Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/8/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/8/2012

Η σύλληψη 34χρονου υπόπτου για το βιασμό του 10χρονου παιδιού στη Λάρνακα, η αυξητική τάση στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών καθώς και ο απόηχος της αποστολής λανθασμένου μηνύματος μέσω email από το Προεδρικό Μέγαρο με πολιτικούς ή άλλους χαρακτηρισμούς για τα μέλη των συμβουλίων των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών είναι τα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων. Προβάλλονται επίσης πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες η νέα αύξηση της ανεργίας, η κάθοδος της Triple Five με πρόταση για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών καθώς και η παραίτηση τριών αστυνομικών για την υπόθεση ξυλοδαρμού πριν από επτά χρόνια δύο φοιτητών καθώς και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Υπόγειες διαδρομές για ημικρατικούς» γράφει ότι πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία είχε η «Α» προσπαθώντας να εξακριβώσει τον τρόπο που λειτούργησε η επαγρύπνηση του ΑΚΕΛ προκειμένου να επιτευχθεί ο έλεγχος των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών. Αλλού γράφει ότι την ερχόμενη βδομάδα η καναδική Triple Five θα καταθέσει επίσημη πρόταση για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της, Γιώργο Μαυροκώστα. Σε άλλη στήλη, γράφει ότι ξεπέρασαν τους 37 χιλιάδες οι άνεργοι τον Ιούλιο στην Κύπρο, αριθμός ο οποίος αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ. Αυξήθηκαν κατά δύο χιλιάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Αύξηση των ανέργων αναμένεται το 2013 με την εφαρμογή των μέτρων της τρόικας.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Σοκ στην κοινωνία από τον βιασμό του 10χρονου αγοριού» και γράφει ότι ένα στα πέντε παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Κώστα Χατζηκωστή, υπάρχει πράγματι αυξητική τάση στις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών. Σε άλλη στήλη γράφει ότι κατατέθηκαν χθες οι τρεις πρώτες αγωγές για την πολυσυζητημένη υπόθεση για τα αξιόγραφα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Οι κάτοχοι αξιώνουν ακύρωση και αποζημιώσεις. Αλλού αναφέρει ότι ορκίστηκαν χθες οι νεοσύλλεκτοι εθνοφρουροί της 2012 Β’ ΕΣΣΟ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Στα κομματικά γρανάζια» γράφει ότι το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο μετά την ανοιχτή πολιτική ρήξη που προκάλεσε η διαρροή ηλεκτρονικού μηνύματος με τις κομματικές και όχι μόνο αξιολογήσεις των μελών των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών. Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο «Φ» αναφέρεται σε συνάντηση που είχε συντάκτης με τον Τ/κ έμπορα Αμπτουλάχ Καντζίλ ο οποίος πωλεί φυτοφάρμακα σε Ελληνοκύπριους γεωργούς που καταφεύγουν κοντά του λόγω των ψηλών τιμών στις ελεύθερες περιοχές. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης δημοσίευμα στο οποίο αναφέρει ότι εγκύκλιος που στάληκε στα οδοφράγματα αλλάζει άρδην την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της εισόδου αλλοδαπών από τρίτες χώρες και τώρα μπορούν να περνούν ελεύθερα.

Η «Χαραυγή» προβάλλει το πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Θαρραλέα απόφαση» και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε κατά την εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Μακάριο ότι ορθά εκτιμούσε τους κινδύνους μόνιμης διχοτόμησης και αποδέκτηκε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στη Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου το 1977. Αλλού αναφέρει ότι την ευκαιρία να «κλειδώσει» το πρώτο Ολυμπιακό Μετάλλιο της Κύπρου στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων έχει σήμερα ο Παύλος Κοντίδης. Σε άλλη στήλη γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι οι πολιτικές πρακτικές και διαδικασίες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από πρόχειρες σημειώσεις που συνήθως τις συνοδεύουν.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail γράφει στο κύριο θέμα της με τίτλο «Τους πέταξαν έξω από την Αστυνομική Δύναμη». Όπως αναφέρει, τρεις από τους 10 αστυνομικούς που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών τον Δεκέμβριο του 2005, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση με απόφαση του Συμβουλίου Εφέσεων της Αστυνομίας. Αλλού αναφέρει ότι η Ryanair επιβεβαίωσε την αναστολή των πτήσεων από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας από τον Νοέμβριο, ωστόσο η ιστοσελίδα της εταιρείας δεχόταν κρατήσεις από το διαδίκτυο για την Βαρκελώνη μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013. Γράφει επίσης ότι τα Ηνωμένα Εθνη καταδίκασαν τη βία στην Συρία ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονται ανελέητα μετά την παραίτηση του Ειδικού απεσταλμένου Κόφι Ανάν.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου