Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/8/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/8/2012

Οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα με την διεξαγωγή έρευνας στην Τράπεζα Κύπρου για διαρροές εγγράφων και η παραίτηση του Προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Θεόδωρου Αριστοδήμου, η νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές, η μη ύπαρξη συμφωνίας Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη με αιγοπροβατοτρόφους, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Στέλλουν… διακοπές τον Ν. Καρυδά», γράφει ότι κατά τη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να τεθεί πρόταση για να παραχωρηθεί άδεια διακοπών στον ανώτερο διευθυντή της Τράπεζας Νικόλα Καρυδά, μέχρι την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές εγγράφων, αλλά και η παραίτηση του Προέδρου του Συγκροτήματος Θεόδωρου Αριστοδήμου. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής Πατατοπαραγωγών Νίκος Βάσιλας και ο πατατοπαραγωγός Ανδρέας Κάρυος κατηγορήθηκαν για διασάλευση της ειρήνης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν τα βρήκαν με τον Υπουργό Γεωργίας και επιστρέφουν σε δυναμικά μέτρα, ανακοινώνοντας αύξηση του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Η «Σημερινή», στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Εγινε άνω – κάτω ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρου», και γράφει ότι άνω – κάτω έχει γίνει ο τραπεζικός τομέας στη χώρα μας με σχεδόν καθημερινές διαρροές εσωτερικών εμπιστευτικών εγγράφων, παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών και αρκετές έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη. Αλλού, γράφει ότι νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν για διαμόρφωση κοινού προγράμματος διακυβέρνησης και συνεργασίας τους στις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι «φλέγεται το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο με φόντο την οικονομία, το Κυπριακό και τις Προεδρικές», με σφοδρές λεκτικές συγκρούσεις μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο «Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο «Ρωσική οργή για τις βάσεις», γράφει ότι στο θέμα της κατασκοπίας που διενεργούν οι Βρετανοί μέσω την Βάσεων και αφορά στη συριακή διένεξη παρενέβη χθες η Μόσχα με το ρωσικό ΥΠΕΞ να στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς το Λονδίνο, παραπέμποντας πρωτίστως στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα, ο “Φ” γράφει ότι ανεπιθύμητους θεωρεί ο δήμαρχος Αγίας Νάπας τουριστικούς πράκτορες και ατζέντηδες, οι οποίοι διοργανώνουν παράνομα beach parties καθώς και εκατοντάδες νεαρούς οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε αυτά. Αλλού, γράφει ότι κρίσιμες αποφάσεις για φυσικό αέριο λαμβάνονται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ που αποφασίζει το αν και πόσο φυσικό αέριο θα εξάγει. Οι αποφάσεις είναι καθοριστικές για τις συνομιλίες μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας που προωθούνται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Αναταράξεις στις τράπεζες», γράφει ότι μεγάλες αναταράξεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην ηγετική πυραμίδα των τραπεζών και όπως φαίνεται θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη δομή των συγκροτημάτων, ενώ σύντομα το κουβάρι των σκανδάλων θα αρχίσει να ξετυλίγεται με την ανεξάρτητη έρευνα που άρχισε ο διεθνής οίκος Alvarez and Marsal εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού, γράφει ότι απάντηση στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ έδωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε ότι ο πολιτικός ηγέτης που διεκδικεί την Προεδρία της Δημοκρατίας καταδέχεται να λέει ψέματα ότι ποτέ δεν του τηλεφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού δήλωσε ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε νέα διαδικασία που θα οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας μετά τις εκλογές στο Κυπριακό.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Θεατρική έναρξη των Παραολυμπιακών», γράφει ότι ξεκίνησαν χθες βράδυ οι Παραολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου 2012 με μια θεατρική τελετή κατά την οποία είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους η Βασίλισσα και ο καθηγητής Stephen Hawking. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Θεόδωρος Αριστοδήμου παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η Αστυνομία καταγράφει σε βίντεο μόνο έκτροπα που μπορεί να γίνουν σε εκδηλώσεις, υπερασπιζόμενος τη Δύναμη ενάντια στις κριτικές για φακέλωμα πολιτών.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου