Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση τύπου 7/8/2102


Επισκόπηση τύπου 7/8/2102

Οι 77 διοικητικές πράξεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών,οι συσκέψεις των τριών αρχηγών της κυβέρνησης, οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις και μείωση του εφάπαξ, οι έρευνες για τις συντάξεις "μαϊμού", και δείγματα της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά της λαθρομετανάστευσης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι ερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φουλ οι μηχανές για αποκρατικοποιήσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "77 διοικητικές πράξεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Με συμφωνία των τριών αρχηγών νέα σύσκεψη σήμερα ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "1.000 "τυφλοί" συνταξιούχοι στη Ζάκυνθο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στοιχεία -φωτιά για το έγκλημα σε βάρος της Οικονομίας από το πελατειακό σύστημα και το διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοί πλούτισαν με τα ελληνικά ομόλογα". Η εφημερίδα αναφέρει "ερώτηση-φωτιά χθες στη Βουλή από τον Προκόπη Παυλόπουλο (στην οποία δεν τόλμησε να απαντήσει, δύο φορές μάλιστα το 2011, ο Ευάγγελος Βενιζέλος). ".

ΕΘΝΟΣ: "Επιστροφή των παράνομων συντάξεων". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρύθμιση-μέγκενη για τους εικονικούς δικαιούχους. Στα μαλακά όσοι δώσουν πίσω τα χρήματα, βαριές ποινές για τους αμετανόητους. Κόβονται από τον Σεπτέμβριο 2.800 συντάξεις "μαϊμού" του ΟΓΑ ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιωακείμ: Ένας... Γέροντας-Νάνος που είπε και έκανε πολλά!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντίθετα από το ύψος του, η προσφορά του σε Ελλάδα-Ορθοδοξία ήταν γιγαντιαία ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πωλήσεις εξπρές για 10 φιλέτα του Δημοσίου". Η εφημερίδα γράφει ότι "έρχεται νομοσχέδιο με 77 διοκητικές πράξεις για την άρση των εμποδίων στις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση κάτω από το 34% της συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ".

ΕΣΤΙΑ: "Απαιτείται κάτι σημαντικό για να αντιστραφή η αρνητική εικόνα της Ελλάδος". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η διεθνής εικόνα της Ελλάδος είναι στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών. Ουδέποτε ήταν τόσο αρνητική η αντίδρασις των ξένων για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας".

Η ΑΥΓΗ: "Πογκρόμ κατά συνταξιούχων και μεταναστών". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις ακόμη και των 600 ευρώ, αναδρομική μείωση του εφάπαξ και σύνταξη στα 66 τα "ισοδύναμα" που συζητεί η κυβέρνηση με την τρόικα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δημόσιο άρχισε κύμα φυγής λόγω μισθολογίου και ασφαλιστικού".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αύξηση των ορίων ηλικίας και οι περικοπές στις συντάξεις έχουν τρομοκρατήσει χιλιάδες υπαλλήλους, που κοιτάνε ήδη προς την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι σε διοικητικό, δημοτικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα φύγουν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους".

Η Ελλάδα αύριο:"Οι οφειλές στα ταμεία μεταβιβάζονται στην Εφορία". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αλλάζει το καθεστώς στην καταβολή εισφορών σε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-Δήμους και θα προβλέπονται βαριά πρόστιμα από τις ΔΟΥ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτα δείγματα ασφάλειας στο κέντρο". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα πρώτα δείγματα της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όσον αφορά στη σύλληψη λαθρομεταναστών ήταν ορατά χθες στο κέντρο της Αθήνας".

Η ΝΙΚΗ: "Γλιτώστε λεφτά με τη γονική παροχή". Η εφημερίδα γράφει "τρεις σοβαροί λόγοι για να προχωρήσετε φέτος στη μεταβίβαση ακινήτου στα παιδιά σας. Βήμα-βήμα η μέθοδος για να πετύχετε το αφορολόγητο. Σύγκριση της πλήρους κυριότητας με την ψιλή, σε συνδυασμό με παρακράτηση της επικαρπίας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τι ετοιμάζουν για συντάξεις, όρια ηλικίας και επιδόματα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μείωση των συντάξεων ακόμη και των πλέον χαμηλών, που δεν υπερβαίνουν τα 600 με 700 ευρώ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των επικουρικών συντάξεων, και σημαντική περικοπή των εφάπαξ και των κοινωνικών επιδομάτων, περιλαμβάνει το τελικό "πακέτο" του υπουργείου Εργασίας για την εξοικονόμηση 5 δισ.ευρώ ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα επιδείνωση στη ζωή του λαού από τις ιδιωτικοποιήσεις".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν αναπόσπαστη πλευρά της πολιτικής που σφαγιάζει μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση, θα μεγαλώσουν την ανεργία και θα επιδεινώσουν τη ζωή του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψάχνουν στα τυφλά τις μαϊμού συντάξεις". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλαλούμ επικρατεί όσον αφορά τις συντάξεις-μαϊμού, καθώς η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται στον αέρα λόγω έλλειψης στοιχείων από τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας δηλώνει πως δεν βρήκε τίποτα και στελέχη των Ταμείων αναφέρουν ότι δεν είχαν ενημέρωση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "2.491 ανοιχτές θέσεις εργασίας ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσφορές από "3" για την Εμπορική". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων. Μετά την Alpha, ρίχνονται στη "μάχη" Εθνική Τράπεζα και Eurobank. Εως το τέλος Αυγούστου αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας".

ΚΕΡΔΟΣ: "77 πράξεις για την εκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στα σκαριά πολυνομοσχέδιο με απόφαση των πολιτικών αρχηγών. Εκτός της λίστας η ΔΕΗ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιταχύνεται η πώληση κρατικών επιχειρήσεων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη σύνταξη νομοσχεδίου-κούπα, το οποίο θα άρει 77 εμπόδια που καθυστερούν δέκα "ώριμες" αποκρατικοποιήσεις και μαζί ένα σημαντικό αριθμό μεγάλων έργων, συμφώνησαν στο χθεσινό συμβούλιο, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου