Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/8/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/8/2012

Η επιτυχία του ιστιοπλόου Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς και η οικονομία είναι τα δύο θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Προβάλλονται επίσης μεταξύ άλλων το θέμα του βιασμού 10χρονου αγοριού, η προσγείωση της ΝΑΣΑ στον Αρη και η αναμενόμενη επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Αδιάφορη Πολιτεία», γράφει ότι η αντιμετώπιση περιπτώσεων βιασμού νοσεί και αναφέρεται στο θέμα του βιασμού 10χρονου στη Λάρνακα καθώς και στο παρελθόν του υπόπτου που κρατεί η Αστυνομία. Σε άλλο θέμα της γράφει ότι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών χάρισε στην Κύπρο και τον εαυτό του ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην οικονομία, γράφοντας ότι τα 17 δισ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το ποσό που θα πρέπει να δανειστεί η Κύπρος από το Μηχανισμό Στήριξης.

«Η Σημερινή», υπό τον τίτλο «Κυνηγοί Δανείων», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφθεί την Κύπρο για να συζητήσουν τους όρους περαιτέρω «οικονομικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα συνολικά εντός των επόμενων 15 ημερών λήγουν δάνεια ύψους 358 ευρώ. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα και προβάλλοντας φωτογραφία του Παύλου Κοντίδη, η εφημερίδα γράφει ότι «σήκωσε την Κύπρο στο κατάρτι του…». Αλλού γράφει ότι ο Σύρος Πρωθυπουργός τάχθηκε στο πλευρό των επαναστατών.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Μαχαίρι στις τράπεζες», γράφει ότι οι δύο μεγάλες τράπεζες της Κύπρου – Κύπρου και Λαϊκή – κόβουν καταστήματα και προσωπικό σε όλες τις αγορές. Σύμφωνα με την εφημερίδα έμφαση δίνεται στην αναδιάρθρωση που γίνεται στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε Κύπρο, Ρωσία, Ουκρανία και Ρουμανία. Αλλού γράφει ότι «δια χειρός Κοντίδη η πιο χρυσή σελίδα» για τον Παύλο Κοντίδη, ενώ αναφέρει ότι η Ελένη Αρτυματά προκρίθηκε στο 2ο γύρο των 200 μέτρων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στα έργα αναβάθμισης της υποδομής των σχολείων με καθυστερήσεις κάτι που έχει θέσε σε λειτουργία την πρακτική της κατάσχεσης.

Η “Χαραυγή”, υπό τον τίτλο «Ασήμωσε την Κύπρο», γράφει ότι ο 21χρονος ιστιοπλόος ασήμωσε την Κύπρο με την ανεπανάληπτη επιτυχία του στα σκάφη τύπου Λέιζερ. Αλλού γράφει ότι την Κύπρο θα επισκεφθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας ότι υπήρξε θερμή ημίωρη τηλεφωνική συνομιλία των Προέδρων Κύπρου – Ρωσία. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς προκρίνει επιθετική οικονομική πολιτική και ότι δεν γίνεται αποδεκτή η φόρμουλα της τρόικας που αφορά μόνο περικοπές.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mailστο κύριο της θέμα αναφέρεται στον αργυρό Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, υπό τον τίτλο «Ο Κοντίδης γράφει ιστορία για την Κύπρο» και φιλοξενεί δηλώσεις του νεαρού ιστιοπλόου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι αγελαδοτρόφοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν ελλείψεις στο γάλα. Αλλού αναφέρεται στην ιστορική προσγείωση χθες της ΝΑΣΑ στον πλανήτη Αρη.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου