Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 24/12/2012


Επισκόπηση τύπου 24/12/2012

Οι αποδείξεις και τα πρόστιμα, το νέο φορολογικό, η καταβολή του εφάπαξ και το νέο μισθολόγιο είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μαρτύριο με τις αποδείξεις. Η εφημερίδα γράφει "βαριά πρόστιμα για όσους δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις θα είναι το 2013 η «ευγενική χορηγία» του υπουργείου Οικονομικών στα συρρικνωμένα εισοδήματα των Ελλήνων μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων, όπως προανήγγειλε προχθές από τηλεοπτικό κανάλι ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης".

ΕΘΝΟΣ: Πρεμιέρα για την καταβολή του εφάπαξ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεμπλοκάρει η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Από σήμερα και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα δοθεί σε 1.100 δικαιούχους και εντός του 2013 θα έχουν εξοφληθεί 31.400 συνταξιούχοι. Για τον σκοπό αυτό διοχετεύτηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ. Συνολικά θα του χορηγηθούν 1,2 δισ., ποσό που προέρχεται από τη δόση του δανείου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρώσος προφήτης «αποκαλύπτει» το Σημάδι του Αντίχριστου! Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης είδε τον Ιανουάριο του 1901 ένα φοβερό Οραμα. «Η σφραγίδα στα χείλη, στους αγκώνες και στο δεξί χέρι»!... Το «σφράγισμα της Νέας Εποχής: Η μέρα που ένας δορυφόρος θα εξουσιάζει όσους έχουν το χάραγμα πλησιάζει!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέες συντάξεις για μισθωτούς, επαγγελματίες. Η εφημερίδα "σήμερα στο ειδικό ένθετο «Ασφάλιση και συντάξεις» αναλυτικοί πίνακες για τον υπολογισμό των αποδοχών με βάση τα έτη υπηρεσίας για ΙΚΑ ΟΑΕΕ".

ΕΣΤΙΑ: Σήμερα ένθετο Χριστούγεννα 1902. Η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με ένθετο φύλλο της από τα Χριστούγεννα του 1902.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δημόσιο: Πώς διαμορφώνονται τα ειδικά μισθολόγια. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μειώσεις στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων, που φτάνουν ακόμη και στο 50%, έρχονται από 1.1.2013. Χαμένοι είναι κυρίως οι υπάλληλοι των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ, ενώ ιδιαίτερα επώδυνες είναι και γι΄αυτούς που υπάγονται στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων".

H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ελπίδες και ψέματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "μηνύματα προειδοποίησης ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε, αλλά και ενέσεις αισιοδοξίας ότι το κλίμα διεθνώς αλλάζει συγκροτούν το σχήμα της κυβερνητικής στρατηγικής. Βασικός στόχος είναι να κερδίσει η τρικομματική κυβέρνηση χρόνο και να περάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τον κάβο των πολύ δύσκολων επόμενων μηνών".

H ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Πέντε λίστες αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό. Η εφημερίδα γράφει ότι "πολιτική θύελλα αναμένεται να προκαλέσει, από ώρα σε ώρα, η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στα χέρια της Δικαιοσύνης και από την επεξεργασία της προκύπτει άμεση εμπλοκή πολιτικών ηγετών, προσώπων αλλά και οικογενειών που κυριάρχησαν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες!".

TΑ ΝΕΑ: Ζητούνται μάγοι! Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκηνικό αναζήτησης νέων μάγων καταγράφουν τα γκάλοπ, προκαλώντας προβληματισμό σε όλα τα κόμματα: ο βαθμός εμπιστοσύνης στους πολιτικούς καταγράφεται ως ιδιαίτερα χαμηλός και η κοινωνία αρχίζει να δείχνει μαζική προτίμηση προς νέα σχήματα".

6ΜΕΡΕΣ: Εκθετοι κατά συρροήν Σύμφωνα με την εφημερίδα "απολύτως εκτεθειμένη βρίσκεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να απορρίψει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συνέχιση της έρευνας όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανέλπιστα καλά τα μηνύματα. Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την κίνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Βίαιη... αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού. Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε βίαιη αναδιάρθρωση του παραγωγικού δυναμικού της οικονομίας οδηγούν τα μνημόνια κα η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, που «πλήττουν» κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκαλούν «σοκ», αφού επιβεβαιώνουν ότι την τελευταία τριετία 1 στους3 επιτηδευματίες (ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις) έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών μην αντέχοντας την αυξημένη φορολογική επιβάρυνση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σφιχτός κλοιός εποπτείας στα οικονομικά των δήμων. Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε τριπλό κλοιό εποπτείας μπαίνουν από την 1/1/2013 οι 325 δήμοι του «Καλλικράτη», προκειμένου να πάψουν να γεννούν ελλείμματα. Ελεγκτής των πάντων και μάλιστα σε μηνιαία βάση θα είναι η τρόικα. Δεύτερο επίπεδο εποπτείας θα είναι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θέτει πια ασφυκτικούς όρους για τη λειτουργία των δήμων, θέλοντας να γνωρίζει πού θα πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ. Ενδιάμεσος, το Παρατηρητήριο για τους ΟΤΑ, που θα αποτελέσει και την τρίτη βαθμίδα ελέγχου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου