Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 12/8/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 12/8/2012

Στα κυβερνητικά σχέδια για την οικονομία και κυρίως στην πολιτική περικοπών στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και στο μέτρο της εφεδρείας αναφέρονται τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Επιχείρηση σκούπα στους μισθούς των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυβέρνηση "θα βάλει βαθιά το μαχαίρι στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ, προχωρώντας σε περικοπές αμοιβών που θα φθάσουν μέχρι και το 50% και μάλιστα αναδρομικά από το 2011".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ύφεση έως το 2016 και βλέπουμε". Σύμφωνα με την εφημερίδα "αδίστακτη η τρόικα εσωτερικού προχωρεί σε μέτρα που βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση... αφαιρούν από την αγορά 11 δισ. ευρώ μόνον από εκκαθαριστικά φόρου και περικοπές συντάξεων, ενώ η ανεργία εκτινάχθηκε από τον Μάιο στο 23,1%".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Συντάξεις: όλες οι αλλαγές". Η εφημερίδα αναφέρεται στις ρυθμίσεις που θα επιβληθούν από 1/1/2013 στο συνταξιοδοτικό για το δημόσιο, στο πως αναγνωρίζονται τα πλασματικά έτη και τι προβλέπεται για γονείς ανηλίκων, τρίτεκνους και ένστολους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : "Συμπληγάδες για τους τρεις οι περικοπές και η εφεδρεία". Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι "τις συμπληγάδες των επώδυνων περικοπών και της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα, χωρίς τις οποίες δεν βγαίνει το πακέτο των 11,6 δις. ευρώ, καλούνται να περάσουν το προσεχές σαρανταήμερο ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου", ... καθώς οι εταίροι θέτουν ως "προαπαιτούμενο για τη δόση, την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τι φέρνει και τι στερεί στην τσέπη η ευρωδραχμή". Η εφημερίδα αναφέρεται στο "πως θα ήταν η ζωή μας με την κυκλοφορία και των δύο νομισμάτων".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τελειώνει το αίσχος της προσωποκράτησης για χρέση προς το δημόσιο" Η εφημερίδα γράφει ότι ο νέος νόμος προβλέπει κούρεμα των προστίμων και δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών σε πολλές δόσεις.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αργόμισθος με 12.000 Ευρώ τον μήνα για έξι χρόνια". Στο ρεπορτάζ αναφέρεται : "Αποδοχές πρόκληση στον εισηγητή των σκληρών μέτρων και συγγραφέα των νομοσχεδίων που απέρρεαν από το μνημόνιο για μια θέση άνευ αντικειμένου στην Εθνική Τράπεζα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Βάζουν χέρι σε συντάξεις και χρόνια εργασίας". Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα εφεδρεία και ξεκαθάρισμα στο κράτος δείχνει η εντολή Σαμαρά για παραδειγματική τιμωρία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Σε εφεδρεία επίορκοι και ανεπαρκείς" Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε όσους θα αφορά το μέτρο, στο πως θα επιλεγούν και για πόσα χρόνια θα είναι στο ψυγείο και τι μισθό θα παίρνουν.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η διέξοδος του λαού στην αποδέσμευση από την ΕΕ και σύγκρουση με τα μονοπώλια". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κάθε μέρα που περνάει και μέχρι το τέλος Αυγούστου, η συγκυβέρνηση εμπλουτίζει με νέα βάρβαρα μέτρα το πακέτο των 16 και πλέον δισ Ευρώ, που αφορά την περίοδο 2012-2014, η εφαρμογή των οποίων θα επιφέρει συντριπτικά και μόνιμα πλήγματα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, οικογενειακά-κοινωνικά-προνοιακά επιδόματα, παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Μονόδρομος οι απολύσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξάνεται η πίεση και η αγανάκτηση των πολιτών προς την κυβέρνηση να μην πετά τα χρήματά τους στη μαύρη τρύπα του δημοσίου".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το δόγμα Σαμαρά". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει : "Κλείδωσαν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ.Ευρώ- Κόβεται στο μισό η δεύτερη σύνταξη για 600.000 συνταξιούχους- Στην εφεδρεία 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι με το 60% του μισθού".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: "ΔΝΤ: Δεν πληρώνω αν δεν γίνει κούρεμα!". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει "τελεσίγραφο (του ΔΝΤ): δεν βγαίνει το χρέος" και αναφέρεται σε εναλλακτική λύση με "συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σαρωτικό κύμα εφεδρείας σε δημόσιο και ΔΕΚΟ". Η εφημερίδα αναφέρεται στο τελικό σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και σημειώνει ότι "βασική δεξαμενή για τις 40.000 εφεδρείες (είναι) οι 54.906 υπάλληλοι αορίστου χρόνου στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα". Μάλιστα ο υπ.οικονομίας Γ. Στουρνάρας δηλώνει στην εφημερίδα ότι "είναι απαραίτητα τα μέτρα για να πληρώνουμε μισθούς, συντάξεις".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ντοκουμέντο διαφθοράς". Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο "κόλπο με το οποίο οι έξυπνοι ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας- πως ένα πρόστιμο εκατομμυρίων ακυρώθηκε χωρίς ... να ακυρωθεί- το έσβησαν οι ίδιοι που το επέβαλαν χωρίς να το ... σβήσουν".

REAL NEWS: "H απόρρητη λίστα του πρωθυπουργού". Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις δημόσιες επιχειρήσεις που αποκρατικοποιούνται και στα περιουσιακά στοιχεία που πωλούνται ή παραχωρούνται προς εκμετάλλευση. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρωθυπουργός "απαιτεί 77 άμεσες ενέργειες από τους υπουργούς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο για ελαστικότερα κριτήρια στον Τειρεσία" Η εφημερίδα γράφει ότι είναι προτεραιότητα για τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης οι αλλαγές στο ισχύον καθεστώς και αρχίζουν σύντομα συζητήσεις με την ΕΕΤ (Ελληνική Ένωση Τραπεζών).

ΚΕΡΔΟΣ: "Το κρίσιμο εικοσαήμερο για την εθνική οικονομία" Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γίνεται "αγώνας δρόμου για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες" και αναφέρεται στα "μεγάλα ραντεβού του πρωθυπουργού και στην επιστροφή της τρόικας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου