Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 20/12/2012


Επισκόπηση τύπου 20/12/2012

Οι αλλαγές στο φορολογικό που προανήγγειλε στη Βουλή ο υπ. Οικονομικών, το ναι στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ από τον Αρειο Πάγο, η ΕΚΤ που θα αποδέχεται τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες και ότι την ερχόμενη χρονιά θα ισχύσει η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του εισοδήματος, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοι κερδίζουν φθηνό ρεύμα". Η εφημερίδα γράφει ότι "διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο (για 300.000 νοικοκυριά) μετά την καταιγίδα των αυξήσεων στη ΔΕΗ. Η έκπτωση 35% για τις 800 κιλοβατώρες θα ισχύει για το σύνολο της κατανάλωσης".

ΕΘΝΟΣ: "Σύγκρουση για τις αλλαγές στις Εφορίες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ενδοκυβερνητική σύγκρουση εξελίχθηκε η καρατόμηση 164 στελεχών της εφορίας και του ΣΔΟΕ από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη. Εντονα αντέδρασαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνονται με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι Γιαχωβάδες σκαρφίστηκαν την Υστερία 21.12.2012!... Σύμφωνα με την εφημερίδα "το τέλος του ημερολογίου των Μάγιας, που θεωρήθηκε από πολλούς ως προφητεία" της επικείμενης καταστροφής του κόσμου στις 21.12.2012, μας βοηθά έστω και αντιρρητικά, να έρθουμε σε επαφή με μια σειρά από επιστημονικά θέματα που σίγουρα αφορούν την κατανόηση της φύσεως της δυναμικής της, και των κινδύνων που εμπεριέχει".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορο-παγίδα οι αποδείξεις για μισθωτούς, συνταξιούχους". Η εφημερίδα γράφει ότι "την ερχόμενη χρονιά θα ισχύσει η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του εισοδήματος, η ποινή θα είναι αυστηρότερη, αλλά εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα εκπίπτει το 100% των εισφορών στον ΟΑΕΕ από τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων. Θα εξαιρεθούν οι αγρότες με χαμηλά εισοδήματα από την τήρηση βιβλίων".

ΕΣΤΙΑ: "Το ηθικό αναπτερώνεται". Η εφημερίδα τονίζει ότι "έξι μήνες αφ`ότου ανέλαβε Πρωθυπουργός ο κ.Σαμαράς φαίνεται ότι εισερχόμεθα σταδιακά σε ανοδική πορεία. Το πρώτο μέλη του Πρωθυπουργού ήταν να αποκαταστήση την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, δηλαδή το αντίθετο από ό,τι έκανε ο κ.Παπανδρέου".

Η ΑΥΓΗ: "Μήνυμα κατά λιτότητας από Βραζιλία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνάντηση της προέδρου Ρουσέφ με τον Αλ.Τσίπρα. Ανάπτυξη και δημοκρατία ο δρόμος για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών σε ολόκληρο τον πλανήτη, ήταν το κοινό συμπέρασμα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της μεγάλης χώρας της Λ.Αμερικής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αποδείξεις για έκπτωση φόρου και ρυθμίσεις για επαγγελματίες". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές στο φορολογικό προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Γνωστοποίησε ότι διατηρείται η υποχρέωση του κινήτρου συλλογής αποδείξεων για μισθωτούς και συνταξιούχους, ούτως ώστε αυτοί να κερδίζουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αδικος ο Αρειος Πάγος". Η εφημερίδα υποστηρίζει "ναι στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ από τον Αρειο Πάγο, η απόφαση του οποίου ευθυγραμμίζεται πλήρως "προς τας υποδείξεις" της τρικομματικής κυβέρνησης. Οι ανώτατοι δικαστές υιοθέτησαν την επιχειρηματολογία του υπουργείου Οικονομικών και ακύρωσαν την απόφαση του Πρωτοδικείου που θεωρεί παράνομη και αντισυνταγματική την άμεση είσπραξη ενός ακόμη φόρου, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Το ΣΔΟΕ ελέγχει έναν πρώην πρωθυπουργό και έναν αρχηγό κόμματος". Σύμφωνα με την εφημερίδα "κρυμμένα μυστικά 54 τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι ανήκουν σε νυν και πρώην πολιτικούς- μεταξύ αυτών μάλιστα ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος και ένας πρώην πρωθυπουργός - είναι, πλέον στη διάθεση της Δικαιοσύνης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "ΕΚΤ:Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μία ημέρα μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor's ένα ακόμη θετικό μήνυμα για την Ελλάδα εξέπεμψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάνοντας και πάλι δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες."

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "7 τρόποι για να πάρετε μισθούς που σας χρωστάνε". Η εφημερίδα γράφει ότι "εισπράξτε τα λεφτά σας από τους κακούς εργοδότες. Τα νομικά εργαλεία για να βάλετε στην τσέπη σας τα δεδουλευμένα. Ολα τα αναχώματα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μετανάστης 1 στους 2 Ελληνες". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σχεδόν οι μισοί Έλληνες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα για τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάτω οι φόροι βροντοφώναξαν χτες χιλιάδες λαού". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σε όλη τη χώρα στην ολοήμερη δράση ενάντια στη φοροληστεία του λαού. Συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου χθες, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δώρο Χριστουγέννων από τον Σούπερ Μάριο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χριστουγιεννιάτικο δώρο έκανε στην Ελλάδα ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε ότι η ΕΚΤ θα αποδέχεται τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες και η κίνησή του έριξε τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τι Αντώνης. Τι Παπάγος". Η εφημερίδα γράφει ότι "στη ΝΔ αλλάζουν όνομα και χτυπάνε..."συναγερμό". Κάποιοι ονειρεύονται τον Σαμαρά..."στρατάρχη". Αλλιώς -λένε- "θα έλθει η ώρα...του Καραμανλή".

6ΜΕΡΕΣ: "Νέο ψαλίδι στις χαμηλές συντάξεις". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι αριθμοί του υπουργείου Εργασίας διαψεύδουν παταγωδώς τον πρωθυπουργό. Τις μείωσαν στα 542 ευρώ και το 2013 ετοιμάζουν ακόμη πιο άγριο κούρεμα. Πάνω από 800 ευρώ ετησίως μεσοσταθμικά οι επιπλέον απώλειες για τους συνταξιούχους. Κι όλα αυτά παρά τις δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τα λουκέτα πέφτουν... σαν το χαλάζι". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κλάδοι μέχρι πρόσφατα ανθηροί, όπως ένδυση-υπόδηση, κατασκευές, έπιπλο και αυτοκίνητο, έχουν γίνει προβληματικοί και δυστυχώς η κατάσταση προδιαγράφεται δυσκολότερη για το 2013".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Φθηνό αλλά φτωχό το γιορταστικό τραπέζι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αφορολόγητες οι εισφορές ασφάλισης επαγγελματιών". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρύθμιση-ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο Γ.Στουρνάρας στη Βουλή. Η τροπολογία προβλέπει την απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών από τη φορολογητέα ύλη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, τόνισε".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει το κλίμα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλη αύξηση τιμών των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Εντυπωσιακή άνοδος 4,81% στο ΧΑ, ραγδαία αποκλιμάκωση των spreads. Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως, εκτός απροόπτου, το χρηματιστήριο δεν αναμένεται να κάνει κάποιο σημαντικό πισωγύρισμα, ενόψει του τέλους τους έτους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ενας προεόρτιος μποναμάς". Η εφημερίδα γράφει ότι "κύμα εφορίας στις αγορές με αιχμή την Ελλάδα, για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό, πυροδότησε η χθεσινή προαναγγελία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι θα αποδεχτεί όλα τα ομόλογα που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας χωρίς όριο αξιολόγησης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ράλι μετοχών-ομολόγων και ανάσα ρευστότητας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανάσα ρευστότητας και μάλιστα φθηνότερης, δίνει στις τράπεζες η απόφαση της ΕΚΤ, να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση. Πρόκειται για κίνηση που ενισχύει το θετικό κλίμα για την οικονομία και τις τράπεζες, το οποίο αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών."

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου