Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση τύπου 30/8/2012


Επισκόπηση τύπου 30/8/2012

Η κατάργηση των δώρων για συνταξιούχους και εργαζόμενους, οι ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζών είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "5,4 δισ. ευρώ από τις συντάξεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα που φτάνουν συνολικά στα 5,4 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει η πλήρης και κοστολογημένη λίστα των μέτρων που έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση το υπουργείο εργασίας και την οποία εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ο «ΑΤ»".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μήνυμα Ακη στον Γιωργάκη". Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήνυμα από Ακη στον Γιωργάκη με πολλά πολλά υπονοούμενα για ενδιαφέρουσα συνέχεια. Από τον Κορυδαλλό ο πρώην υπουργός Αμύνης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Επίκαιρα» μόνο και μόνο για να προειδοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι θ΄αρχίσει να κελαηδάει και τότε θα χάσουν πολλοί τον ύπνο τους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκρηξη γιατρών και δικαστών!". Η εφημερίδα γράφει ότι "χθες, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνησή του Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, παρουσιάστηκε εμπλοκή στο θέμα των ειδικών μισθολογίων αλλά και του ύψους των περικοπών των συντάξεων".

ΕΘΝΟΣ: "Ανατροπές εξπρές στις τράπεζες".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η διαδικασία για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των τραπεζών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχουν τεθεί τα θεμέλια των αποκρατικοποιήσεων μέχρι τον Οκτώβριο. Το επιτελικό σχέδιο καταστρώθηκε ήδη από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αποκάλυψη Σόρος: έτσι θ΄αρπάξουν τον ορυκτό σας πλούτο!". Η εφημερίδα γράφει "πώς ο εβραιοσιωνιστής τζογαδόρος των αγορών σόκαρε τον Ελληνα μεγαλοεπιχειρηματία φίλο του, που τον φιλοξενούσε στην θαλαμηγό και η κλοπή των διαλόγων που κόβουν την ανάσα!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκουπίζουν τα δώρα από όλες τις συντάξεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα εναλλακτικά σενάρια επώδυνων παρεμβάσεων στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές παρουσιάστηκαν χθες από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου".

ΕΣΤΙΑ: "Ριζικές αλλαγές στην φορολογία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να ανακάμψη η οικονομία πρέπει να γίνουν οι δραστικές μειώσεις της φορολογίας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αν τα πράγματα αφεθούν να κυλίσουν όπως τα δρομολόγησε η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ, φοβούμεθα ότι η ύφεσις θα λάβη ακόμη χειρότερες διαστάσεις. Οι ριζικές αλλαγές στην φορολογία πρέπει να γίνουν τώρα".

Η ΑΥΓΗ: "500 ευρώ δια νόμου ο κατώτατος μισθός". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ελεύθερη πτώση των μισθών, με τον κατώτατο στα 500 ευρώ μεικτά, και μάλιστα με τη συγκρότηση μόνιμου μηχανισμού που καθιερώνει την καθοριστική κρατική παρέμβαση, προωθεί η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη σε μνημονιακή υποχρέωση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στεγαστικά: Νέες ρυθμίσεις και επαναγορά του κατασχεμένου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η συζήτηση της κυβέρνησης με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών έχει ήδη ξεκινήσει και στις προτάσεις περιλαμβάνεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου έως και τα 99 έτη, αντί των 40 που ισχύει σήμερα, χωρίς αύξηση του επιτοκίου".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Καμια ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά". Η εφημερίδα γράφει ότι "με κυνισμό που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «γυρίζει την πλάτη» σε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, καταδικάζοντάς τα στο μαρτύριο του αργού θανάτου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ολο το πακέτο των επώδυνων μέτρων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοιχτά παρέμειναν κρίσιμα σημεία του επώδυνου πακέτου μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, παρουσία του οικονομικού επιτελείου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ευκαιρίες για δουλειά μέσω του ΟΑΕΔ". Η εφημερίδα σημειώνει "αναλυτικά οι 11 δράσεις του Οργανισμού και τα ποσά της επιχορήγησης. Ποιοί μπορούν να πάρουν μέρος και τι δικαιολογητικά απαιτούνται. Πώς μπορούν να επωφεληθούν οι άνεργοι που είναι κοντά στη σύνταξη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Το χάσμα των τριών αρχηγών". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μία νέα συνάντησή τους θα επιχειρήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού να γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους επί του πακέτου των μέτρων που αναμένουν οι εταίροι της χώρας για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει διάθεση τήρησης των συμφωνηθέντων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση κοινής πάλης για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση". Η εφημερίδα σημειώνει "κάλεσμα του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ να γίνει παλλαϊκό σύνθημα πάλης η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, που σημαίνει πάλη για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις του δρόμου ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια, ταξική εκμετάλλευση, με κοινωνικοποίηση, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δώρα τέλος! Για όλους τους συνταξιούχους και για τους μισθωτούς του Δημοσίου". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κατάργηση των δώρων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και ό,τι απομένει από 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, περιλαμβάνει η πρόταση του οικονομικού επιτελείου. Το τέλος των δώρων αποτελεί και μία από τις εστίες τριβής μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Αναψαν το φυτίλι". Η εφημερίδα γράφει ότι "μπουρλότο τα μέτρα, που οδηγούν σε σύγκρουση. Βγάζουν στις πλατείες Αριστερά και κοινωνικούς φορείς. Υποκρισία το κρυφτούλι των «μουτζαχεντίν» Βενιζέλου - Κουβέλη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εκρηξη παιδικής πορνογραφίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αναζητείται η χρυσή τομή χωρίς οριζόντιες περικοπές". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη χρυσή τομή για να οριστικοποιηθεί το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. χωρίς οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις συνεχίζουν να αναζητούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε τελική συμφωνία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Πυρετός» στις τράπεζες. Εντονο παρασκήνιο-ανατροπές στην αγορά". Η εφημερίδα σημειώνει "αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, πιο κοντά στην Πειραιώς η Geniki Bank, θέμα ημερών η απόφαση για την Εμπορική".

ΚΕΡΔΟΣ: "Επισπεύδεται η αλλαγή του τραπεζικού χάρτη". Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης, υπό την πίεση των ανακεφαλαιοποιήσεων. Η ολοκλήρωση της πώλησης της Emporiki φαίνεται να αποτελεί πρόκριμα για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο μέχρι τότε, ίσως να λειτουργεί με την «εγγύηση» των εποπτικών Αρχών αναφορικά με τη βιωσιμότητά του, καθώς τα αυριανά αποτελέσματα χρήσης 2011 θα αντανακλούν αρνητική καθαρή θέση (1,5 - 2 δισ. ευρώ)".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μισθολόγια και συντάξεις μπλοκάρουν το «πακέτο»".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τρόικα φαίνεται ότι θα «κλειδώσει» τελικά τα μέτρα που αφορούν στις περικοπές σε προσωπικό και εισοδήματα στο Δημόσιο, αφού ούτε και χθες υπήρξε οριστική συμφωνία κατά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου