Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/12/2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/12/2012

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από τους ημικρατικούς οργανισμούς Cyta, Αρχή Λιμένων και ΑΗΚ, η νέα αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να δεχθεί στην Κύπρο Σύρους πρόσφυγες και τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε Πάφο και Λεμεσό με θύματα 24χρονο από την Παλώδια και 27χρονη από την Πάφο, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια”, υπό τον τίτλο «Καταγγέλλουν αλλά ψηφίζουν» γράφει ότι την ίδια ημέρα που το ΑΚΕΛ επέκρινε τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για την κίνηση τους να ζητήσουν τερματισμό της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των παχυλών επιδομάτων στους Τουρκοκύπριους και στους παράνομους αλλοδαπούς, το κόμμα της Αριστεράς ενέκρινε πρόταση της Κυβέρνησης του για να μην παραχωρηθεί φέτος χριστουγεννιάτικο επίδομα στους παράνομους αλλοδαπούς. Αλλού γράφει ότι την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από τους ημικρατικούς οργανισμούς Cyta, Αρχή Λιμένων και ΑΗΚ θα συζητήσει σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Η εφημερίδα φιλοξενεί, επίσης, άρθρο του πρώην Υπουργού Άμυνας Σωκράτη Χάσικου, στο οποίο αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των αξιωματικών της ΕΦ, δυστυχώς θα επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα, να μη πω θα βάλει ταφόπλακα στην ΕΦ…».

Η “Σημερινή”, υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί», γράφει ότι σε απεγνωσμένες εκκλήσεις προς τους ημικρατικούς οργανισμούς να δανειοδοτήσουν το κράτος προβαίνει η Κυβέρνηση, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε μισθούς, 13ο και συντάξεις για τον μήνα Δεκέμβριο. Αλλού, γράφει ότι νέο μέτωπο άνοιξαν χθες η Κυβέρνηση και ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με επίκεντρο αναφορά του τελευταίου ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να δεχθεί στην Κύπρο Σύρους πρόσφυγες. Γράφει, επίσης, ότι στα ίχνη σπείρας, που δραστηριοποιείται σε κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις στη Λεμεσό και σε άλλες επαρχίες, βρίσκεται η Αστυνομία.

Ο “Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο «Στον πυρετό των Προεδρικών», γράφει ότι εφ’ όλης της ύλης είναι πλέον οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθώς πλησιάζουμε προς τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι το Κυπριακό βρέθηκε χθες στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων, με τον Νίκο Αναστασιάδη να επικρίνει την πολιτική Χριστόφια στο εθνικό θέμα. Αλλού, γράφει, ότι αιχμές για ατασθαλίες και αναφορά σε πιθανή απάτη προκύπτουν από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε σχετικά με τον ανεφοδιασμό των οχημάτων της Cyta. Γράφει, επίσης, ότι μητρότητα, εγκυμοσύνη και τοκετός είναι οι τρείς αιτίες που αποτέλεσαν – και κατά το 2011 – τον συχνότερο λόγο καταγγελιών, με τις οποίες ασχολήθηκε το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως ως Αρχή Ισότητας, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου.

Η εφημερίδα “Χαραυγή” υπό τον τίτλο «Απειλεί, εκβιάζει και ψεύδεται», γράφει ότι μετά τις απειλές και τους εκβιασμούς για άρον άρον κλείσιμο του Μνημονίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Αναστασιάδης μετήλθε και σε ψεύδη, όπως κατήγγειλε ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό Αναστασιάδη περί δήθεν φιλοξενίας 5.000 Σύρων στην Κύπρο. Αλλού, γράφει ότι πρόταση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία από πιθανή αδυναμία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τραπεζικά ιδρύματα κατέθεσαν το ΑΚΕΛ και το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά. Γράφει, επίσης, ότι κρίσιμη συνάντηση με εκπροσώπους του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού TOTAL θα έχει σήμερα και τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου