Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση τύπου 1/8/2012


Επισκόπηση τύπου 1/8/2012

Το απόγευμα η καθοριστική συνάντηση των τριών, εντείνονται οι πιέσεις από την τρόικα, ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις εξπρές και εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτη κόντρα στην κυβερνητική συμμαχία". - Η εφημερίδα γράφει ότι "την πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση πυροδότησε το τελεσίγραφο της Τρόικας στον πρωθυπουργό, "ή παίρνετε μέτρα 11,5 δισ. ή δεν εκταμιεύεται η επόμενη δόση" σε απάντηση της πρότασης Βενιζέλου περί κατάτμησης των μέτρων σε δύο φάσης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να τεθεί η Ελλάδα υπό κηδεμονία για μία ολόκληρη γενιά". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ελλάδα υπό οικονομική κηδεμονία (!) απαιτεί ο υπουργός Εξωτερικών του χρεοκοπημένου Βελγίου Ντιντέ Ρέιντερς και πρότεινε χθες η χώρα μας να βγει από τις αγορές, όχι από την Ευρωζώνη ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σιωπή! Θα πάμε φυλακή". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Παπανδρέου και Ρουμελιώτης συμφώνησαν να σταματήσουν τις αποκαλύψεις για το Μνημόνιο. Ομερτά! Η ρουκέτα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ (με τα καυτά ερωτήματα) κατά του πρώην πρωθυπουργού ".

ΕΘΝΟΣ: "Ξαφνική εμπλοκή στην κυβέρνηση". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στη φάση της τελικής επεξεργασίας των μέτρων, που θα επιτρέψουν την εξοικονόμηση των 11,5 δισ.ευρώ, εκδηλώθηκε ξαφνικά η πρώτη εμπλοκή. Νέα σύσκεψη των 3 αρχηγών σήμερα για τις οριστικές αποφάσεις ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι... Εσωγήινοι που έρχονται από το Κέντρο της Γης! ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι βάσεις της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας που ΄χουνε να κάνουνε με τις φήμες πως ο Αδόλφος Χίτλερ, Ηγέτης της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, έλεγχε τα Υπόγεια Ρεύματα, αφορούνε στο περίφημο Εσωτερικό Ηλιο (Πυρήνα της Γης) ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόκληση στη Θράκη με το βιβλίο Ιστορίας Στ΄ Δημοτικού". - Η εφημερίδα γράφει ότι "Μουσουλμάνοι ζητούν να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία. Απαιτούν να αλλάξει το κεφάλαιο του βιβλίου για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αντί για "σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από Τούρκους" να... επιστρέψουμε στο "συνωστισμό" της Ρεπούση ".

ΕΣΤΙΑ: "Η πρότασις Kirchhof για την φορολογία". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "λίγους μήνες προ των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2005, η 'Αγγελα Μέρκελ εφέρετο να υποστηρίζη την καθιέρωση ενιαίου χαμηλού συντελεστού φορολογίας. Ηταν η εποχή που το σύστημα αυτό είχε εφαρμοσθή με επιτυχία στα περισσότερα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης με αποτέλεσμα να καταστούν πόλος ξένων επενδύσεων".

Η ΑΥΓΗ: "Κρυφτούλι με τα μέτρα". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "το απόγευμα η καθοριστική συνάντηση των τριών. Ετοιμος για το μεγάλο "ναι σε όλα" ο Αντ.Σαμαράς προκειμένο να διασφαλιστεί η θέση της χώρας στο ευρώ. Σε ρόλο σκληρών διαπραγματευτών Βενιζέλος-Κουβέλης, θα ήθελαν η ανακοίνωση των μέτρων να συνοδευτεί από μια σταλιά επιμήκυνση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Νέα μείωση προστίμων και διευκολύνσεις για την τακτοποίηση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ή τη λήψη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων(μείωση προστίμων-αύξηση δόσεων), εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος ".

Η Ελλάδα αύριο:"Ο υπουργός του Γιώργου υπονομεύει τώρα και τον Σαμαρά".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι οβιδιακές μεταμορφώσεις Βενιζέλου φέρνουν πιο κοντά τη διάλυση της κυβέρνησης. Τεχνάσματα με την Τρόικα για τα μέτρα που ο ίδιος έχει υπογράψει και την ίδια ώρα μιλάει για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ισχυροί τριγμοί στην κυβέρνηση".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κρίσιμη θεωρείται η νέα σύσκεψη, η δεύτερη εντός τριών ημερών, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαράς με τους κ.κ.Βενιζέλο και Κουβέλη, καθώς ο γόρδιος δεσμός των 11,6 δισ.ευρώ προκαλεί επικίνδυνους τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Βαριά σκια πάνω από την συνάντηση των τριών". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνάντηση εκ νέου θα έχουν σήμερα το απόγευμα στις 5 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος θα ενημερώσει τους δύο εταίρους του στην κυβέρνηση για όσα συζήτησε με τους εκπροσώπους της Τρόικας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία προωθεί γοργά η κυβέρνηση".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "τα παιδιά που σπουδάζουν με δυσκολίες σήμερα, οι γονείς τους, άνεργοι, και μισοεργαζόμενοι, οι καθηγητές που δεν ξεπουλιούνται στις επιχειρήσεις, να δώσουν απάντηση αγώνα και ρήξης. Να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί καμιά πτυχή του νόμου, στην παλιά και στη νέα της έκδοση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η μεγάλη ώρα των αρχηγών". - Η εφημερίδα σημειώνει "κρίσιμο τεστ στο χείλος του γκρεμού - "Μέτρα τώρα" επιμένουν ο Σαμαράς και το οικονομικό επιτελειο, πρώτα "πολιτική διαπραγμάτευση" η θέση Βενιζέλου και Κουβέλη. Κοινή γραμμή αναζητούν απόψε οι κυβερνητικοί εταίροι, μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν τα χωριστά ραντεβού Σαμαρά και Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των δανειστών".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:"Απαγωγή αλα ρωσικά στη Χαλκιδική".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αποδεκατίζεται η ΕΛΑΣ στη Μακεδονία ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κόκκινος... συναγερμός για τα ταμειακά διαθέσιμα". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών καθώς τα διαθέσιμα του Δημοσίου κινδυνεύουν να εξαντληθούν και ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες πληρωμών εως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οπότε και αναμένεται να καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ιδιωτικοποίηση-εξπρές για ΟΠΑΠ, Ταμιευτήριο". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επανεκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων με ταχύτατους ρυθμούς θέτει ως πρώτη προτεραιότητα η κυβέρνηση, προκειμένου να στείλει ένα θετικό μήνυμα για την αποφασιστικότητά της".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα 11,7 δισ.δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε βαρύ κλίμα μετά την ανταλλαγή πυρών η σημερινή συνάντηση των αρχηγών. Μας ζητούνται μέτρα εκτός δημοσιονομικού πλαισίου, λέει ο κ.Βενιζέλος. Δεν απαντούμε, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, απαντά το Μαξίμου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κλιμακώνονται οι πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εν μέσω πληροφοριών για ένταση των πιέσεων από την τρόικα ώστε να επιταχυνθεί η ανακοίνωση των μέτρων του νέου οικονομικού προγράμματος, αλλά και για διαφορετική προσέγγιση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου