Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/12/2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/12/2012

Η ψήφιση του προϋπολογισμού χθες από τη Βουλή, οι τοποθετήσεις των πολιτικών κομμάτων και οι τροπολογίες που εγκρίθηκαν, η ανακοίνωση του Υπουργικού για το θέμα των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το οικόπεδο 9 στην κυπριακή ΑΟΖ , οι εξελίξεις με τις υπεραγορές Ορφανίδη, η καταδίωξη για υπόθεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και όπλων και οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Ξαφνικό ναυάγιο στο οικόπεδο 9» γράφει ότι δεν τα βρήκε η Κυβέρνηση με την κοινοπραξία TOTAL-NOVATEC, λαμβάνοντας υπόψη πολιτικούς και λόγους ασφαλείας και ότι παρατηρητές μιλούν για «ναυάγιο» των χειρισμών του Νεοκλή Συλικιώτη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η Βουλή είπε ‘ναι’ στον κρατικό προϋπολογισμό με 51 ψήφους υπέρ. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρει ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό η Βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου διατύπωσε σκληρές κατηγορίες εναντίον του Γιώργου Λιλλήκα ο οποίος απαντά με μηνύσεις.

«Μυρίζει Τρόικα ο προϋπολογισμός του 2013» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Η Σημερινή», που αναφέρεται στην ψήφιση χθες του προϋπολογισμού από τη Βουλή, στις τροπολογίες που κατατέθηκαν και τις τοποθετήσεις των βουλευτών κατά τις ομιλίες τους.Σε άλλο θέμα η «Σ» γράφει ότι «ξηλώθηκε» εγκληματική ομάδα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά και ότι προηγήθηκε άγρια καταδίωξη στις περιοχές Κόρνου και Αλάμπρας.Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού για το οικόπεδο 9 της ΑΟΖ και γράφει για αποκλεισμό των ρωσικών συμφερόντων.

Υπό τον τίτλο «Μνημόνιο χωρίς τα δανεικά» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει για την ψήφιση του προϋπολογισμού χθες και αναφέρεται σε προϋπολογισμό της Τρόικας, κουτσουρεμένο και γεμάτο φόρους. Αλλού ο «Φ» αναφέρει ότι η Κυβέρνηση πληρώνει εξώδικα 99 εκ ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων σε ασφαλιστική εταιρεία για την έκρηξη στο Μαρί. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό οικογενειάρχη ο οποίος καταδικάστηκε σε 700 ευρώ πρόστιμο γιατί έκλεψε από υπεραγορά τρόφιμα 20 ευρώ λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Σχεδόν ομόφωνα» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην ψήφιση χθες του προϋπολογισμού από τη Βουλή, γράφοντας ότι παρά τις διάφορες αντεγκλήσεις, κυριάρχησε η παραδοχή για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος και την ανάγκη για ενότητα. Αλλού η «Χ» γράφει ότι υποβάλλονται 300 καταγγελίες ημερησίως στο Υπουργείο Εργασίας για μη καταβολή του 13ου μισθού. Επίσης στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα αναφέρεται στην ενημέρωση του Προέδρου χθες στους Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ και τη δήλωση του ότι η Κύπρος είναι περήφανη για την διεξαγωγή της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

«Επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το οικόπεδο 9» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης Cyprus Mail που αναφέρεται στην απόφαση για τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία TOTAL -NOVATEC για το τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία ENI-KOGAS. Αλλού αναφέρει ότι η Βουλή υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό με αρκετές τροπολογίες. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην εξιχνίαση από την ιταλική αστυνομία μιας περίεργης υπόθεσης με βανδαλισμούς και καταστροφή μπουκαλιών φημισμένου κρασιού σε αμπελώνα στην Τοσκάνη.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου