν την παιδεία κ.ά.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Καταιγισμός φόρων και περικοπών» γράφει στο κύριό της θέμα για πρεμιέρα μέτρων του μνημονίου, με την κατάθεση των νομοσχεδίων στη Βουλή και πως ίσως από σήμερα, αυξάνονται οι τιμές των τσιγάρων, των ποτών και των πετρελαιοειδών. Σε άλλο θέμα γράφει πως οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων πραγματοποίησαν χθες εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΙΚ. Αλλού γράφει για αποζημιώσεις στο Μαρί με εξώδικο συμβιβασμό κυβέρνησης – αντασφαλιστών.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Βγαίνει η σούμα του τελικού λογαριασμού» γράφει πως μέχρι το Σάββατο θα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης η προκαταρκτική έκθεση της Pimco για το ποσό που χρειάζονται οι τράπεζες. Αλλού γράφει ότι αναζητείται διέξοδος στη Βουλή στο αδιέξοδο για τα λεωφορεία, όπου συνεχίζεται η απεργία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Αμμόχωστο. Σε άλλο θέμα γράφει για πυρ ομαδόν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το διάγγελμά του για την οικονομία και το μνημόνιο.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Από σήμερα οι πρώτοι φόροι» αναφέρεται στα νομοσχέδια για καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, για άμεση εφαρμογή που κατατίθενται σήμερα στη Βουλή. Αλλού γράφει ότι ο οίκος Alvarez and Marsal έστειλε τα πρώτα ευρήματα για τα στοιχεία που αφορούν τις ευθύνες τραπεζιτών που οδήγησαν σε ζημιές εκατομμυρίων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά η φλόγα του Μαραθώνα στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λευκωσίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Κρύφτηκαν στα χαρακώματα» αναφέρεται στην αντιπολίτευση, η οποία – όπως γράφει – αρνείται να αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αλλού γράφει για νέα προσπάθεια σήμερα για καθυστέρηση της ΚΡΕΤΥΚ, η πρόταση νόμου για τη σύσταση της οποίας προωθείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εγκαινιάζονται το ερχόμενο Σάββατο οι ηλιακοί της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους στην κατεχόμενη Κοντέα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας την ημέρα χάνονταν τον περασμένο χρόνο» γράφει ότι περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Κύπρο τους τελευταίους 12 μήνες και ο συνολικός αριθμός των ανέργων έχει φθάσει τους 39.522. Αλλού γράφει ότι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, μια γυναίκα, πέθανε σε γηροκομείο στην πολιτεία της Γεωργίας στις ΗΠΑ. Αλλού γράφει ότι οι ποσότητες νερού στην Κύπρο βρίσκονται υπό πίεση λόγω και των αναγκών άρδευσης.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου