Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 3/12/2012


Επισκόπηση τύπου 3/12/2012

Ξεκινά σήμερα η επαναγορά των ομολόγων των ιδιωτών, το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζει νέα κλίμακα και νέο τρόπο φορολόγησης των μισθωτών και των συνταξιούχων, ψηφίστηκε η Διακήρυξη και η Πολιτική Απόφαση του νέου κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη δημοκρατία των μελών και στο στόχαστρο της εφορίας για ξαφνικό πλουτισμό 1.747 ονόματα, είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα θέματα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επαναγορά ομολόγων των ιδιωτών....Δεν αφορά ούτε τα Ασφαλιστικά Ταμεία ούτε τις τράπεζες. Η εφημερίδα τονίζει ότι "συγκρατημένη αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της προσπάθειας που ξεκινά σήμερα για την επαναγορά των ομολόγων των ιδιωτών, επικρατεί στην κυβέρνηση. Πεποίθηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στο τρίγωνο των... Βερμούδων. Η εφημερίδα γράφει "σεισμός για τα 550.000.000 δολάρια που χρεώνει το ΣΔΟΕ στη Μαργαρίτα. Πως εμπλέκεται ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου (σύμβουλος σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου). Ο ελληνικός λαός τρίβει τα... μάτια του για τις αποκαλύψεις! Τι λέει για το ποσόν ο μυστηριώδης κ.Σάμπι Μιονί".

ΕΘΝΟΣ: Φόρος 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο τραπέζι των συζητήσεων με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζει νέα κλίμακα και νέο τρόπο φορολόγησης των μισθωτών και των συνταξιούχων. Επιδιώκει να διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή, όμως δεν αποφεύγει την περαιτέρω αφαίμαξη των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρωσική προφητεία για τον Αντίχριστο και το τέλος του κόσμου!!! Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστικά τα όσα είπε ο ’γιος της Μόσχας, Γέροντας Αριστοκλής. Ο Ορθόδοξος γέροντας προείδε την επικράτηση του κομμουνισμού στη Ρωσία, τη διαίρεση της Γερμανίας, τη διάλυση της Βρετανικής Αυτοκρατίας, την κυριαρχία των ΗΠΑ στον πλανήτη, αλλά έχει προφητεύσει και το τέλος του κόσμου- όπως τον ξέρουμε- που θα έρθει από την Κίνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μίνι λίφτινγκ στο φορολογικό. Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάζει ξανά η κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους. Συντελεστές 21% για εισοδήματα εως 18.000 ευρώ, 26% έως 26.000 ευρώ και 45% για μεγαλύτερα ποσά. Παραμένει η έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για όλους, αλλά και η κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά. Εως τις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται η κατάθεση των διατάξεων στη Βουλή".

ΕΣΤΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο ΠΑΣΟΚ. Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι ολοφάνερο ότι προσπαθεί να μιμηθή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Κάνει τα πάντα για να φέρη τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην θέση που είχε το Πανελλήνιο Σσιαλιστικό Κίνημα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας την δεκαετία του '80. Αυτή είναι η αλήθεια. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Δυστυχώς με τραγικές συνέπεις για την πορεία του τόπου".

Η ΑΥΓΗ: Αριστερό, δημοκρατικό ριζοσπαστικό κόμμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τη δημοκρατία των συνιστωσών ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη δημοκρατία των μελών. Σχεδόν ομόφωνα ψηφίστηκαν η Διακήρυξη και η Πολιτική Απόφαση του νέου κόμματος. Με την κυβέρνηση της Αριστεράς να σηκώσουμε όρθια την κοινωνία, να προωθήσουμε τη ριζική αλλαγή στη χώρα, να ανοίξουμε τον δρόμο στον ριζοσπαστικό μετασχηματισμό. Αξιοπρέπεια, ανυπακοή, αλληλεγγύη το τρίπτυχο δράσης του νέου κόμματος".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια οι τρεις τρόποι για τη μείωση των δόσεων. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από την 1.1.2013 οι δανειολήπτες ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών τύπου αναδιάρθρωσης του χρέους τους.Το υπουργείο Ανάπτυξης περιμένει τις εγκρίσεις από την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να υποβληθεί προς ψήφιση το σχέδιο στη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα παιδιά, όμηροι για αύξηση φόρων. Σύμφωνα με την εφημερίδα "την επιβολή του υψηλότερου συντελεστή 45% από τα μεσαία εισοδήματα των 26.000 ευρώ και πάνω προκρίνει σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ως αντιστάθμισμα στη διατήρηση των αφορολόγητων για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Επί της ουσίας, πρόκειται για νέα αύξηση της φορολογίας, με πρόσχημα το αφορλόγητο των τέκνων".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: ΣΥΡΙΖΑ, το νέο ΠΑΣΟΚ Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στην κεντροαριστερά. Η εφημερίδα γράφει ότι "απόλυτος κυρίαρχος ο Αλέξης Τσίπρας στο ενιαίο κόμμα. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σήμανε το τέλος των 12 συνιστωσών. Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος βλέπει το κόμμα του να εξαϋλώνεται. Διεργασίες και στη ΔΗΜΑΡ που απέκτησε επίσημα "αριστερό ρεύμα"."

ΤΑ ΝΕΑ: Οι μισθωτοί ξανά στο απόσπασμα! Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μισό μισό με την Εφορία θα μοιράζονται τα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ μισθωτοί και συνταξιούχοι που αμείβονται πάνω από τον μέσο όρο:η νέα πρόταση του υπουργείου Οικονομικών στον διάλογο με τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση προβλέπει επιβολή του συντελεστή 45% για εισοδήματα πάνω από αυτό το ποσόν, από 100.000 ευρώ που ισχύει σήμερα".

6ΜΕΡΕΣ: Λίστα με 1.747 βαριά ονόματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο στόχαστρο της εφορίας για ξαφνικό πλουτισμό 1.747 βαριά ονόματα. Αφού έψαχναν από τον Απρίλιο του 2011, ο έλεγχος μεταφέρθηκε πρόσφατα σε διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα και έτσι όλα ξεκίνησαν από την αρχή! Καταλογίστηκαν πρόστιμα 120 εκατ.ευρώ και έχουν εισπραχθεί μόλις 3,5! Παραιτήθηκε η "Ράμπο των φοροφυγάδων" μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο υπουργείο καθώς δεν μπορούσε να βεβαιώσει και να εισπράξει φόρους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η κρίση έφερε μειώσεις στα τέλη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ξεκινά η επαναγορά. Ανακοινώνονται οι όροι-ανοίγει το βιβλίο προσφορών για τα ομόλογα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με εντατικό ρυθμό συνεχίζονταν έως αργά χθες το απόγευμα, οι διεργασίες, ώστε σήμερα, πριν το άνοιγμα της αγοράς, να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση συμμετοχής προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ονομαστικής αξίας περίπου 62 δισ.ευρώ στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους.Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για πέντε ημέρες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ακραία σενάρια για τη φορολογία εισοδήματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόταση-βόμβα για φορολόγηση των εισοδημάτων που ξεπερνούν τις 26.000 ευρώ με συντελεστή 45% επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πρόταση που θα συζητηθεί την Τετάρτη με εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει όπως η "βασική" έκπτωση των 1.950 ευρώ ισχύει για όλα τα εισοδήματα και όχι μόνο για όσους δηλώνουν μέχρι 18.000 ευρώ. Μικρότερες μειώσεις στα τεκμήρια για τα ΙΧ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου